Ne Ukraina, ne Gruzija Austrumu partnerības samitā nesaņems bezvīzu režīmu ar ES • IR.lv

Ne Ukraina, ne Gruzija Austrumu partnerības samitā nesaņems bezvīzu režīmu ar ES

30
Ukrainas karavīrs pie robežas. Foto: AFP/LETA

EK aicina abas valstis aktīvāk īstenot cīņu ar korupciju un citām negatīvām lietām

Eiropas Komisija (EK) paziņojusi, ka ne Ukraina, ne Gruzija Austrumu partnerības samitā šomēnes Rīgā nesaņems ilgoto bezvīzu režīmu ar Eiropas Savienību (ES). Par to Briselē paziņojusi EK pārstāve Nataša Berto.

Berto Briselē uzstājoties pēc tam, kad EK bija publiskojusi savu ikgadējo pārskatu par vīzu režīma attiecībām ar abām valstīm, paziņoja, ka komisija zina par Ukrainas un Gruzijas vēlmi saņemt bezvīzu režīmu ar ES Rīgas samitā, taču tas „ir ļoti ambiciozi, vērtējot izpildes termiņus”, ziņo „Radio Svoboda”.

Berto piebildusi, ka EK ir gatava turpināt šā jautājuma izskatīšanu nākamajā pārskata termiņā šogad, ja tiks sasniegts noteikts progress.

EK pārskatā teikts, ka gan Ukrainai, gan Gruzijai nepieciešams vairāk paveikt korupcijas apkarošanā un cilvēktirdzniecības novēršanā. Gruzija ir aicināta sasniegt progresu arī cīņā ar narkotiku tirdzniecību, savukārt Ukrainu Brisele aicina aktīvāk īstenot cīņu ar organizēto noziedzību un iedzīvināt likumus, kas nepieļauj diskrimināciju.

Moldova bezvīzu režīmu ar ES saņēma jau 2014.gadā un pagaidām ir vienīgā no sešām Austrumu partnerības valstīm, kas saņēmusi šādu statusu.

 

Komentāri (30)

otra puse 08.05.2015. 23.30

Moldova ir vēl nabadzīgāka par Ukrainu un tur ir plaši izlatīta gan organizētā noziedzība, gan korupcija, kā arī sabiedrībā ir liels atbalsts komunistiem. Bet Moldovai ir bezvīzu režīms ar ES.

0
0
Atbildēt

1

    v_rostins > otra puse 08.05.2015. 23.35

    otra puse

    Bet Moldovai ir bezvīzu režīms ar ES.

    ————

    Rumānijas lobijs, jo Besarābija tā pati Rumānija vien ir, piedevām daudziem Moldāvijas iedzīvotājiem ir Rumānijas pases.

    0
    0
    Atbildēt

    0

otra puse 08.05.2015. 19.50

Brīžiem šķiet, ka ES ir gatava vairāk piekāpties Krievijai kā Ukrainai.

0
-1
Atbildēt

1

    v_rostins > otra puse 08.05.2015. 23.02

    ES jau ieberzās ar Latviju, kad pus miljonam cilvēces pabiru radās iespēja brīvi vazāties pa eiropām. Ukrainā to skaits ir par kārtu lielāks. Cita lieta, ja Ukraina līdzīgi Horvātijai atrisinātu savu krievu problēmu.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu