Prokuratūra sāk kriminālprocesu par pārkāpumiem "Rīgas namu pārvaldniekā" • IR.lv

Prokuratūra sāk kriminālprocesu par pārkāpumiem “Rīgas namu pārvaldniekā”

23
Foto: Evija Trifanova, LETA

Valsts policijas inspektora lēmumu nerosināt lietu par šiem pārkāpumiem atcēlis prokurors

Prokuratūra nolēmusi sākt kriminālprocesu par pašvaldības SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” (RNP) konstatētajiem tiesību normu pārkāpumiem, vēsta LETA.

Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka informēja, ka Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes inspektors, izvērtējis no Ģenerālprokuratūras saņemto Valsts kontroles iesniegumu par revīzijā konstatētajiem tiesību normu pārkāpumiem RNP darbībā par, iespējams, fiktīvi nodarbinātām 13 fiziskām personām, 20.augustā pieņēma lēmumu par atteikšanos sākt kriminālprocesu.

Savukārt 3.septembrī Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras prokurors, pārbaudot pieņemtā lēmuma likumību un pamatotību, uzskatīja, ka Valsts kontroles iesniegumā ir norādītas ziņas, kas satur pietiekamu informāciju par iespējami notikušu noziedzīgu nodarījumu. Tāpēc prokurors nolēma atcelt policijas lēmumu par atteikšanos sākt kriminālprocesu. Nolemts sākt kriminālprocesu.

Kriminālprocesa materiāli tālākai izmeklēšanas veikšanai nosūtīti Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldei.

Valsts kontrole pabeidza revīziju RNP, secinot, ka dzīvokļu īpašnieki Rīgā ir spiesti apmaksāt pašvaldības uzņēmuma RNP nelikumīgās darbības, izšķērdību un nolaidību, kā arī fiktīvi nodarbinātus cilvēkus.

Revidenti secinājuši, ka uzņēmuma noteiktās dzīvojamo māju pārvaldīšanas maksas pamatojums nav izsekojams un to nav iespējams salīdzināt ar RNP faktiskajiem izdevumiem. Maksā iekļauti arī tādi izdevumi, kas nemaz nav saistīti ar ēkas pārvaldīšanu. VK vēl pirms ziņojuma publiskošanas vērsās prokuratūrā par atsevišķiem konstatētajiem pārkāpumiem, arī par iespējamiem 13 fiktīviem darbiniekiem.

 

Komentāri (23)

LoveLove 08.09.2015. 18.53

Beidzot tiesībsargi mēģinās atšķetināt “Rīgas Namu pārvaldnieka” darījumu komplicēto specifiku.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu