Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

3
Papīra pilsētas

 


oooo
 Papīra pilsētas / Paper Towns. Lai arī no populārā jauniešu autora un videoblogera Džona Grīna darbu ekranizācijām populārāka ir (un, šķiet, allaž būs) 2014.gadā uzņemtā Mūsu zvaigžņu vaina, šī ir galvas tiesu pārāka. Lai arī Papīra pilsētas nepavisam nav tik nepieradināta, par kādu izliekas, tā «aizķer» ar dziļi cilvēcīgu, autentisku tīņu dumpīguma atainojumu, kas nav ne pārāk klišejisks, ne didaktisks. Priecē gan jaunās aktrises un modeles Karas Delaviņas dramatiskās dotības, gan fakts, ka kino veidotāji tīņu publiku uztver nopietni un ar cieņu. Kino no 24.jūlija.

Pikseļi / Pixels. It kā parodija par paštīksmīgā nopietnībā slīgstošajiem pasaules glābšanas grāvējiem, it kā sintētisku pārspīlējumu virknējums ar, piedodiet, ne visai veiksmīgā komiķa Ādama Sandlera māžošanos – Pikseļi ir stāsts par videospēļu varoņiem, kas posta ASV pilsētu ielas. Lai arī datorspēlītes Pacman un Space invaders, par kurām savulaik fanoja daudzi, savu šarmu nezaudē, pret to «spējām» prasmīgi un saturīgi noturēt kinopublikas uzmanību pagaidām izturos ar piesardzību. Neesmu redzējusi. Kino no 24.jūlija.

ooo Maģiskais Maiks XXL / Magic Mike XXL. Izklaidējoša testosterona «bumba», Stīvena Soderberga 2012.gada kolorītās lentes par striptīzdejotājiem turpinājums, taču kā atsevišķa filma – nedaudz klamzīga un pagara, pat par spīti tam, ka to filmējis un montējis pats Soderbergs. Tomēr, ja laimei pietiek ar aktiera Čeninga Teitema, starp citu, gluži kā viņa spēlētā titulvaroņa, izbijuša striptīzdejotāja, izmanīgo ķermeņa plastiku, būsit izklaidēti. Kopumā Maģiskā Maika otrā «sērija» ir labestīga, protams, seksualizēta, bet tai pietrūkst režisora «stingrā tvēriena» un tā smalkuma, kāds piemita iepriekšējās lentes autoram. Kino no 24.jūlija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu