Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

5

Nedēļas notikumi Latvijā

Tā kā Saeima ar 55 balsīm par Valsts prezidentu ievēlējusi aizsardzības ministru Raimondu Vējoni (ZZS), uz ministra amatu partiju apvienība virza spēkavīru un deputātu Raimondu Bergmani. Viņam atbalstu sola koalīcija, arī premjerei Laimdotai Straujumai (Vienotība) nekas neesot pret.

Līdzšinējais Latvijas Universitātes zinātņu prorektors Indriķis Muižnieks ievēlēts par Universitātes rektoru. Viņš solījis turpināt sāktos darbus. Par Muižnieku nobalsoja 178 delegāti, bet par viņa konkurentu Datorikas fakultātes dekānu Juri Borzovu – 76 delegāti. LU Satversmes sapulcē ir 300 dalībnieku, vēlēšanu biļetenus aizpildīja un balsošanā piedalījās 284 dalībnieki. Rektoru LU Satversmes sapulce aizklāti ievēlē uz četriem gadiem.

Latvijas nepilsoņa un krievu tiesību aktīvista Jurija Petropavlovska lūgumu pārskatīt spriedumu par atteikumu uzņemt viņu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā vienbalsīgi noraidījusi Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT). Tiesa norādīja, ka demokrātiska valsts ir tiesīga izvirzīt lojalitātes kritēriju personām, kuras vēlas iegūt šīs valsts pilsonību.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu