Mirusi aktrise Ingrīda Andriņa • IR.lv

Mirusi aktrise Ingrīda Andriņa

30
Aktrise Ingrīda Andriņa savā 70 gadu jubilejā. Foto: Edijs Pālens, LETA

 

Negaidīti ceturtdienas rītā mūžībā 71 gada vecumā aizgājusi Latvijas Nacionālā teātra aktrise Ingrīda Andriņa, informē Nacionālais teātris.

Andriņa (1944) absolvējusi Valsts Vissavienības kinematogrāfijas institūtu Maskavā (1967). Tāpēc arī viņas radošās biogrāfijas nozīmīgākā daļa saistās ar kino – šis lomu saraksts ir visai garš, daudzas no tām atveidotas citu valstu filmās, kā Agnese „Pēdējā relikvijā”, Annemarija „Ceļš uz Rībecāli” u.c.

Latvijas Nacionālajā teātrī (tolaik Drāmas teātrī) sāka strādāt 1967. gadā, paralēli filmējoties PSRS un Rīgas kinostudijā.

Teātrī viņai kaut kur traucēja laikam tas specifiski atšķirīgais, kas šķir skatuvi no ekrāna – šīs „iekonservētās” aktieru mākslas, nekrologā Nacionālā teātra mājas lapā raksta kritiķe Rita Melnace.

Dāvājusi dzīvību dēlam, viņa it kā ieguva „otro elpu”, mēģināja un prata aiziet no sava skaistā paštēla, pārliecinot, ka viņai pa spēkam arī raksturlomas – kā Virdžīnija Ī. Žamiaka „Hamilkara kungā”, kritiķe Matiola P. Pētersona „Meteorā”, Cipkina Ņ. Pavlovas „Vagoniņā”, kalpone Lilija P. Rozīša „Ceplī”, raksta Melnace.

Aktrise piedalījusies filmās “Vella kalpi”, “Vella kalpi Vella dzirnavās”, “Nepabeigtas vakariņas”, “Pilsēta zem liepām”, “Baiga vasara”, “Klavieres zaļumos” un citās. Pērn viņa nospēlēja lomu filmā “Džimlai rūdi rallallā”.

 

 

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu