Oskars Morozovs, brīvprātīgais Rio • IR.lv

Oskars Morozovs, brīvprātīgais Rio

6
No pieteikšanās brīvprātīgā darbam olimpiskajās spēlēs līdz apstiprināšanai pagāja gads. Oskars pieļauj, ka loma bija arī sporta zināšanām.
Zane Mače

 

Gribētos vasaras olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā Riodežaneiro nest tāfelīti ar uzrakstu «Latvija», smaida Valmieras Drāmas teātra aktieris Oskars Morozovs. Viņš lielajā sporta pasākumā būs brīvprātīgais.

Šī nebūs Oskara pirmā pieredze brīvprātīgā darbā. Pērn viņš bez atalgojuma darbojās Glastonberijas festivālā Lielbritānijā, atbildēja par uzkopšanu un baudīja iespēju bez maksas klausīties mūziku. «Ja sāc kaut ko brīvprātīgi darīt, tad gribas vēl!» par savu motivāciju saka aktieris. 2014. gadā viņš ārvalstu medijos izlasīja, ka tiek meklēti brīvprātīgie Rio olimpiskajām spēlēm. Sports Oskaram ir tuvs, vairākus gadus portālā Delfi viņš bija atbildīgs par sporta ziņām, joprojām komentē futbolu Viasat, tāpēc pieteicās. 

Gluži kā latviešu tautas pasakās, arī atlasē, lai tiktu uz spēlēm, Oskaram bija jāpārvar trīs pārbaudījumi. Sākumā anketa, kur jānorāda valodas, ko prot, sapratne par sportu, jāpievieno dzīves apraksts. Tālāk sekoja valodu pārbaude tiešsaistē, tests par rīcību dažādās situācijās, piemēram, ja krīzes brīdī pašam jāizlemj, ko darīt. Pēdējais pārbaudījums bija videointervija ar organizatoriem, kas laika joslu dēļ notika trijos naktī, un tajā piedalījās trīs kandidāti. Stundu garajā sarunā bija dažādi uzdevumi, kas bija jārisina trijotnei kopā, jautājumi par sporta jomu. Novembra beigās Oskaram pienāca ziņa, ka viņš ir starp tiem 50 000 brīvprātīgo, kas jau tagad zina, ka augustā būs Brazīlijā!

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu