Latvija vāc līdzekļus palīdzībai Ukrainas bērniem • IR.lv

Latvija vāc līdzekļus palīdzībai Ukrainas bērniem

21
Monta Glumane

Ikviens var ziedot, lai Ukrainas-Krievijas karā cietušie bērni varētu atpūsties Latvijā

Ukrainas bērnu atbalstam Latvijas iedzīvotāji saziedojuši jau 18 tūkstošus eiro, no tiem caur portālu “Ziedot.lv” – 3392,53 eiro.

Viena no Ukrainas atbalsta akcijām notika sestdien Kalnciema ielas kvartālā Rīgā, kur pulcējās ne tikai iknedēļas tirdziņa apmeklētāji. Te skanēja koncerts Ukrainas karā cietušajiem bērniem, atbalstot labdarības iniciatīvu “Kara bērni”.

Telpa izrotāta ar krāšņi izšūtiem galdautiem ar ukraiņu tradicionālajiem rakstiem. Pie galda kundzes tautastērpos pulcē ap sevi radošās darbnīcas dalībniekus. Nevalstiskās organizācijas “Latvijas ukraiņu kongress” pārstāves Tatjanas Lazdas meistardarbnīcā var izveidot lupatu lellīti Ukrainas karoga krāsās, kuru vēlāk dažiem apmeklētājiem redz piespraustu pie krūts.

Koncertā smeldzīgas dziesmas dzied Vangažu ukraiņu biedrības “Jatraņ” vokālais ansamblis “Kvitočki”. Tepat grozās arī labdarības organizācijas “Rotary Rīdzene” kluba prezidente Mairita Solima, kas atzīst, ka cilvēki labdarības akcijā ir ļoti atsaucīgi.

“Gribas darīt labu,” saka “Rotract” brīvprātīgā Elizabete Lībiete. Jaunā meitene ir viena no trim satiktajiem jauniešiem, kuri koncerta laikā vāca ziedojumus un informēja apmeklētājus par projekta mērķi. Kopumā “Rotract” pulcē 15 jauniešus vecumā no 15 līdz 30 gadiem.

Viens no kluba biedriem, Latvijas Satversmes tiesas tiesnesis Uldis Ķinis uzskata, ka svarīgi ir dot labumu sabiedrībai un zināt, ko šis projekts sasniedz. 

Saziedotā nauda tiks novirzīta Ukrainas bērnu atveseļošanai Jūrmalas sanatorijās. Viena bērna rehabilitācijas izmaksas, kurās ietilpst uzturēšanās sanatorijā, ceļš un dāvaniņa, izmaksā aptuveni 700 eiro.

Kā Ir.lv jau rakstīja, jūnija sākumā biedrība “Alianse Latvija bez bāreņiem” organizēja 40 dienu rehabilitācijas programmu 17 bērniem no Ukrainas Doņeckas apgabala. Savukārt Latvijas vēstniece Ukrainā Argita Daudze laikrakstam “Diena” teica, ka vēl 12 bojāgājušo karavīru bērni no Čerņihivas apgabala dosies rehabilitācijā uz Smiltenes novadu. Viņa arī pastāstīja, ka Salacgrīvas novada dome līdz 25.jūnijam organizē 18 Čerņihivas apgabal bērnu no trūcīgām ģimenēm uzņemšanu un braucienu uz Latviju.

„NRC Vaivari” rudens pusē uzņems Ukrainas bērnus rehabilitācijai. Papildu klasiskajai rehabilitācijai plānots izmantot reitterapiju jeb jāšanas terapiju zirga mugurā, kā arī kustību un deju terapiju, vizuālās mākslas un citas tehnoloģijas, kas palīdzēs bērniem atgūties no pārdzīvotā. Ieplānoti arī nelieli izbraukumi, lai bērniem rastos priekšstats par Latviju, kas viņus uzņem. 

Līdz šim centram bijusi pieredze ar Ukrainas karadarbībā cietušajām militārpersonām, tagad palīdzība tiks sniegta bērniem. „Kara bērni” ir labdarības iniciatīva ar mērķi vākt ziedojumus Ukrainas karā cietušajiem bērniem – viņu rehabilitācijai Latvijā. Ziedojumu iniciatīvu „Kara bērni” ierosinājuši Latvijas “Rotary” klubi, kas pārstāv nevalstisku organizāciju „Rotary International”.

Palīdzības akcijas turpināsies šonedēļ – 20.jūnijā Ādažu tenisa centrā norisināsies jaukto dubultspēļu tenisa turnīrs, kuru organizē Rīgas “Rīdzenes Rotary” klubs sadarbībā ar Ādažu tenisa centru. Turnīrs ir jau otrais šāds labdarības pasākums Latvijā un tā dalības maksa tiks novirzīta labdarībai – akcijai „Kara bērni”.

Ziedojumu akcijas kulminācija būs iespaidīgs Latvijas un Ukrainas mākslinieku kopkoncerts „Kara bērni”, kas notiks 6.jūlijā Dzintaru koncertzālē. Tajā bez atlīdzības piedalīsies dziedātāji Inese Galante, Sergejs Jēgers, Jānis Stībelis, Ukrainas operas zvaigzne Dmitro Popovs, Liepājas simfoniskais orķestris, koris “Kamēr…” un daudzi citi mākslinieki.

Ikviena koncerta biļete, kas tiks iegādāta “Biļešu paradīzes” kasēs, būs ceļa nauda kādam bērnam.

Iespēja ziedot:

Portālā www.ziedot.lv

Ziedojumu tālrunis: 90006382 (1,47 eiro/par zvanu)

Ziedot.lv ziedojumu konts: Swedbank, konta Nr.: LV95HABA0551006150241, mērķis: ziedojums “Kara bērni” (informācija par kontu numuriem citās bankās, kā arī iespēja ziedot, norēķinoties ar maksājumu kartēm, www.ziedot.lv/kara-berni-2187)

 

Komentāri (21)

dzeris49 15.06.2015. 19.00

Nu redzēsim, vārdos jau mums te, it kā, vairākums Ukrainu atbalsta, paskatīsimies, cik liels tas atbalsts būs, ja tas maksās kaut pāris eiro.

+1
0
Atbildēt

1

    Bet > dzeris49 16.06.2015. 12.25

    nebaidies, Džeri, tie, kuri jau ieskaita Ukrainai naudiņu Ziedot LV,”Palīdzība Ukainai” arī ieskaitīs turpmāk…

    0
    0
    Atbildēt

    0

aivarsk 16.06.2015. 08.38

Apgāzts Ukrainas karogs ir tā, kā antiukrainas simbols, vai kas??

http://www.jeffhead.com/liberty/flagdistress.htm

0
0
Atbildēt

0

gustaps 15.06.2015. 21.48

Ukrainas karogs ir zila debess un dzeltens sauleņu lauks.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu