Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

7
Pret ārzemniekiem vērsts pašnāvnieka sprādziens sarīkots Stambulas centrā — otrdienas rītā kāds sīrietis uzspridzinājās netālu no Zilās mošejas. Miruši 10 cilvēki, 15 ievainoti, to skaitā vairāki vācieši no tūristu grupas.

Nedēļas notikumi pasaulē

Naftas cena pasaules tirgū šonedēļ samazinājās līdz 12 gados zemākajam līmenim – zem 32 dolāru par barelu robežas, jo Irānai tuvākajā laikā varētu tikt dota atļauja palielināt jēlnaftas eksportu. Jau pagājušajā nedēļā cena nokritās par 10%.

Pēdējo nedēļu laikā mirušas vairākas augstas Krievijas militārās amatpersonas, kas saistītas ar Krimas aneksiju. Krievijas militārā izlūkdienesta priekšnieks Igors Serguns miris 1. janvārī Libānā, nevis dažas dienas vēlāk Krievijā, atklājuši amerikāņu pētnieki no Stratfor. Serguna vadībā Krievijas armija izplānoja un īstenoja Krimas aneksiju. Pērnā gada beigās 52 gadu vecumā mira Kara desanta spēku štāba priekšnieka vietnieks Aleksandrs Šušukins, kurš 2014. gadā piedalījās Krimas okupācijā, bet decembra sākumā pēc neveiksmīgas operācijas miris bijušais Sevastopoles mērs Valērijs Saratovs, kurš bija viens no referenduma organizētājiem par Krimas pievienošanos Krievijai.

Ignorējot ES paustās bažas, Polijas prezidents Andžejs Duda parakstījis pretrunīgi vērtēto likumu, kas paplašina valdības kontroli pār sabiedriskajiem medijiem. Saskaņā ar jauno likumu sabiedrisko raidorganizāciju – TVP un Polijas radio – augstākās amatpersonas turpmāk iecels un atbrīvos no amata finanšu ministrs.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu