Eiropraidā Rīgā piedalījušies aptuveni 5000 cilvēku • IR.lv

Eiropraidā Rīgā piedalījušies aptuveni 5000 cilvēku

125
Eiropraida dalībnieki Vērmanes dārzā. Foto: Dmitrijs Suļžics, F64

Gājiena pretinieku bija nedaudz, viens aizturēts

Eiropraida gājiena caur Rīgas ielām sestdien piedalījušies aptuveni 5000 cilvēku, teica pasākuma organizatori. Šī bija vēsturiska diena, pēc Eiropraida gājiena tā dalībniekiem savu sajūsmu pauda pasākuma rīkotāju pārstāve Kristīne Garina.

Pasākuma rīkotāji aicināja klātesošos parakstīties par kopdzīves likumu – gan portālā “manabalss.lv”, gan šodien pasākuma vietā Vērmanes dārzā.

Žurnālists Kārlis Streips, uzrunājot Eiropraida dalībniekus, uzsvēra, ka pasākuma rīkotājiem Garinai un Kasparam Zālītim pienāktos Nobela prēmija vai Ministru Kabineta balva.

Streips pauda lepnumu par šodien notikušo Eiropraidu, kā arī izteica gandarījumu, ka pasākuma laikā manīts ļoti maz protestētāju. Žurnālists arī izteica pateicību visiem, kas ieradās Eiropraidā, sevišķi 11 ārvalstu vēstniecībām.

Gājiens noslēdzies bez būtiskiem starpgadījumiem un protestiem. Kāds Eiropraida pretinieks gan pie Augstākās tiesas sadedzināja varavīksnes karogu, kas ir lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu (LGBT) kustības simbols. Viņu aizturēja policija, ziņo LETA.

Tāpat zināms, ka aizturēts ticis biedrības “Antiglobālisti” vadītājs Andris Orols, kurš Eiropraida pasākumu laikā pie Vērmanes dārza pieteica piketu ģimenes vērtību atbalstam. Viņš pastāstīja, ka esot filmējis Eiropraidu un aizturēts ap plkst.14.45. “Uzskatu, ka speciāli, lai nenotiktu “Antiglobālistu” pikets,” teica Orols.

Neskatoties uz biedrības vadītāja aizturēšanu, ap desmit tās atbalstītāju bija pulcējušies pie Vērmanes dārza. Vienam no viņiem rokās bija plakāts ar uzrakstu “Mēs atbalstām ģimenes vērtības”.

Eiropraida dalībnieki gājienā devās pacilātā noskaņojumā, rokās turot dažādus plakātus, no kuriem dažos teikts “Mīlestība ir ģimenes vērtība”, “Kāpēc sabiedrībai patīk redzēt divus vīriešus turam ieročus, nevis rokas?”, “Mīlestībai nav dzimuma”, “Dzīvosim draudzīgi”, “Ienīst ir viegli, mīlestībai vajag drosmi”, “Love is never wrong”, “Homophobia free zone”.

Cilvēkiem rokās un ap pleciem bija varavīksnes karogi, kas ir LGTB kustības simbols. Lielizmēra varavīksnes karogs “pārklāja” arī daļu gājiena, proti, cilvēki ar rokām to turēja augšā. Gājiena dalībniekiem rokās bija arī Latvijas un citu valstu, tai skaitā Vācijas, Norvēģijas un Krievijas karogi. Vairākiem cilvēkiem ap kaklu bija krāsainas šalles. Daudzi turēja rokās krāsainus balonus.

Atsevišķi gājiena dalībnieki bija diezgan skaļi, tai skaitā svilpa. Gājienu pavadīja automašīna ar mūzikas tumbām.

Eiropraidu vēroja arī skatītāji, kuri pulcējās aiz gājiena maršrutu norobežojošajiem žogiem. To gan nebija daudz. Vairāki apkārtējo māju iedzīvotāji no logiem māja garāmejošajiem.

Gājienā piedalījās visu gadu gājuma cilvēki, no bērniem līdz sirmgalvim. Daļa dejoja mūzikas pavadījumā.

Gājiena pretinieku apkārt nebija daudz, vien retais nosauca “fuj”.

Eiropraids ir starptautisks Viseiropas LGBT pasākums, kas katru gadu notiek citā Eiropas pilsētā. Parasti šī pilsēta ir ar iesakņojušos praida tradīciju vai spēcīgu LGBT kopienu.

Šogad Eiropraida organizēšana uzticēta Rīgai pēc “Mozaīkas” izteiktā piedāvājuma, kas balstījās solidaritātē ar LGBT kopienu postpadomju valstīs, un runas brīvības un pulcēšanās brīvības stiprināšanas nozīmi Austrumeiropā.

 

Komentāri (125)

dzeris49 20.06.2015. 17.04

Tolerantā sabiedrība daudz svarīgāka par futbolu.

Ar tiem “ģimenes vērtību” aizstāvjiem vispār interesanti – neviens no viņiem kaut cik loģiski nespēj paskaidrot, kā netradicionālas ģimenes un seks. minoritātes apdraud viņa iespēju dibināt tradicionālo ģimeni, un kāpēc blakus 95% tradicionālo ģimeņu nevarētu pastāvēt tie 5% vai cik netradicionalās, toties vienmēr jādzird kaut kas galīgi absurds, tipa, un ja nu visi kļūs homoseksualisti, pārstās dzimt bērni, un nācija izmirs, vai, tikpat lielas muļķības, kurām apakšā vienīgi nezināšana un fobijas vistīrākā veidā un nekā racionāla.

Tomēr, priecē, ka Latvijas sabiedrība pamazām, kļūst tolerantāka, un, pamazām, kā visās civilizētās valstīs, margināļi kļūst nevis seks. minoritāšu pārstāvji, bet, to pretinieki, protestētāju daudzums un uzvedība praida laikā arī par to liecina.

+29
-17
Atbildēt

53

    Ēriks > dzeris49 21.06.2015. 12.28

    Varam sākt veidot to nepieņemamo informācijas avotu sarakstiņu,ko zanE neiesaka vērt vaļā…pietiek.com,apriņķis,OTV…kas vēl?

    +3
    -13
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > dzeris49 20.06.2015. 22.28

    Ēvalds. Augstākā ideja, tā nepazīst cilvēka žēluma.Sāku jau iedomāties, kas notiek, ja ģimene sastāvoša no vīra, sievas un teiksim, diviem bērniem , zaudē kādu no pieaugušiem. Riņķī_apkārt prāt, zlaukt un no šī brīža tā vairs nav ģimene. +++ Sen izspēlētais un jau apzelētais piemērs, kur ģimene ir zaudējusi kādu no saviem ģimenes locekļiem un tādēļ vairs netiek uzskatīta par ” pilnvērtīgu” ģimeni, šis piemērs Ēvald ir nelietīga demagoģija,’un nekas vairāk, bet to, kas ir laulība. Tad paņem skaidrojošo vārdnīcu un izlasi, un iemācies :

    ” Laulība – likumā noteiktā kārtībā noslēgta vīrieša un sievietes savienība, kas veido ģimeni un rada viņiem attiecīgas tiesības un pienākumus. ”

    Tezaurs.lv

    +6
    -16
    Atbildēt

    0

    Ēriks > dzeris49 20.06.2015. 19.21

    Sabiedrību apdraud dažādu netikumu sludināšana.Tikpat labi var teikt -kas tie par godīgiem cilvēkiem,ja tos apdraud zagļu un nodokļu nemaksātāju atzīšana par nevainīgiem?

    +9
    -19
    Atbildēt

    0

    Ēriks > dzeris49 20.06.2015. 22.18

    Es šos viedokļus nezinu,es mācījos bioloģiju,tās attīstībā un secinājumu izstrādē neviens no taviem minētajiem nav piedalījies.

    +4
    -14
    Atbildēt

    0

    Ēriks > dzeris49 21.06.2015. 12.17

    Varbūt zanE varētu ieteikt citus konkrētus portālus un laikrakstus, kurā atradīsim citādus “domu graudus” pārpārēm…

    +3
    -12
    Atbildēt

    0

    klusais > dzeris49 21.06.2015. 12.19

    dzeris – patiesība ir absolūts vai relatīvs jēdziens ? Vai var būt vairākas patiesības vai tikai viena ? :) :) :)

    +4
    -13
    Atbildēt

    0

    Ēriks > dzeris49 20.06.2015. 20.15

    dzeri,ja jau tu esi tāds priekšrakstu un vispārpieņemtu viedokļu fans,kāpēc neklausi baznīcas viedoklim,kuru pieņēmuši lielais vairums kristiešu?

    +7
    -16
    Atbildēt

    0

    klusais > dzeris49 21.06.2015. 11.32

    dzeris – bet par to jau ir stāsts , ka katram ir sava galva , lai interpretētu faktus :)

    Un nevajag uzmesties par vienīgajiem patiesības nesējiem . Manuprāt , ja runājam par toleranci plašākā izpratnē , tad pats arī neesi bez grēka … manā skatījumā to lieliski var saredzēt tavos kategoriskajos spriedumos, kuri bieži vien ir balstīti uz emocijām , nevis faktiem :)

    Ja runājam par homoseksualitāti , tad vēl tāls ceļš ejams , lai saprastu kas īsti ir tās pamatā … ja 2×2=4 ir akmenī iecirsts , tad par homoseksualitāti ir tikai visādi pieņēmumi , kuriem cenšas pievilkt “zinātniskus” skaidrojumus… un tad kuram skaļāka rīkle :)

    P.S. Par fobijām :) – esi pārliecināts par to ,ka pašam nav fobijas ? :) :) :)

    +5
    -14
    Atbildēt

    0

    klusais > dzeris49 21.06.2015. 12.23

    zane – hmmmm … :) ja Tev pašai ir sava galva ar kuru arī domā , tad kāda nozīme “domu graudu ” autoram , lai izdarītu savus secinājumus ?

    Par otrkārt – tiešām ieskatījos portālā un pirmajā brīdī neatradu neko nepieņemamu … vajag rakt dziļumā ? :) :) :)

    +4
    -12
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > dzeris49 20.06.2015. 22.15

    dzeris. Tu gan esi ieskrējies, bet pavisam nesen vēl apgalvoji, ka SC ir ” legāla politiska partija ar tiesībām un uz pretēju viedokli attieksmē pret valstij nozīmīgām lietām. Kur Tava konsekvence? :) Kur Tava pietāte pret viedokli, kurš nesakrīt ar Tavējo :) Man sāk likties, ka es tiešām esmu lielāks liberālis par Tevi :), jo esmu gatavs samierināties ar pretēju viedokli, ja tas ir sabiedrības vairākuma viedoklis, citas mērauklas es neredzu.

    +9
    -17
    Atbildēt

    0

    klusais > dzeris49 21.06.2015. 10.20

    nomale – tad nu atkal nonākam pie secinājuma, ka nav sanācis dzīvē nodarboties ar tādām lietām kā pētijumi , kur ir jāanalizē visa informācija , lai izdarītu pareizos secinājumus. :)

    P.S. Par suņa murgiem – mācoties varbūtības teoriju ir labs piemērs par to ,ka pastāv ļoti,ļoti maza iespēja , bet pastāv , ka sitot tenisa bumbiņu pret sienu tā var kādā no reizēm izskriet cauri sienai … to labi atcerētis, lai saprastu pusvadītāju teoriju :)

    +6
    -14
    Atbildēt

    0

    klusais > dzeris49 21.06.2015. 23.19

    zane – masturbējusi esi ? :) :) :)

    +1
    -9
    Atbildēt

    0

    Ēriks > dzeris49 21.06.2015. 11.32

    Diez vai te ir daudz tādu,kas vienkārši kaut kam tic,nemaz nepielietojot savas pelēkās šūniņas un loģiku.Personīgi mana pārliecība nav balstīta ticībā,bet gan veidojas,loģiskā secībā sakārtojot man zināmos faktus un pieredzi.Izšķirīgais jautājums joprojām ir -kas ir homoseksualitāte,kā tā rodas.No atbildes atkarīga pārējā attieksme.Ja no man zināmiem faktiem secinu,ka homoseksuālisms ir dabas kļūda vai dzīves laikā iegūta seksuāla dezorientācija,tātad loģiski izriet -homoseksuālie cilvēki ir slimnieki vai apkārtējās vides upuri,bet tie,kuri apzināti veicina homoseksualitātes izplatīšanos,kā šie praidu organizētāji,ir noziedznieki.Ar Irānu vai Krieviju te ko saistīt ir pilnīgi nevietā.

    +5
    -13
    Atbildēt

    0

    Ēriks > dzeris49 21.06.2015. 10.18

    Nomale,tulīt parādi tos pētījumus,kuros neapgāžami pierādīts,ka homoseksuālisms ir iedzimts,pirms runāt par slima suņa murgiem.

    +6
    -13
    Atbildēt

    0

    klusais > dzeris49 21.06.2015. 12.42

    Ēriks – viens labs piemērs par informācijas avotiem, ko liberastiem nevajadzētu noliegt, jo tas balstās rietumu vērtībās , ir vācijas prese , kas diezgan sakāpināti apraksta Grieķijas parādu situāciju … ja no janvāra tika nemitīgi klāstīts cik slikti būtu , ja Grieķija pamestu EUR zonu un kā to nepieļaus, tad pēdējā nedēļa ir nesusi radikāli pretēju informāciju un mēs varam lasīt , ka Grieķijas iziešana no EUR zonas nekādu katastrofu nenesīs :) Cik vienkārši , vai ne ? Galvenais uzlikt pareizos uzstādijumus :)

    P.S. ņemam pāris mēnešu vecu info un pierādam ,ka Grieķijas izeja no EUR zonas ir katastrofa , bet varam ņemt šīs nedēļas publikācijas un atsaukties, ka nekādi tas neietekmē :)

    +6
    -13
    Atbildēt

    0

    klusais > dzeris49 21.06.2015. 14.24

    dzeris – nesaprotu , neliegšos :) nav man saprotams kā daudzu tūkstošu gadu cilvēces evolūcijas laikā , kas vērsta uz savas populācijas palielināšanu un attīstību , tiek paralēli veidots attiecību modelis, kurš principiāli nevar vairoties dabīgā ceļā . Tu tak ar brīnītos , ja ūdens tev tecētu ne no krāna izlietnē, bet no izlietnes krānā … vai arī es ko jaucu ? :)

    +6
    -13
    Atbildēt

    0

    klusais > dzeris49 21.06.2015. 13.32

    rostins – zanei par laizīšanu jāstāsta … Tu ar tāds jaunības atmiņās aizķēries …. :) :) :)

    +4
    -10
    Atbildēt

    0

    klusais > dzeris49 21.06.2015. 10.33

    zane – un kas ir slikts portālā http://www.aprinkis.lv ? Tas ,ka Lūsis nopirka (?) sievai vai saturs ? Es varbūt paskatītos uz pasākumu no pozitīvās puses – vairāk tādu vīru sievām :) :) :)

    P.S. Atvainojos , sanāca kā Ķezberei … :) :) :)

    +6
    -12
    Atbildēt

    0

    Ēriks > dzeris49 21.06.2015. 10.23

    zanEi interesē solidaritāte ar sabiedrības homoseksualizēšanas celmlaužiem.

    +6
    -12
    Atbildēt

    0

    klusais > dzeris49 21.06.2015. 13.10

    zane – es gribu teikt , ka pirmkārt katram ir sava galvai, lai izvērtētu informāciju, otrkārt to ,ka informācijas avota norāde nekādā mērā nenozīmē ,ka informācija ir patiesa :) Piemēram :) – http://www.tvnet.lv/zinas/arvalstis/562835-bbc_spiesta_atvainoties_par_nepatiesajiem_tvitiem_par_elizabetes_ii_navi

    +5
    -11
    Atbildēt

    0

    Ēriks > dzeris49 21.06.2015. 13.13

    Pārstāsti…Nu var jau paiet pa ķēdīti un atrast pirmavotus:

    Līdz pat septiņdesmito gadu sākumam ASV psihiatrijā homoseksualitāte tika klasificēta kā garīga saslimšana. Kā seksuāls traucējums tā bija iekļauta Garīgo slimību diagnostikas un statistikas rokasgrāmatā (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, DSM), uz ko oficiāli atsaucās, diagnosticējot garīgos traucējumus ne vien ASV, bet arī daudzviet citur pasaulē. Pieaugot homoseksuālistu aktīvistu politiskajai ietekmei, tika izveidota īpaša komisija, kurai bija jāpārskata homoseksualitātes statuss, taču starp tās locekļiem netika iekļauts neviens psihiatrs, kurš uzskatīja, ka homoseksualitāte nav normāla parādība. Zinātnisku konferenču laikā geju aktīvisti organizēja skaļas protesta akcijas, lai palielinātu spiedienu uz Psihiatrijas asociāciju. Homoseksuālisti vēlējās, lai viņus uzskata par indivīdiem, kas gluži vienkārši izdarījuši atšķirīgu seksuālo izvēli, nevis cilvēkiem, kas novirzījušies no normas. Dr. Bībers (Bieber) norādīja, ka DSM-II iekļautas arī vairākas citas slimības, kas pilnībā neatbilst kritērijam ”izraisa ciešanas un sociālo nespēju”, kas tika izmantots, lai definētu traucējumus. Starp tām bija vojerisms, fetišisms, seksuālais sadisms un mazohisms. Dr. Spicers (Spitzer) no Amerikas Psiholoģijas asociācijas uz to atbildot teica, ka, iespējams, arī tos visus vajadzētu svītrot no DSM-II, un, ja sadisti un fetišisti sāktu apvienoties organizācijās, tad arī viņu patoloģijas tiktu pasludinātas par normālām.

    Psihiatrijas asociācijas balsojums tika noorganizēts neparasti steidzīgi, apejot līdzīgos gadījumos parastās procedūras.

    Īsumā faktori, kas noteica asociācijas lēmumu svītrot homoseksualitāti no DSM-II, bija šādi:

    Geju aktīvistiem bija spēcīga ietekme uz psihiatriem un viņu domāšanu. Liberāli noskaņotie un līdzjūtīgie psihiatri bija pārliecināti, ka homoseksualitātes iekļaušana starp psihiskiem traucējumiem tikai veicina aizspriedumus pret homoseksuālistiem. Termina svītrošanu no rokasgrāmatas viņi uzskatīja par cilvēcīgu, progresīvu rīcību. Psihiatri vienojās par jaunu principu, kā definēt psihiskos traucējumus; saskaņā ar to Diagnostikas un statistikas rokasgrāmatā iekļāva tikai tos traucējumus, kas pacientam radīja ciešanas vai pielāgošanās problēmas.

    Tā rezultātā homoseksualitāte kā seksuālas dabas traucējums 1973. gadā tika izsvītrota no Diagnostikas un statistikas rokasgrāmatas. Tomēr tajā palika kategorija ar nosaukumu ”egodistoniska homoseksualitāte – gadījums, kad homoseksuālā orientācija pašam cilvēkam sagādā ciešanas un mokas”. Vēlāk no DSM-III tika izsvītrota arī tā, līdz ar to homoseksualitāte vairs vispār netiek pieminēta.

    Taču izskatās, ka par spīti balsojuma rezultātiem lielākā daļa asociācijas locekļu turpināja homoseksualitāti uzskatīt par patoloģiju. Četrus gadus vēlāk veikta aptauja atklāj, ka 69% psihiatru homoseksualitāti uzskatīja par ”patoloģisku adaptāciju”. Arī kāda daudz nesenāka aptauja liecina, ka joprojām vairums psihiatru visā pasaulē ir pārliecināti, ka homoseksuāla uzvedība norāda uz garīgu saslimšanu.

    (http://www.narth.com/docs/mentaldisorder.html).

    +6
    -11
    Atbildēt

    0

    klusais > dzeris49 21.06.2015. 10.04

    dārgās dāmas :) – atļaušos izteikt minējumu , ka Jums iespējams nav nācies dzīvē saskarties ar tādu lietu kā pētījumi , kur apkopojot dažādu informāciju ir jāizvēlas pareizais skaidrojums :)

    P.S. Vai es kur rakstīju un apgalvoju , ka tā ir absolūtā un vienīgi pareizā patiesība :) :) :)

    +7
    -12
    Atbildēt

    0

    klusais > dzeris49 21.06.2015. 13.11

    zane – tad skaidrības ieviešanai pastāsti – homoseksualitāte ir norma vai tomēr novirze :)

    +5
    -10
    Atbildēt

    0

    Ēriks > dzeris49 21.06.2015. 14.59

    Dabai vajag cīnīties par labākajiem gēniem,lai lauva varētu panākt zebru,savukārt vismaz dažām zebrām vajadzēja izmukt no lauvām,lai turpinātu sugu..un dabai vajag cīnīties pret pārapdzīvotību,kur tāda ir.Turklāt nekur dabā homoseksuāli dzīvnieki necīnās paŗ vienlīdzīgām tiesībām,mēģinot citiem sugas pārstāvjiem iegalvot,ka homoseksuālisms ir vērtība sugai,kura attiecīgā teritorijā skaitliski samazinās,kaut gan barības bāze ir pietiekoša.Tātad homoseksuālisma propaganda Latvijā,kuras iedzīvotāju skaits samazinās,ir pretdabīga parādība.

    +8
    -12
    Atbildēt

    0

    mūsu alus > dzeris49 21.06.2015. 10.14

    zanE,

    ————————————–

    vakar ar Mūsu alu bijāt protesta akcijā, lai demonstrētu pret solidaritāti?…

    —————-

    Kādā protesta akcijā? Ko demonstrētu? pret kādu solidaritāti? Izsakies skaidrāk, savādāk būs jāpiekrīt nomalei :)

    +7
    -11
    Atbildēt

    0

    klusais > dzeris49 21.06.2015. 16.03

    dzeris – ja jau tūkstošiem gadu pastāvēja homoseksuālisms, tad kapēc viņš nevar pastāvēt tādās formās arī turpmāk ? ( par 5-10% laikam nedaudz alojies :) ) Kapēc šis jautājums ir jāaktualizē , ja reiz tas ir gadu tūkstošiem normāli sadzīvojis ar sabiedrību ?

    Es par nedaudz filosofiskāku lietu no praktiskās dzīves … neesi aizdomājies kas notiek patreiz pasaulē ar tādu elementāru lietu kā laika prognoze ? Neizbrīna , ka sinoptiķi nespēj normāli noteikt laiku ?

    +6
    -10
    Atbildēt

    0

    klusais > dzeris49 21.06.2015. 09.12

    dzeri – pāris domu graudi , kurus varbūt ir vērts likt aiz auss :) –

    – 1992.gadā, neizturot „zilā lobija” spiedienu, Vispasaules veselības organizācija (WHO) izslēdza homoseksuālismu no slimību saraksta. Viņi ņēma piemēru no „apgaismotās” Amerikas, jeb precīzāk sakot no Amerikas Psihiatru asociācijas, kura vēl 1973.gadā mainīja savu nostāju homoseksuālisma jautājuma, jo vietējie homoseksuālisti sarīkoja virkni skandālu, kas izvērtās politiskā kustībā. Tā seksuāla pataloģija kļuva par normālu dzīvesveidu un visi ar homoseksuālismu slimie pēkšņi kļuva veseli. 1978.gadā tika veikta 10000 Amerikas psihiatru aptauja un 68% no viņiem joprojām uzskatīja homoseksuālismu par psihisku saslimšanu.

    – Geji nedzīvo ilgi un daudz slimo. ASV statistika: 2010.gadā 80% jaunu AIDS slimnieku bija vīriešu, pie tam 78% šo vīriešu bija homoseksuālisti. Katru dienu apmēram 7 homoseksuālisti inficējas ar AIDS.

    – Neviens pašreiz vēl nav spējis pierādīt, ka pederastijas novirze tiek iedzimta, kas nozīmē, ka visi zilie, rozā un citi LGTB ir uzspiests un ieaudzināts fenomens, dažādu formu apziņas manipulācijas sekas, tai skaitā arī izmantojot reklāmas.

    – Geju daudzskaitliskums mūsdienās ir izskaidrojams ar kultūrvides pārliecināšanas spēku, jo jau vairāk kā desmit gadus rit intensīva homoseksuālisma propaganda, kas līdzinās psiholoģiskam karam pret sabiedrību. – te iesauku aizdomāties !

    +10
    -14
    Atbildēt

    0

    Ēriks > dzeris49 21.06.2015. 17.56

    klusais – homoseksualitāte ir normas variants, kaut, tev, acīmredzot, to pieļaut pagrūti, un tu reaģē pēc principa – ko es nesaprotu, to es neatzīstu un noliedzu.

    ===============

    dzeri,tu pats saprati,ko uzrakstīji?Ja homoseksuālisms ir normas variants,tātad viņiem ir pilns funkciju komplekts izdzīvošanai un attīstībai.Nu tad paņemam teorētisku variantu un izsēdinam uz vienas neapdzīvotas salas grupu heteroseksuāļu,uz otras homoseksuāļus un pēc 100 gadiem aizbraucam pārbaudīt,kā viņiem klājas.

    +6
    -9
    Atbildēt

    0

    klusais > dzeris49 21.06.2015. 09.34

    mūsu alus – Tev nav kaut kur aizķēries sarakstiņš , kur tradicionālās orientācijas cilvēki taisītu līdzīgus tusiņus ? :) :) :)

    +9
    -12
    Atbildēt

    0

    Ēriks > dzeris49 21.06.2015. 21.14

    Dzeri,atkal tu mēģini izlocīties kā zutis,kur palika neglābjamie ģenētiskie homoseksuāļi,kas esot normas variants?Biseksuāļi – tā ir pavisam cita kategorija,kuriem ir pilnīgi normāla dzimumtieksme uz pretējo dzimumu,tikai tie meklē asas izjūtas,izmēģinot seksu ar savu dzimumu,tātad izvirtuļi,kurus tieši tādus veido šī nepieredzēti masīvā homoseksuālisma propaganda ar visiem šiem praidiem.

    +5
    -8
    Atbildēt

    0

    klusais > dzeris49 21.06.2015. 09.36

    ui , aizmirsu pajautāt … Dzeri , vakar biji praidā ? Nodemonstrēji savu solidaritāti ?

    +10
    -13
    Atbildēt

    0

    Ēriks > dzeris49 21.06.2015. 14.51

    dzeri,pārmaiņas ne vienmēr ir progress,reizēm nākas atgriezties atpakaļ,lai labotu pieļautās kļūdas.PSRS pieminēji,to arī kādreiz dēvēja par progresa virzītāju uz cilvēces laimi līdz plnīgai komunisma uzvarai

    +8
    -11
    Atbildēt

    0

    nomale > dzeris49 21.06.2015. 10.09

    klusais. Ā, tātad tas bija jāuztver tikai kā slima suņa murgu apkopojums…

    +12
    -11
    Atbildēt

    0

    noyescancel > dzeris49 20.06.2015. 22.49

    Nelietīga demagoģija ir izlikties, ka komats ir domuzīme.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    mūsu alus > dzeris49 21.06.2015. 09.27

    klusais,

    un propaganda nav nekāda mazā. Lūk neliels praidu sarakstiņš eiropā uz šovasaru

    ————

    Cīrihē 14. – 21 .Jun CSD Zürich

    Sitges 18. – 22 Jun Gay Pride

    Oslo19 – 28 Jun * Skeive Dager (Oslo gay pride)

    Ķelnē 20. Jun Fantasypride

    Vīnē 20. Jun Vienna Gay Pride

    Berlinē 20. – 21. Jun Stadtfest Berlin

    Londonā 23. – 28. Jun * Gay Pride London

    Berlinē 25. – 28. Jun * Gay Pride Week / CSD Berlin

    Barselonā 26. – 28. Jun Gay Pride Barcelona

    Dublina 27. Jun Gay Pride Dublin

    Parīze 27 Jun * Gay Pride Paris

    Madride1. – 5. Jul Gay Pride / Orgullo Madrid

    Ķelnē 3. – 5. Jul Cologne Gay Pride – CSD

    Minhenē 4. – 12. Jul CSD Munich

    Londonā 12. – 19. Jul Fetish Week London

    Frankfurtē 17. – 19. Jul CSD Frankfurt

    Stuttgarte 17. – 26. Jul CSD Stuttgart

    Barcelonā 18 – 25 Jul The Cruise by La Demence

    Amsterdamā19. Jul * Milkshake Festival

    Tilburgā 20 Jul Roze Maandag

    Belfastā 24 Jul – 2 Aug Belfast gay pride festival

    Hamburgā 24 Jul – 2 Aug Hamburg Pride

    Amsterdamā 25 Jul – 2 Aug * Amsterdam Gay Pride

    Stockholmā 27 Jul – 1 Aug * Stockholm Gay Pride

    Antverpenē 3 – 9 Aug * Antwerp Pride

    Reikjavikā 4 – 9 Aug * Reykjavik Gay Pride

    Barselonā 5 – 16 Aug * Circuit Festival

    Kopenhagenā13 – 16 Aug * Gay Pride Copenhagen

    Romā14 – 24 Aug Atlantis all gay Med Cruise

    Munhenē15 Aug Schwules Strassenfest

    Amsterdamā19 – 23 Aug SAIL Amsterdam

    Mykonos19 – 23 Aug XLsior

    Stambula22 – 24 Aug Istanball Festival

    Mančesterā28 – 31 Aug Manchester Gay Pride

    +11
    -9
    Atbildēt

    0

    zanE. > dzeris49 21.06.2015. 12.12

    …hmm, Klusais…pirmkārt – “domu graudiem” ir autors, bet…es jau tikai jautāju pēc informācijas avotu, no kurienes tos “domu graudus” esi smēlies…

    …otrkārt – ieteicu Tev pievērst uzmanību konkrētam portālam un laikrakstam, kurā atradīsi šādus “domu graudus” pārpārēm…

    …un piekrītu – tas taču tik jauki, ja vīrs spēj nodrošināt sievas vēlmi izpausties… :)

    +10
    -7
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 21.06.2015. 17.36

    Gribi dzīvot, kā viduslaikos, vai kā PSRS, vai kā mūsdienu Krievijā, tāds dīvains jautājums – kāpēc jāaktualizē homoseksualistu problēmas?

    Tāpēc, ka sabiedrība nobriedusi, sevišķi, Rietumu civilizētā sabiedrība, kuru klusais dēvē par “liberastiem”, nedzīvojam viduslaikos, bet, demokrātijā, kur pastāv tādi jēdzieni, kā cilvēktiesības, minoritāšu tiesības, humānisms, utt., kas tev, acīmredzot izskatās kaut kas nevajadzīgs.

    Ja tu līdz tam neesi nobriedis, tad tā ir tava, nevis homoseksualistu vai Rietumu sabiedrības problēma.

    Labi, beigšu, apnika runāt par lietām, kuras citur jau sen ir pašaprotamas.

    +8
    -4
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 21.06.2015. 18.55

    Un kas notiks?

    Protams, ja uz tās salas izsēdināsi viena dzimuma cilvēkus, absolūti vienalga, homo vai hetero, pats par sevi, kā tad viņi tur “vairosies”?

    Homoseksualistiem vairošanās funkcija nav traucēta, cita lieta, ka viņi izjūt tieksmi uz savu dzimumu.

    Bet, tas nenozīmē, ka viņi nespēj radīt bērnus un “vairoties”.

    Liela daļa no tiem vispār ir biseksuāļi.

    Lezbijietes arī var dzemdēt bērnus, un arī to dara, bieži vien.

    Tā ka, nekas nenotiks, izsēdini uz salas 100 lezbijietes un 100 gejus, un būs viss OK, gan jau viņi atradīs izeju.

    Un šāda situācija reāli ir pilnīgi neiespējama un mākslīgi radīta, populācijas kontekstā homoseksualistu ir ne vairāk, kā 5-10%, tā ka populācija no tā vispār necieš.

    +8
    -4
    Atbildēt

    0

    zanE. > dzeris49 21.06.2015. 09.41

    …Klusais….kas ir ziņu avots no kurienes smelies savus “domu graudus”?…

    …vēl Tev ieteiktu palasīt portālu vai avīzi apriņķis.lv, kuru Lūsis nopirka savas kundzes Evas Lūses izpausmēm…tur Tu atradīsi vēl dižākas atziņas un “domu graudus”….

    +12
    -7
    Atbildēt

    0

    zanE. > dzeris49 21.06.2015. 13.01

    …pag, Klusais – Tu gribi teikt, ka Tev pietiek ar kaut kādiem pārstāstījumiem, lai tos nosauktu par “domu graudiem”?….tad jau deģenerāta rostiņa “domu graudus” arī sāksi citēt…vai…tomēr apšaubīsi viņa “kompetenci”…

    …tak teicu, beidzot ar rostiņu esat atraduši kopēju saskarsmes punktu… :)

    +10
    -5
    Atbildēt

    0

    zanE. > dzeris49 21.06.2015. 23.27

    …Klusais…par orgasmu šoreiz nejautāsi?…

    +8
    -3
    Atbildēt

    0

    zanE. > dzeris49 21.06.2015. 19.27

    …wow!…Klusajam ar rostiņu bijusi pieredzes apmaiņa!?!..

    +8
    -3
    Atbildēt

    0

    Ēvalds > dzeris49 20.06.2015. 19.19

    Augstākā ideja, tā nepazīst cilvēka žēluma.Sāku jau iedomāties, kas notiek, ja ģimene sastāvoša no vīra, sievas un teiksim, diviem bērniem , zaudē kādu no pieaugušiem. Riņķī_apkārt prāt, zlaukt un no šī brīža tā vairs nav ģimene.

    Par laimi, iedomājos paskatīties Satversmē, kur atklāju, ka tur nebūt nav rakstīts tas, ko

    rinķī apkārt apgalvo.

    Tā vieta, 110.panta 1 daļa, ir šāda: “Valsts aizsargā un atbalsta laulību — savienību starp vīrieti un sievieti, ģimeni, vecāku un bērna tiesības.” Kā redzat, Satversmē nav fiksēts, ka ģimene ir laulība starp vīrieti un sievieti. Tur ir teikts tikai, ka laulība ir starp vīrieti un sievieti.

    +18
    -12
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 21.06.2015. 14.42

    Homoseksualisms pastāvēja visos laikos un visās sabiedrībās, pastāv arī dzīvniekiem, un, kā redzi, cilvēce tāpēc nav izmirusi, jo homoseks. % pēc dažādiem pētījumiem nepārsniedz 5-10%, un tie ir tīrie homoseksualisti, vairākums starp tiem ir biseksuāļi, kas var veidot tradicionālu ģimeni, radīt bērnus, tai pat laikā, stājoties homoseksuālos sakaros.

    Kāpēc dabai to vajag – laikam, dabai vispār vajag dažādību visur, ir kaut kad lasīta tāda teorija, ja kādam kaut kas vienā vietā ir atņemts, citā vietā, bieži vien, nāk klāt, starp homoseksualistiem ļoti daudz talantīgu mākslinieku, utt.

    +12
    -6
    Atbildēt

    0

    nomale > dzeris49 21.06.2015. 09.46

    klusais. Tavi domugraudi ir slima suņa murgi! Ja tevi uztrauc, ka tava orientācija var mainīties šādu akciju iespaidā, tad man tev jāsaka, ka tu jau esi piedzimis kā gejs!

    +15
    -9
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 21.06.2015. 14.12

    ĒRiks – vispār, kādreiz PSRS par psihisku pataloģiju uzskatīja arī to, ja cilveks domā ne tā, kā pieņemts domāt att. iekārtā, bija tāda diagnoze – šizoinakomislije, viņus visus “ārstēja”, un arī tagad daudzi tur tā uzskata.

    Daudz ko kādreiz uzskatīja, bet, viss plūst, viss mainās, protams, var jau veidot dažādas sazvērestības teorijas, kāpēc tas notiek, bet, to vienkārši sauc par progresu, un tas, ka vairākums nevienā attīstītā valstī sen tā neuzskata, par to liecina.

    Saprotams, vienmēr atradīsies margināļi, kas domās savādāk, arī starp ārstiem, tas ir tāpat, kā arī ASV ir cilvēki, kuri domā, ka amerikāņi paši veica savā teritorijā tos terora aktus.

    Un vienmēr var izvēlēties vai interpretēt faktus tā, lai tie, it kā, apstiprinātu vienu vai otru teoriju.

    klusais – homoseksualitāte ir normas variants, kaut, tev, acīmredzot, to pieļaut pagrūti, un tu reaģē pēc principa – ko es nesaprotu, to es neatzīstu un noliedzu.

    +12
    -5
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 20.06.2015. 19.17

    ” Apdraudējums ģimenei ir ieslēpts mēģinājumā jaukt jēdzienus” – un kas, vispār, domāts ar šo teikumu?

    Kas tā par tradicionālu ģimeni, ja to var apdraudēt netradicionālas ģimenes atzīšana?

    Satversmi, vispār, sačakarēja tie paši SC un NA deputāti, kas tagad, tās pašas homofobijas vadīti, pieņēma likumu par to “tikumību”, tev protams, tagad arī SC ir sabiedrotie, kā tu pats teici, jo tie nu ir kļuvuši par NA sabiedrotajiem, man gan nav autoritāte ne vieni, ne tie viņu likumi.

    Tas gan ir interesanti, ka tikko kā tie, kurus tu savādāk kā par ienaidniekiem nesauci, kopā ar NA pieņem kādu homofibisku likumu, tā viņi tev uzreiz pārtop par sabiedrotajiem, tātad, jāsecina, ka Kremlis ir mazāks apdraudējums Latvijai, nekā seks minoritātes, un kur ir konsekvence?

    Un par tām tiesībām – ne partnerattiecību līgums, ne laulības homoseks. ģimeņu starpā Latvijā nav atļautas, tātad, viņu tiesības tiek pārkāptas.

    Tas, ka citādāk viņi var darīt, ko grib, lietas būtību nemaina.

    Seksminoritāšu, tāpat, kā jebkuru minoritāšu tiesībām jāatbilst vairākuma tiesībām, ieskaitot tiesībām dažādi izpausties, veidot sab. organizācijas, arī veidot ģimeni.

    Tā ka, kārtējo reizi, nedzirdēju nevienu reālu argumentu, kā netradicionālu ģimeņu atzīšana varētu traucēt tradicionālajām ģimenēm reālu, nevis “tāpēc, ka mums tas ierakstīts Satversmē”, vai “tāpēc, ka tiek jaukti jēdzieni”, tie nav reāli argumenti, jo reāli argumenti vienkārši neeksistē.

    +22
    -14
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 21.06.2015. 10.49

    Klusajam visi fakti kā tādi vienmēr atbilst patiesībai, ar to faktu izpratni un interpretāciju gan, bieži vien, lielas problēmas.

    Nu bet, šī ir tā tēma, kurā nevienu pārliecināt nevar ne ar kādiem faktiem, fobijas nepadodas psihokorekcijai un loģikai.

    Nu labi, pieņemsim, ka taisnība klusajam, mūsu alus, Ērikam, Krievijai, Irānai, Āfrikai, t.i.trešās pasaules valstīm, kur seks minoritāšu tiesības neatzīst, un visa ES, ASV, Kanāda, daļa Āzijas un Latīņametrikas, tātad tas, ko suc par civilizēto pasauli, PVO, PA, utt., atrodas geju organizācuju pilnīgākā kontrolē, kuri tur nosaka pilnīgi visu, kas veselība, kas slimība, diktē, kādi likumi jāpieņem,utt., utt.

    No malas jau tāda teorija sevišķi adekvāta neizskatās, toties izskatās pēc vistīrākās sazvērestības teorijas uz fobiju pamata, bet, ja jau “biedrus” tāds izskaidrojums apmierina, katrs taču var ticēt, kam tikai grib, mums ir brīva valsts.

    +14
    -6
    Atbildēt

    0

    zanE. > dzeris49 21.06.2015. 09.44

    Klusais…ui, aizmirsu pajautāt – vakar ar Mūsu alu bijāt protesta akcijā, lai demonstrētu pret solidaritāti?…

    +13
    -4
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 21.06.2015. 11.56

    Katram ir savas fobijas, ieskaitot mani, cita lieta, ka att. uz šo tēmu man tādas nav.

    Tas, ka es, brīžam, izsakos pārāk kategoriski, arī piekrītu, un brīžam to daru emociju iepaidā, brīžam tīšām, lai diskusiju nedaudz saasinātu.

    Un tāpēc jau šeit diskutējam, lai aizstāvētu savu patiesību, varbūt, brīžam pārāk kategoriski, bet, tas jau nenozīmē, ka cits nedrīkst domāt savādāk.

    +13
    -3
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 20.06.2015. 19.43

    Ēriks – tas, ka tu ko atzīsti par netikumu, tas ir tikai tavs personisks viedoklis, nekur civilizētā pasaulē to par netikumu sen neatzīst, atzīst par vienu no normas variantiem, pēc tā arī jāvadās, nevis pēc tā, kā domā Krievijā, Irānā, vai mūsu vietējie bāliņi no SC un NA.

    +21
    -11
    Atbildēt

    0

    Ēvalds > dzeris49 21.06.2015. 10.00

    riņķī apkārt,

    “Sen izspēlētais un jau apzelētais piemērs, kur ģimene ir zaudējusi kādu no saviem ģimenes locekļiem un tādēļ vairs netiek uzskatīta par ” pilnvērtīgu” ģimeni, šis piemērs Ēvald ir nelietīga demagoģija,’un nekas vairāk”

    Tas piemērs liekas mazticams, tur Jums taisnība, bet ir daudzas lietas, kas liekas mazticamas, bet, sekmīgi pārtulkotas birokrātiskā valodā un birokrātiski ieīstenotas, tomēr notiek.

    Par laulību – arī tezaurs saka, ka laulība veido ģimeni, nevis pati ir ģimene vai to, ka nav cita veida kā ģimenei veidoties.

    +13
    -2
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 20.06.2015. 20.23

    Zeme riņķo ap Sauli arī ir vairākuma viedoklis.

    Es, tomēr, vairāk uzticos ASV un ES viedoklim, nekā Krievijas, Baltkrievijas, Irānas, vai, mūsu pašu iesakniekparādniekrasnačveidīgo vai urbanokabanovu viedoklim.

    +20
    -8
    Atbildēt

    0

nomale 20.06.2015. 17.28

Patiess prieks, ka pasākums noritējis veiksmīgi! Tas pierāda, ka Latvijas sabiedrība kopumā ir daudz gaišāka par mūsu saeimu!

+24
-20
Atbildēt

5

    mūsu alus > 21.06.2015. 17.59

    Ēriks > 20.06.2015. 19.24

    Gaismu nedaudz tie žogi tikai aizēnoja.

    +9
    -14
    Atbildēt

    0

    lno > 22.06.2015. 01.17

    Krists Šukevičs ‏@kSukevics 3h3 hours ago

    Interesanti,ka šodien neviens medijs neziņo,ka Austrijas parlaments noraidījis viendzimuma laulību iespēju- 110 #pret, 26 #par.

    Homofobi?

    +5
    -7
    Atbildēt

    0

    David Nawicki > 14.09.2022. 13.20

    Latviešu kopiena vienmēr ir bijusi toleranta.
    Dāvanu kupons – https://www.davanusala.lv/lv/

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ēvalds > 21.06.2015. 20.44

    Jauki. Praids ir sekmīgi noticis. Dimitera kungs ir iepriecinājis savus fanus, iedziedot Bītlu dziesmas coverversiju; viņa simpātiskā kundze ir nometusi vismaz pāris liekus kilogramus. Īsāk sakot, visi ir laimīgi un apmierināti.

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

Viedoklis_lv 21.06.2015. 01.05

Dzeri, manuprāt, iemesls kāpēc normālas ģimenes novēršas un/vai iestājas pret geju laulībām ir tāpēc, ka tad geju laulības kļūtu par normu un to mācītu skolās bērniem, ka tas ir ok. Ko savukārt lielākā daļa neuzskata par normu un tāpēc tam pretojas, jo nevēlas, ka to bērniem māca ka homoseksuālas attiecības ir ok.

Manuprāt lai tak stāsta. No tā gejs nekļūst.

5000 dalībnieku? Tieši tik arī parakstījuši to viendzimuma laulību piedāvājumu portālā manabalss.lv

+7
-7
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu