Tiem jaunajiem ar’ es patīku! • IR.lv

Tiem jaunajiem ar’ es patīku!

4
Raimonda Paula portrets 1988. gadā.
Ieva Alberte

«Laba dziesma ir lipīga,» saka Raimonds Pauls pirms savas 80. jubilejas koncerta un stāsta, kā tapa viņa grāvēji

Raimonds Pauls ir teicamā formā. Tērpies uzvalkā un baltā kreklā, melnu šlipsi un melni joko. Savā manierē ik pa laikam paberzē plaukstas. «Man tā visa svinēšana nav vajdzīga, es, kā parasti, būšu pie klavierēm. Muzicēšu,» viņš saka. Pirmais jubilejas koncerts Nacionālajā teātrī būs tieši dzimšanas dienā, 12.janvārī. Tam sekos vēl vismaz desmit. Februārī jubilejas koncerts skanēs Maskavā, un Pauls koncertēs kopā ar krievu estrādes zvaigznēm.

Aplausi tikai beigās

Pirms jubilejas Paulu grib intervēt visi. Tā sagadījies, ka Maestro nejauši norunājis divas intervijas vienlaikus. To viņš secina, ieejot savā kabinetā Latvijas radio, jo tur uz fotosesiju un sarunu riktējas arī cita preses izdevuma pārstāvji.

Maestro visu nokārto: abi dodamies stāvu augstāk uz vokālā ansambļa Dzeguzīte vadītājas Dailas Martinsones kabinetu. Viņa cienā ar kafiju un konfektēm. Pauls iemet aci rokas pulkstenī, tad sienas pulkstenī, pārmet kāju pār kāju un saka: «Pusstunda ir laika. Jautājiet!» 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu