Berlīnes filharmoniķi nespēj vienoties par jauno diriģentu • IR.lv

Berlīnes filharmoniķi nespēj vienoties par jauno diriģentu

30
Diriģents Andris Nelsons pie Birmingemas simfoniskā orķestra pults. Foto: Rūta Kalmuka, F64

Četru kandidātu pulkā bija arī latvietis Andris Nelsons

Jaunā Berlīnes Filharmonijas orķestra diriģenta vārds kļūs zināms gada laikā, sola mūziķi, kuri pirmdien 11 stundu ilgās debatēs tā arī nespēja vienoties par vienu no četriem pasaulē pazīstamajiem diriģentiem, kuram būtu jāvada orķestris no 2017.gada.

Berlīnes Filharmonijas orķestra diriģenta, kas ir viena no prestižākajām mūziķu kopām pasaulē, vēlēšanām pirmdien, 11.maijā, bija pieteiktas četras kandidatūras – Bostonas simfoniskā orķestra diriģents latvietis Andris Nelsons, Venecuēlas diriģents un Losandželosas Filharmonijas orķestra diriģents Gustavo Dudamels, Drēzdenes Valsts kapelas vadītājs diriģents Kristians Tīlemans un slavenais argentīniešu pianists un diriģents, kurš patlaban strādā Milānas operā “La Scala” un Berlīnes Valsts operā, Daniels Barenboims.

Berlīnes filharmoniķu orķestra diriģenta izraudzīšanās pirmdien notika slēgtā balsojumā, kas ilga 11 stundas. Kā vēsta Dw.de, vēlēšanas beigušās bez rezultāta. “Diemžēl mēs nespējām nonākt pie vienota lēmuma,” teica orķestra valdes priekšsēdētājs Peters Rīgelbauers.

Rīgelbauers norāda, ka bijušas labas un dzīvas diskusijas, kā arī vairākas balsošanas kārtas, kurās piedalījušies 123 muzikanti.

Mūziķi jaunu balsošanas kārtu gatavojas sarīkot gada laikā. Arī Rīgelbauers ir pārliecināts, ka orķestra jaunā mākslinieciskā vadītāja vārds kļūs zināms “viena gada laikā”.

Berlīnes Filharmonijas orķestri kopš 2002.gada vada Saimons Retls, kurš no 2017.gada sāks darbu citā amatā – Retls būs Londonas simfoniskā orķestra galvenais diriģents un strādās gan Londonā, gan Berlīnē.

 

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu