Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

2
Kembridžas hercogs un hercogiene savai jaundzimušajai meitai devuši vārdu Šarlote Elizabete Diāna. Prinča Viljama un viņa dzīvesbiedres Ketrinas meitai būs tituls Viņas Karaliskā Augstība princese Kembridžas Šarlote. Ceturtā pretendente rindā uz Apvienotās Karalistes troni piedzima sestdien, 2.maijā. «Viņas Karaliskā Augstība Kembridžas hercogiene plkst.8.34 (plkst.11.34 pēc Latvijas laika) ir veiksmīgi dzemdējusi meitu,» teikts paziņojumā. Jaundzimusī troņmantniece svēra 3,7 kilogramus. Attēlā: ar uzrakstu «Tā ir meitene» The British Telecom torņa tablo londoniešiem tiek paziņots par karaliskās ģimenes pieaugumu.

Nedēļas notikumi pasaulē

Pasaules preses brīvības balvas laureāts šogad ir sīriešu žurnālists un cilvēktiesību aktīvists Mazens Dārvišs. Viņš kopš 2012.gada atrodas apcietinājumā. Starptautiskā žūrija uzskatīja, ka Dārvišs sniedzis būtisku ieguldījumu vārda brīvības veicināšanā, viņš ir arī Sīrijas varas iestāžu aizliegtā ziņu portāla Syriaview.net izveidotājs.

Itālijas policija Milānā bija spiesta pielietot asaru gāzi, lai izklīdinātu vardarbīgos demonstrantus, kas izgāja ielās, protestējot pret starptautiskās izstādes EXPO atklāšanu. Uz EXPO jau pārdoti desmit miljoni biļešu, amatpersonas cer, ka kopumā pasaules izstādi apmeklēs 20 miljoni interesentu un ka kopējie ieņēmumi pārsniegs desmit miljardus eiro, no kuriem pusi nesīs tūristi no ārvalstīm, kas EXPO dēļ apmeklēs Milānu.

Igaunijā sākušies manevri Ezis 2015 – valsts vēsturē vērienīgākās militārās mācības. Tās ilgs līdz 15.maijam. Manevros piedalīsies 13 000 Igaunijas karavīru, kā arī ASV, Lielbritānijas, Beļģijas, Vācijas, Polijas, Nīderlandes, Latvijas un Lietuvas karavīri. Mācību mērķis – sagatavot rezervistus, kas būs vairāk nekā puse no manevru dalībnieku skaita. Manevri Ezis notiek ikgadējo mācību Pavasara vētra vietā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu