Basketbolistu Porziņģi NBA draftā izvēlas Ņujorkas ''Knicks'' • IR.lv

Basketbolistu Porziņģi NBA draftā izvēlas Ņujorkas ”Knicks”

34
Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis (no labās) Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) drafta ceremonijā pasniedz roku līgas komisāram Adamam Silveram. Foto: EPA/LETA

Porziņģis kļuvis par visu laiku visaugstāk NBA draftēto latviešu basketbolistu

Talantīgais latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ceturtdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā tika izvēlēts ar ceturto numuru, nonākot Ņujorkas “Knicks” kluba aizgādībā. Tādejādi Porziņģis kļuvis par visu laiku visaugstāk NBA draftēto latviešu basketbolistu, vēsta LETA. Latvijas spēlētājs arī kļuvis par šajā draftā visaugstāk izvēlēto ārzemnieku.

“Pārstāvēt “Knicks” ir mans sapnis. Tā ir lieliska iespēja spēlēt Ņujorkā,” uzreiz pēc nokāpšanas no skatuves sarunā ar ESPN izteicās Porziņģis. “Ceru, ka varēšu būt daļa no kaut kā īpaša. Tiem, kuri mani nezina, vēlos pateikt, ka esmu basketbolists, kam patīk šī spēle. Esmu citādāks, esmu izsalcis. Gribu spēlēt šajā līgā, vēlos cīnīties pret pasaulē labākajiem spēlētājiem.”

Ar pirmo numuru šā gada draftā tika izvēlēts spēka uzbrucējs Karls Taunss, kuru izraudzījās Minesotas “Timberwolves” komanda. Savukārt ar otro numuru Losandželosas “Lakers” paņēma saspēles vadītāju D’Endželo Raselu.

Ar trešo numuru draftā izvēlējās Filadelfijas “76ers” klubs, kas nolēma dot priekšroku centra uzbrucējam Džahlilam Okaforam, bet pēc tam kārta bija Ņujorkas “Knicks” pārstāvjiem, kas izvēlējās tieši latviešu spēka uzbrucēju Porziņģi. Savukārt kā piekto numuru Orlando “Magic”, kas iepriekš izrādīja lielu interesi tieši par latvieti, izvēlējās horvātu aizsargu Mario Hezonju.

Porziņģis līdz ar to kļuvis par visu laiku visaugstāk izvēlēto Latvijas basketbolistu NBA draftā. Šis gods iepriekš piederēja Andrim Biedriņam, kuru 2004.gadā ar 11.numuru izvēlējās Goldensteitas “Warriors”.

Šo sezonu 19 gadus vecais Porziņģis aizvadīja Spānijas augstākās līgas (ACB) klubā “Sevilla”. Tāpat Porziņģis aprīlī tika nosaukts par Eiropas kausa turnīra labāko jauno spēlētāju.

Pirms Porziņģa Latvijas vēsturē NBA draftēti bija trīs spēlētāji. No viņiem visaugstāk tika izraudzīts Biedriņš. Tāpat 2011.gadā ar 42.numuru Dāvi Bertānu izraudzīja Indiānas “Pacers” komanda, bet uzreiz pēc tam viņš tika aizmainīts uz Sanantonio “Spurs”. Savukārt Jānis Timma Memfisas “Grizzlies” kluba aizgādībā nonāca 2013.gadā, kad tas latvieti izvēlējās ar kopējo 60.numuru.

 

Komentāri (34)

Skumjais Bruņinieks 26.06.2015. 10.00

Mūsējais ir baigi perspektīvais, galvenais, lai nesaslimst ar zvaigžņu slimību mūsu pašmāju dīķī un nenodzerstās pa krogiem.

Pašlaik priekš spēka uzbrucēja massa ir tā kā par maz, lai konkurētu ar vadošajiem līgas spēlētājiem.

Pie atlētiskās sagatavotības būs visvairāk jāpiestrādā, bet Porziņģim ir, kur augt.

Salīdzinoši ar pirmo Nr draftētais Karl Tauwn

augums 211 cm

svars 112 kg

Porziņģis

augums 216 cm

svars 105 kg

Vismaz 10 kg muskuļu jāpieliek klāt un(pats galvenais) nedrīkst zaudēt ātrumu, veiklību, izturīgumu, atsperīgumu un precizitāti.

Tādas, lūk, prasības ir pasaules labākajā līgā. Tas, ka Porziņģis ir ” izsalcis “, ir labi, bet viņam jāatcerās, ka aiz muguras elso vesela ” izsalkušo” armija.

+1
-1
Atbildēt

1

    SB, labi atceries visus mīnusus, bet, neaizmirstot plusus, Tu palaidi garām izdevību atgādināt, ka Eiropā par labāko jauno galīgus vārguļus neizsludina, — vismaz ne no tiem, kas kapājušies pret Barcelona utml. klubiem.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu