Grieķija samaksā SVF aizdevuma procentus • IR.lv

Grieķija samaksā SVF aizdevuma procentus

34
Foto: Dmitrijs Suļžics, F64

Pirmo reizi kopš jūnija maksājums izpildīts noteiktajā termiņā

Grieķija ceturtdien noteiktajā termiņā pārskaitījusi parāda procentu maksājumu – 186,3 miljonus eiro – Starptautiskajam Valūtas fondam (SVF). Šī ir pirmā reize kopš jūnija, kad Grieķija veikusi maksājumu SVF noteiktajā termiņā, vēsta aģentūras LETA-AFP.

“Grieķija ir samaksājusi procentu maksājumu, kas šodien pienācās SVF,” teikts fonda ceturtdien izplatītajā paziņojumā.

Finansiālās grūtībās nonākusī Grieķija nokavēja 1,5 miljardu eiro maksājumu 30.jūnijā, kļūstot par pirmo attīstīto valsti, kas nav atmaksājusi aizdevumu SVF. Pēc mazāk nekā divām nedēļām Grieķija neveica vēl 456 miljonu maksājumu SVF. Tad SVF slēdza Grieķijai pieeju palīdzības programmas resursiem.

Patlaban Grieķija cenšas panākt vienošanos ar saviem kreditoriem par jaunu palīdzības programmu. Grieķijai vajadzīga vienošanās līdz 20.augustam, kad tai jāatmaksā apmēram 3,4 miljardi eiro Eiropas Centrālajai bankai.

Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs un Francijas prezidents Franusā Olands ceturtdien vienojās, ka Atēnām un starptautiskajiem kreditoriem jāvienojas par jauno palīdzības programmu tūlīt pēc 15.augusta. Abi līderi tikās paplašinātā Suecas kanāla atklāšanas pasākumā Ēģiptē.

Komentāri (34)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu