Drošības policija aiztur un pratina žurnālistus • IR.lv

Drošības policija aiztur un pratina žurnālistus

129
Lato Lapsa. Foto: Lauris Vīksne, F64

Lato Lapsu aiztur diktofona dēļ; Agnesi Margēviču pratina par publicētu informāciju

Drošības policija (DP) trešdien uz laiku aizturējusi žurnālistu Lato Lapsu, portāla “Pietiek.com” veidotāju, vēsta Latvijas sabiedrisko mediju portāls lsm.lv, atsaucoties uz aģentūru BNS. Savukārt žurnāliste Agnese Margēviča trešdien pusotru stundu pratināta DP par rakstā publicētu informāciju, ziņo lsm.lv.

DP skaidro, ka Lapsa aizturēts, jo “viņš nepakļāvās likumīgām DP amatpersonu prasībām”. Uz DP Lapsa bija devies, lai nodotu iesniegumu priekšniekam Normundam Mežvietam. Iesniegumā Lapsa norāda, ka šī gada 26.un 27.aprīlī DP darbinieki pretlikumīgi aizskāruši viņa pamattiesības, kavējot filmēšanu sabiedriskā vietā Rīgā, Ērgļu ielā. Lapsa pauž, ka šāda rīcība ir prettiesiska un nepieļaujama.

“Man pateica, ka esmu aizturēts, jo man līdzi ir diktofons, ar kuru ieeja DP ēkā neesot atļauta. Nekas vairāk man netika paskaidrots, vien pateikts, ka gadījumā, ja es pretošos, pret mani tiks pielietots spēks. Sanāk tāds pašmāju gestapo,” BNS sacīja Lapsa, kurš zināmu laiku pavadīja policijas izolatorā. Pēc paskaidrojumu sniegšanas Lapsa pametis policijas telpas. Viņš BNS paudis sašutumu, ka viņam nav ļauts piesaistīt advokātu.

Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis pavēstīja, ka par notikušo Valsts policijas (VP) Rīgas Centra iecirknī ir sākta administratīvā lietvedība, lai pārbaudītu, vai Lato Lapsas rīcībā ir saskatāmas administratīvā pārkāpuma pazīmes. Policija ir saņēmusi viņa paskaidrojumu, kas pievienots lietai, kā arī iesniegumu, kurā Lapsa lūdz vērtēt notikušā apstākļus un likumību.

Policija neinformē, vai tiks pārbaudīta tiesībsargu rīcības likumība, aizturot žurnālistu. Jau vēstīts, ka šogad janvārī pie Krievijas vēstniecības tika aizturēts TV3 operators, kurš filmēja Ukrainai veltīta piketa norisi. Iekšlietu ministrs pēc tam atzina, ka policisti bija rīkojušies neprofesionāli un nepareizi, notika dienesta pārbaude.

Žurnālisti Agnesi Margēviču trešdien izsauca uz DP, lai pusotru stundu pratinātu par rakstu ”Dienā” 7.aprīlī, kurā stāstīts par tobrīd vēl oficiāli neizziņotu bankas ”Citadele” pārdošanas cenu. Žurnāliste ir parakstījusies par pratināšanā uzdoto jautājumu un atbilžu neizpaušanu. DP gan nevarot pārmest preses likuma normu pārkāpumus.

DP norāda: ”A.Margēviča tika izsaukta uz Drošības policiju liecinieces statusā Drošības policijas lietvedībā esošā kriminālprocesā, kas ierosināts par neizpaužamu ziņu izpaušanu.”

”Kāpēc tas notiek tieši šobrīd, ar tik lielu laika nobīdi un tieši brīdī, kad ”Diena” ir publicējusi pirmo lielo rakstu par norisēm pašā Drošības policijā? Uz to, ka šī nav sakritība, daļēji norāda arī tas, ka jau pēc pratināšanas par konkrēto ”Citadeles” rakstu es tiku aicināta uz neformālu sarunu kādā citā blakus telpā, kur man vēlējās uzdot jautājumus, kāda manā rīcībā ir informācija par konkrētiem Drošības policijas darbiniekiem,” saka Margēviča.

Tā kā Drošības policijas darbinieku nosacījumi žurnālistei nebija pieņemami, proti, viņai neatklāja ne amatpersonu, kas runās, ne struktūrvienību, kā arī, lai neapdraudētu avotus, Margēviča neformālai sarunai nepiekrita.

Laikrakstu ”Diena” un ”Dienas Bizness” galvenais redaktors Gatis Madžiņš uzsver, ka laikraksts sniegs visu nepieciešamo atbalstu savai autorei. ”Ja žurnālista materiāls ir rezonējis tā, kā viņš var rezonēt, un ir izraisījis tādu drošības iestāžu interesi, tad es gribu teikt tikai to, ka žurnālists savu darbu dara ļoti labi. Tad man gribētos retoriski vaicāt, kura ir tā iestāde, kas savu darbu dara slikti. Otrkārt, manuprāt, šis ir tas gadījums, gana kliedzošs gadījums, uz kuru vajadzētu reaģēt žurnālistu arodorganizācijām, neraugoties uz gana interesanto mediju situāciju. Šis ir klajš spiediens uz mediju un konkrēto autoru,” saka Madžiņš.

Komentāri (129)

andrejs_gr 30.04.2015. 09.13

Jābūt pilnīgi aklam, lai neredzētu, ka LL pilda uzdevumu un kāds viņam arī par to labi maksā. Viņa uzdevums ir vienkāršs – čakarēt un dezorganizēt. Viņa darbībai vispār nav nekāda sakara ar objektīvu pētniecisko žurnālsitiku. Un tagad katrs var pajautāt – kam tas ir izdevīgi šajās dienās pirms 9.maija “svinībām” un Austrumu partenrības samita, kad DP ir pastiprināti jāveic savi pienākumi, novērst DP uzmanību, aizņemt resursus, lai tagad ņemtos ar vienu nopirktu provokatoru? Padomājiet taču loģiski pirms automātā aizstāvāt vienu “nesavtīgu” cīnītāju par taisnību un šausmīgo Latvijas “gestapo”.

+31
-9
Atbildēt

39

    v_rostins > andrejs_gr 30.04.2015. 10.09

    andrejs_gr

    pirms 9.maija “svinībām” un Austrumu partenrības samita, kad DP ir pastiprināti jāveic savi pienākumi

    —————-

    Tik tiešām, tā vietā kad 36. stundas diennaktī būtu jāpratina Korens un citi fašistiskie izdzimteņi, kamēr tie pakarās cietuma kamerās, DP nodarbojas ar pētnieciskās žurnālistikas apkarošanu.

    Atcerēsimies vēl lietu fabricēšanu pret Latvijas patriotu, Igoru Šiškinu, Ulda Freimaņa represēšanu par vēlēšanos atzīmēt 1. jūlijā gadadienu kopš Rīga tika atbrīvota no krievu fašistiskiem okupantiem un viņa mīklaino nāvi.

    +3
    -19
    Atbildēt

    0

    v_rostins > andrejs_gr 30.04.2015. 10.51

    aivarsk

    līdzīgi, kā ūdens lāses.

    ————-

    Nedomāju viss. Pietiek.com uzplēš ZRP(v) čekas kājslauķu, kleptokrātu un pederastu pretīgos strutaino augoņus, irir, tiražē Ozoliņa, Sprances un Kļaviņa čekas pasūtītās paskvilas par NA.

    +4
    -19
    Atbildēt

    0

    v_rostins > andrejs_gr 30.04.2015. 10.57

    Bet

    Nē, tādiem neliešiem kā Lapsa, kurš par lielu naudu pārdotu pat savu valsti kremļa draugiem, ja tik par to labi samaksā!

    ————–

    Kā tevi, ļaunā vājprātīgā nodzītā čekas podsķilka, latviešu zeme vēl nav aprijusi? Visu, ko vien varēja: TECII2. kārta, AirBaltic, PV, LM, UA, Citadeli, Gudrona dīķus utt. ir noandelējis čekistu piesmietais izdzimtenis, morālais kroplis, kuces bērns un kolorāds, Dombrovskis un viņa čekas ar visām parpalām nopirktā un sakompromitētā pederastu varza.

    +4
    -19
    Atbildēt

    0

    aivarsk > andrejs_gr 30.04.2015. 10.42

    Vai Ozoliņš izmētāja lapiņas?

    Nu papīra formātā laikam gan nē. Bet šie raksti nonāk IR papīra žurnālā, IR portālā un TVNET portālā.

    _________________________

    šiem tak grūti saprast, ka gan pietiek.com, gan irir.lv ir identiski kantori, kas strādā dažādām interesēm.

    līdzīgi, kā ūdens lāses.

    +3
    -18
    Atbildēt

    0

    Edgars Avotiņš > andrejs_gr 30.04.2015. 09.45

    Bet – ja LL par Kremļa naudu kaut ko dara … tad valsts drošības iestāžu goda pienākums būtu atklāt šīs konkrētos likumpārkāpumus.

    Bet ja runājam par nomelnošanu … kā tad ar to pašu Ozoliņu?

    +3
    -17
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > andrejs_gr 30.04.2015. 09.58

    Lapsam tā nav pirmā saskarsme ar DP, un tas, ka viņu grib iebiedēt, manuprāt, sen skaidrs.

    Un kā ar to Dienas žurnalisti, kas nopublicēja informāciju, absolūti nepārkāpjot nekādus preses likumus?

    Kā ar Jākobsonu?

    Kā ar Poikānu un Naglu, un, pirms tam, ar Jaunalksni, ko pat ECT jau attaisnoja?

    Kā ar to TV3 operatoru, kas filmēja to Ukrainas atbalstītāju piketu?

    Un kas notiek rajonos, kur žurnalistus, par kritisku informāciju, vajā gan policija, gan administrācijas, gan pat tiesās nevar panākt taisnību?

    Tā ir tendence, neredzēt to pagrūti.

    +7
    -20
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > andrejs_gr 30.04.2015. 09.52

    Ja Lapsa pārkāpa kādu likumu, par to arī jāsoda, nevis jāizdomā iegansti iebiedēšanas nolūkā, es par Lapsu sajūsmā neesmu, bet, arī daudz ko labu viņš dara.

    Starp citu, ko tad izdarīja tā Dienas žurnaliste, tā arī ir “sliktā?

    +5
    -18
    Atbildēt

    0

    v_rostins > andrejs_gr 30.04.2015. 12.39

    Bet

    kopš kura laika gudrona dīķu līgumus noslēdza kāds no Vienotības !

    ————

    “Vienotība”, vājprātīgā čekas kuce, čekas firmai “skonto būve”, kura nepildīja jau tā neiedomājami izdevīgos, Vējoņa bez konkursa noslēgtā līguma nosacījumus, tā vietā, lai, loģiski, lauztu līgumu, piekrita Rāvja valsts šantāžai un uzdāvināja SB papildus 16,5 miljonus. Šantāžu pret valsti uzsāka divi galēji kropļi: Sprūdžs ar Dombrovski bet īstenoja Straujuma.

    Un, kas noslēdza līgumus par TEC 2 būvi ar gāzes peišprici

    —————-

    Divi izdzimteņi, gazpromizatori: Kampars un Dombrovskis, kurus pēc taisnības pašus ar tiesas spriedumu būtu jāaizlaiž biogāzē.

    +3
    -15
    Atbildēt

    0

    v_rostins > andrejs_gr 30.04.2015. 10.38

    ēpasts

    Diktafons, plānprātiņ, nav noklausīšanās, bet gan sarunu fiksēšanas ierīce, personīgai drošībai pret DP čekistu patvaļu.

    Reiz mans paziņa, izsaukts uz iekšlietu pārvaldes valūtas nodaļu bija paņēmis līdzi diktafonu un ierakstīja visus miliču izteiktos draudus un piedāvājumus rīkot provokācijas. Pēc tam, kad izgāja laikā, piezvanīja tiem un paziņoja, ka viss ir ierakstīts. No tā brīža viņam bija miers.

    +7
    -19
    Atbildēt

    0

    Edgars Avotiņš > andrejs_gr 30.04.2015. 10.24

    Bet – nav runa par vienkāršu ātruma pārkāpšanu, bet gan par to, kā IeM izveidota sistēma, lai varētu apiet likumu un nebūtu iespējams šo likumpārkāpumu fiksēt, jo CP ir aizliegts šo automašīnu likumpārkāpumus fiksēt, bet citu fiksētais nav likumīgs.

    Ja šādi sākam – tad ar ko mēs atšķiramies no Krievijas, kur likumi paredzēti, lai tos neievērotu?

    Nu ja jau Drošības dienestiem tiešām nepieciešams braukt lielākā ātrumā, nu tad CSN jāieraksta – kas, kad kādā situācijā, kādi drošības noteikumi …

    Citādi sanāk kā ar Godmaņa avāriju – drošības dienets uztaisa avāriju, bet vainīgs tas šoferis, kas trāpījās viņiem ceļā.

    +5
    -17
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > andrejs_gr 30.04.2015. 09.35

    Absolūti nav svarīgi, kas ir Lapsa vai tā Dienas žurnaliste, svarīgi ir tas, ka viņi drīkst rakstīt, ko tikai grib, likumu ietvaros, ja kāds uzskata, ka tiek apmelots – viņam tiesības vērsties tiesā.

    Brīvā prese vispār, bieži vien, “dezorganizē”, un ļoti daudziem nepatīk.

    Kas attiecas kurš te ko diskreditē – DP, cīnoties pret žurnalistiem, lai kādi viņi arī nebūtu, gan diskreditē pati sevi, gan atņem sev resursus, gan diskreditē valsti, nevis žurnalisti to dara, dzeltenās preses pietiek visur, bet, tur, kaut kā, neviens par to nesatraucas.

    Vajadzētu, tomēr saprasst elementāro – preses brīvība ir viena no dem. valsts pamatvērtībām, un valsti daudz vairāk apdraud preses brīvības ierobežojumi, nekā kādi raksti vai publikācijas.

    Ja katru politiskajai elitei nepatīkamu rakstu uzskatīsim par valsts apdraudējumu – dzīvosim Krievijā, nevis dem. valstī.

    +9
    -21
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > andrejs_gr 30.04.2015. 09.42

    Vakar ļāvam izrēķināties ar Jākobsonu, šodien ļausim izrēķināties ar Lapsu, un kas būs nākamais?

    Un ja nu kāds no “pareizajiem”, ko tad teiksiet, starp citu, rajonos tas jau notiek?

    Preses brīvība attiecas uz visiem, gan uz “pareizajiem”, gan “nepareizajiem”.

    Goda vārds, brīnos, ka pat, it kā, sakarīgi komentētāji, var domāt tik primitīvi, un būt tik “politizēti”, neredzot tālāk par savu degungalu, tad ko runāt par “tautu”…

    +7
    -19
    Atbildēt

    0

    Edgars Avotiņš > andrejs_gr 30.04.2015. 15.09

    Zane – vispār strīds ar Bet bija par to, vai LL ir vai nav žurnālists un vai viņš tikai nomelno vai tomēr veic arī kaut ko labu sabiedrībai.

    Par to, ka DP var neļaut filmēšanu un audio ierakstīšanu – droši vien ka var, ja jau viņiem likumā tas ierakstīts. Acīmredzot, tad jau viņiem arī ir kāda intrukcija kādā veidā viesi ir jāpārbauda – ja nav, tad paši vainīgi. (p.s. Kā gan savādāk tas viesis varētu zināt, ka nedrīkst ierakstīt?)

    Par Zemessardzi – par laimi, kārtība ir vienkārša – ierindas zemessargam nekas nav pašam jāizgudro – jāziņo priekšniecībai un jāpilda priekšniecības pavēles. Ja ir teikts, ka nav jālaiž – tad nav variantu, bet ja komandieris atļaus, tad tā ir viņa atbildība.

    +3
    -13
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > andrejs_gr 30.04.2015. 10.36

    Skaidroju Bet un līdzīgi domājušiem – ja žurnālists iegūst informāciju, kas ir sabiedriski nozīmīga un sabiedrībai svarīga, pat, pielietojot nelikumīgas metodes, par to viņu nesoda, tāda ir Rietumu prakse.

    Un darīts tas taisni tāpēc, ka, jebkurai varai, ir tendence noslepenot visu, kas tai nav izdevīgs, un, pēc iespējas, izvairīties no sabiedrības kontroles, ideālas varas nepastāv.

    +6
    -16
    Atbildēt

    0

    Ēriks > andrejs_gr 30.04.2015. 10.36

    Jā,tas ir ārkārtīgi drausmīgs noziegums -diktofons drošības policijā!Kā Zeme vēl šo cilvēku tur un viņš vēl nav iegāzies ellē!

    +8
    -18
    Atbildēt

    0

    Edgars Avotiņš > andrejs_gr 30.04.2015. 10.46

    Lai kādam neliekas, ka LL baigos valsts noslēpumus tur izspiego, tad atļaušos atgādināt dažus gadījumus, ko ir publicējis LL:

    1. KNAB izmeklētāju veiktā pierādījumu naudas piesavināšanās

    2. Bijušā DP priekšnieka dienesta auto izmantošana personīgām vajadzībām

    3. Valsts iestāžu likumpārkāpumi nesniedzot atbildi un iesniegumu paredzetajā laikā

    4. Sistēma IeM, kas pieļauj ātrumpārkāpumus un aizliedz CP šos likumpārkāpumus fiksēt

    5. SAB darbinieku mode izmantot savām automašīnām norakstītu auto valsts numurzīmēs – kā rezultātā ne tikai tur nesanāk nekāda “maskešanās” (jo ar vienu īsziņu no CSDD saņem informāciju, par šādas numurzīmes statusu, bet arī ļaunprātīgi izvairās no atbildības par pašu veiktajiem likumpārkāpumiem (pieķēra stāvēšanas noteikumu pārkāpšanā) (iedomājieties, kad jums saskaņoto paziņojumu šādu uzrakstīs un apdrošinātāji pateiks, ka jūs esat idiots, ka vainīgā auto numura zīmi esat nepareizi norakstījis)

    utt

    Nav runa par kādu LL kaitējumu Latvijai, bet gan par to, ka Drošības iestāžu darbinieki izmanto dienesta stāvokli, lai nesodīti pārkāptu likumus.

    +5
    -15
    Atbildēt

    0

    Ēriks > andrejs_gr 30.04.2015. 13.43

    Zane atkal nodarbojas ar demagoģiju,Lapsa nestaigāja no kabineta uz kabinetu un neierakstīja lietas,kas uz viņu neattiecas.Runa bija par sūdzību,kuru Lapsa gribēja iesniegt.Kādus noslēpumus tad DP šajā gadījumā varēja pastāstīt?

    +6
    -16
    Atbildēt

    0

    DD1 > andrejs_gr 30.04.2015. 16.47

    > dzeris49

    “Vakar ļāvam izrēķināties ar Jākobsonu, šodien ļausim izrēķināties ar Lapsu, un kas būs nākamais?”

    Vēlreiz Jums visnotaļ piekrītu.

    +5
    -14
    Atbildēt

    0

    DD1 > andrejs_gr 30.04.2015. 16.46

    > dzeris49

    “Absolūti nav svarīgi, kas ir Lapsa vai tā Dienas žurnaliste, svarīgi ir tas, ka viņi drīkst rakstīt, ko tikai grib, likumu ietvaros, ja kāds uzskata, ka tiek apmelots – viņam tiesības vērsties tiesā.”

    Perfekti. Kāpēc cilvēki to nesaprot?!

    +5
    -13
    Atbildēt

    0

    Edgars Avotiņš > andrejs_gr 30.04.2015. 10.29

    Bet

    – par “nelikumīgo noklausīšanos” … Aizliegtais paņēmiens, Nekā Personīga – raidījumi, kas uzbūvēti uz slēpto kameru filmēto – kas nav diezcik likumīgi. Cik saprotu, tad LL nevis izvietoja noklausīšanās ierīces, bet gan viņam kabatā bija ieslēgts diktafons – precīzi tas pats.

    Vai Ozoliņš izmētāja lapiņas?

    Nu papīra formātā laikam gan nē. Bet šie raksti nonāk IR papīra žurnālā, IR portālā un TVNET portālā.

    +7
    -15
    Atbildēt

    0

    Edgars Avotiņš > andrejs_gr 30.04.2015. 17.02

    Zane – nu tad ļoti labi, ka aizturēja un novērsa likumpārkapumu. Kamēr tas ir likuma ietvaros – man nav pretenziju.

    Ar Bet bija cita diskusija – Bet mēgināja skaidrot, ka LL ir sliktais un nav žurnālists tāpēc vien, ka publicēja Vienotibu kompromitējošu lapeli. Un šādā kontekstā es pilnigi nepiekritu.

    Kopumā tomēr uzskatu LL darbu par sabiedrībai vērtīgu (kamēr DP vai SAB nepierādis, ka viņš pastarpināti arī kautko darījis citu valstu interesēs.

    Skaidrs, ka DP, SAB, KNAB utml visvairāk jārūpējas, lai viss viņu darītais stingri atbilstu likumiem – un ja kaut kur likums traucē, tad jāvēršas ar priekšlikumu likumu uzlabot – nevis izdomāt veidus, kā likumu nepildīt.

    +4
    -12
    Atbildēt

    0

    DD1 > andrejs_gr 30.04.2015. 16.49

    > dzeris49

    “Lapsam tā nav pirmā saskarsme ar DP, un tas, ka viņu grib iebiedēt, manuprāt, sen skaidrs.”

    Mums, sabiedrībai vajadzētu to nepieļaut, bet vairums pilnīgi apmāti. Tas man ir šoks.

    +5
    -13
    Atbildēt

    0

    kristaps_freimanis > andrejs_gr 30.04.2015. 13.56

    “Kādus noslēpumus tad DP šajā gadījumā varēja pastāstīt? ”

    ===

    Šamiem laikam ir tāds paradums katram, kas atnācis ciemā, pavēstīt kādu noslēpumu, vien nedrīksti ierakstīt…

    +6
    -13
    Atbildēt

    0

    DD1 > andrejs_gr 30.04.2015. 16.51

    > dzeris49

    “ja žurnālists iegūst informāciju, kas ir sabiedriski nozīmīga un sabiedrībai svarīga, pat, pielietojot nelikumīgas metodes, par to viņu nesoda, tāda ir Rietumu prakse.”

    Jā, un vēlreiz, jā.

    +6
    -12
    Atbildēt

    0

    Edgars Avotiņš > andrejs_gr 30.04.2015. 09.40

    Nu un kā tad atšķiras Spriņģes un Sprances (vai kā viņas tur sauc) un vēl trakāk Anša Pūpola bāšanās un sekošana pēc tam kad saņēmuši atteikumu intervijai?

    Šaubu nav, ka LL dabojas savādāt. Bet tomēr viņš savās grāmatās vienmēr ir atklājis daudz tādas cūcības valsts struktūrās, kuras citi žurnālisti nav atļāvišues ķidāt.

    Piemēram – tā pati tiesāšanās kā ķēķis, tad noziedzīgās darbības KNAB un DP un SAB, valsts augstako politiķu dienesta stāvokļa izmantošana utt.

    Nu labi – 100% LL ticēt nevar, bet tomēr viņa darbība motivē valsts drošības iestādēs strādāt likuma ietvaros un pašiem rūpēties par savu darbinieku “sānsoļu” novēršanu.

    +10
    -15
    Atbildēt

    0

    edge_indran > andrejs_gr 30.04.2015. 10.18

    ——-dzeris49:”(..) Tā ir tendence, neredzēt to pagrūti.”

    ===============================================================================

    Nu, saredzēji, ko tālāk?

    “Šodienas laikmets ir ne tikai postkomunistisks, bet arī postdemokrātisks! Šodien mēs esam liecinieki, kad tiek veidots demokrātiskais totalitārisms, jeb, ja vēlaties, totalitārais demokrātisms.”

    Par Rietumu totalitāro demokrātiju: Aleksandra Zinovjeva intervija (1999, Berlīne)

    https://infoagentura.wordpress.com/2014/08/20/par-rietumu-totalitaro-demokratiju-aleksandra-zinovjeva-intervija-1999-berline/

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    fretka > andrejs_gr 30.04.2015. 12.10

    Sarakstam, ko Džeris ievietojis 09.58, ir viena īpatnība. Tur uzskaitītie žurnālisti visi ir latvieši (izņemot Jākobsonu, bet arī viņš, šķiet, ir Latvijas pusē).

    +9
    -12
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > andrejs_gr 30.04.2015. 10.49

    aivarsk – Ir un Pietik galīgi nav identiski kantori, Ir nodasrbojas ar nopietnu pētniecisku žurnalistiku, Pietik, principā, pārsvarā, ir dzeltenā prese, kaut, arī dara daudz ko pozitīvu, un tas nenozīmē, ka tam nav tiesības pastāvēt.

    +9
    -8
    Atbildēt

    0

    fretka > andrejs_gr 30.04.2015. 09.49

    Džeris droši vien zina, kāpēc neviens nav pat mēģinājis “izrēķināties” ar Nikolaju Kabanovu vai Abiku Elkinu…

    +9
    -6
    Atbildēt

    0

    zanE. > andrejs_gr 30.04.2015. 13.31

    ….Edgars Avotiņš raksts: – “Nav runa par kādu LL kaitējumu Latvijai, bet gan par to, ka Drošības iestāžu darbinieki izmanto dienesta stāvokli, lai nesodīti pārkāptu likumus.”

    ————————————-

    …Edgar, Tu esot kļuvis par zemessargu?…piedod, bet lasot Tavus komentārus un situācijas izvērtējumu – es tādam zemessargam neuzticētos ne brīdi…vai Tu pieļautu personas XX atrašanos Tava bataljona dislokācijas vietā, filmēšanu, ierakstu veikšanu bez atļaujas, zemessargu un štāba militārpersonu pārvietošanās fiksēšanu un dokumentēšanu, nezinot, kādam nolūkam tas tiek darīts?…atļautu?…

    …saki – kas slikts, ja Lapsa filmēja un fotografēja, redz, kādus šis pārkāpumus atradis!…esi pārliecināts, ka Lapsa filmēja tikai bijušo DP priekšnieku?…ko vēl viņš nofilmēja, piefiksēja, ierakstīja un kam tos ierakstus piegādāja – tas Tevi neuztrauc?….Tev pietika ar netīrās vešiņas izmešanu bāleliņiem, lai attaisnotu savu atrašanos vietā, kurā likumpaklausīgam pilsonim nevajadzētu atrasties….

    …Edgar, neliec apšaubīt zemessargu prāta spējas – lai izšķirīgā brīdī būtu pārliecība, ka spēsi izdarīt pareizo izvēli….

    +15
    -6
    Atbildēt

    0

    zanE. > andrejs_gr 30.04.2015. 15.26

    …”izolatori”, “gestapo”, aizturēšanas utt. …meli, sīki meli, lieli meli – pupu mizas, ka tik sensācija sanāk un…ar spriestspēju apdalītajiem – mirklis prieciņa….

    +12
    -2
    Atbildēt

    0

    Bet > andrejs_gr 30.04.2015. 12.24

    deģenerāli, parasti uz tādiem kā tu, neuzķeros, bet redzu, ka esi sagājis galīgā sviestā! kopš kura laika gudrona dīķu līgumus noslēdza kāds no Vienotības ! Un kas snosledza Vides ministrijā šo dīķu it kā tīrīšanas darbus ar Rāvja celtniecības firmu? Ui ui, un kas iet kopā ar Rāvi medībās vai tik tie nav tevis nosauktie varoņi: savickis, Kalvītis un citi sauktie …..

    pag pag, vai tik ta nav slavenais viens no pupulārajiem zaļo prezidenta kandidātiem, kas noslēdza šo līgumu par gudr0ona dīķu tīrīšanu.

    ai, ai, domā ka visiem ir tik šķidra atmiņa kā tev. nabadziņš pārņēmies lamājoties un zaudējis galīgi atmiņu. Un, kas noslēdza līgumus par TEC 2 būvi ar gāzes peišprici, un, kas noslēdza līgumu par VID būvi uz privātpersonas no A iegādātas zemes par milzu nomas maksu? Ak vai, vai tik tas nebija Kalvītis, kurš tagad sildās RB valdē pie 10000 EUr mēneša algas un iet kopā medībās ar minētajām personām. Bet tu jau neko nezini vai ne! nabadziņš….

    +16
    -4
    Atbildēt

    0

    zanE. > andrejs_gr 30.04.2015. 15.24

    …Edgar…

    – “Publicists Lato Lapsa pēdējo nedēļu laikā atkārtoti filmējis un fotografējis Drošības policijas (DP) amatpersonas, lai gan šādas darbības ir aizliegtas, zināja Drošības policijā (DP).

    DP amatpersonu fotografēšanai un filmēšanai pie DP ēkas Lapsa pievērsies pēc tam, kā šā gada 17.aprīlī atteicies iziet pārbaudi iekļūšanai DP ēkā, uz kurieni viņš bija izsaukts saistībā ar DP lietvedībā esošu kriminālprocesu, norāda DP. Drošības policija arī pieļauj, ka šis atteikums bija saistīts ar faktu, ka Lapsa nevēlējās, ka pārbaudes rezultātā tiek atklāts viņa atkārtots mēģinājums ienest DP telpā paslēptu ierakstīšanas ierīci.

    DP atgādina, ka nepārtraukta un ilglaicīga valsts drošības iestādes ēkas fotografēšana un filmēšana var atklāt fiziskās drošības pasākumus, kas ir valsts noslēpumu saturoša informācija. Ja šādas filmēšanas vai fotografēšanas darbības pie DP ēkas tiek veiktas regulāri, mērķtiecīgi un nolūkā vienlaikus arī fiksēt DP amatpersonas, apmeklētājus vai transportlīdzekļus, var tikt atklāts fiziskās drošības pasākumu un valsts drošības iestāžu amatpersonu kopums.

    Nofotografējot vai nofilmējot DP amatpersonas, kuras nav publiskas dienesta amatpersonas, un vēlāk publicējot viņu attēlus, tiek radīti šķēršļi amatpersonu turpmākajai profesionālajai darbībai, apdraudēti šo personu informācijas avoti, kuri sniedz valsts drošībai nozīmīgu informāciju, un radīti papildus riski šo amatpersonu personīgajai drošībai. DP vērš uzmanību, ka ārvalstu specdienesti veic mērķtiecīgas darbības nolūkā iegūt šāda veida informāciju par Latvijas valsts drošības iestāžu amatpersonām, tāpēc šādas informācijas publiskošana tikai atvieglo ārvalstu specdienestu darbu, vienlaikus apgrūtinot Latvijas valsts drošības iestāžu darbību.

    Trešdien, 29.aprīlī, Lapsa tika īslaicīgi aizturēts DP ēkā un vēlāk nodots Valsts policijai. Lapsa tika aizturēts, jo pastāvēja pamatotas aizdomas, ka viņš mēģina atkārtoti veikt audio ierakstu un nepakļāvās Drošības policijas amatpersonu likumīgajām prasībām.

    Lapsa telefonsarunā apstiprināja, ka atrodas vienā no DP izolatoriem. Savukārt DP norāda, ka tā bijusi nepatiesa informācija, jo šādas telpas DP teritorijā nav. DP uzsver, ka arī turpmāk izmantos visus likumā paredzētos līdzekļus, lai aizsargātu DP amatpersonu identitāti un novērstu DP ēkā veikto fizisko drošības pasākumu izpaušanu.”

    http://www.tvnet.lv/zinas/latvija/558098-dp_lapsa_pedejas_nedelas_atkartoti_filmejis_dp_amatpersonas

    +15
    -1
    Atbildēt

    0

    ēpasts > andrejs_gr 30.04.2015. 10.27

    “Vai Ozoliņš ložņā pa DP telpām ar diktofoniem un noklausīšanās ierīcēm?”

    Labi teikts.

    +18
    -4
    Atbildēt

    0

    Bet > andrejs_gr 30.04.2015. 09.48

    Vai Ozoliņš pirms vēlēšanām ir izdevis melu lapeles un izmētājis par brīvu visiem Latvijas iedzīvotājiem pastkastēs??

    Vai Ozoliņš ložņā pa DP telpām ar diktofoniem un noklausīšanās ierīcēm?

    Lai Lapsa raksta, ja ko atklāj likuma noteiktā kārtībā, nevis ložņā un slepus izliek noklausīšanās ierīces. izskatās pēc spiegošanas nevis pēc žurnālista kam kaut cik svarīgs ir godaprāts un tāds Lapsam noteikti nav!!

    +22
    -6
    Atbildēt

    0

    Bet > andrejs_gr 30.04.2015. 09.45

    Interesanti, Avotiņ, par kādu naudu pērkamais Lapsa izdeva avīzītes pirms vēlēšanām un kāpēc tieši tikai kārtējo reizi pret Vienotību!

    Kā tev liekas, ka sLapsam par to maksā?

    Es gan tādas Lapsas lapeles nelasu, jo protu atyškirt būtiskus noziegumus no ātruma pārsniegšanas kādai personai, jo Latvija pilna ar ātruma pārsniedzējiem, cik redzu. uzpūst pīli no nekā un noķert pastulbo vēlētāju, ka sneatškir būtisko un svarīgo, tāds vismaz pagaidām ir Lapsa. Un Lapsu vistu kūtī nevienam nav aizliegts noķert!

    +23
    -5
    Atbildēt

    0

    Bet > andrejs_gr 30.04.2015. 12.03

    Džeri, kā var salīdzināt gadījumu ar Jēkabsonu ar L Lapsu? Vai tad L. Lapsam kāds uzbruka ar nazi, sagriežot žurnālista seju> Vai Jēkabsons līda specdienestos? taču nē, bet Jēkabsons atklāja Rīgas mēra saraksti ar Krievijas vēstniecības , cik atceros, špiku, kuram vairs neļāva uzturēties Latvijā.

    Neticu, ka tu neredzi atškirību starp vardarbību un specdienestiem.

    +23
    -5
    Atbildēt

    0

    Bet > andrejs_gr 30.04.2015. 09.36

    Tieši manas domas, Andrej!

    Lapsa neko nedara tāpat vien! kaut vai atceramies to pasūtījumu pirms vēlēšanām, kad Lapsa drukāja avīzītes , lai nomelnotu lētticīgos vēlētājus pret Vienotību un arī liekas iepriekš tikai pret Zatlerpartiju. Pārējās partijas Lapsam vienmēr bijušas mīļas un tīras kā bērna asara!

    Lapsa, manuprāt, strādā par lielu naudu un vēl lielāku naudu un kremļa draugi to naudu nežēlo!

    Vai tādus pērkamus žurnālistus vēl jāaizstāv arī DP, kura beidzot ir sākusi strādāt , tāpat kā SAB! Un te nu Latvijas nedraugiem ir Lapsa īstais cilvēks un pērtkamais žurnālists, kas ar diktofonu iekļkūst DP!

    Nu vai ziniet, un šādi žurnālisti laikam ir jāaizstāv!

    Nē, tādiem neliešiem kā Lapsa, kurš par lielu naudu pārdotu pat savu valsti kremļa draugiem, ja tik par to labi samaksā!

    +26
    -7
    Atbildēt

    0

    andrejs_gr > andrejs_gr 30.04.2015. 09.54

    Bet dzeri, kur tu te spēj saskatīt, ka DP cīnās pret žurnālistiem??! A ko DP darīt šādā situācijā, kad viņi tiek mēķtiecīgi provocēti un tiek pārkapti DP iekšējās kārtības noteikumi (diktofons)? Nepievērst tam nekādu uzmanību? Nākamreiz LL mēģinās, piemēram, ielīst DP tēpās pa atvērtu logu, sāks tur kaut ko filmēt un bildēt, pieprasīs dokumentus un vēl nezin ko? Tas būs normāli tavupārt? Vēlreiz atkārtoju – LL nav nekāds žurnālists un tam visam nav nekāda sakara ar preses brīvības ierobežošanu. Visiem ir jādarbojas likuma ietvaros, arī žurnālistiem un pat LL.

    +25
    -4
    Atbildēt

    0

Awaken 30.04.2015. 10.59

Lato Lapsa un Margēviča NAV ŽURNĀLISTI! Lūdzu IR>LV labot virsrakstu! Viņi pilda pasūtījuma darbus un to visi zin! Kāda te žurnālistika?! Ir būtu nokaunējusies likt šādu virsrakstu!

+24
-8
Atbildēt

3

    Ēriks > Awaken 30.04.2015. 11.24

    Nu un tad,ja ir pasūtījums atklāt valdošās šlakas neglītās rebes?Tev nepatīk,ja patiesība nāk gaismā?

    +4
    -18
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Awaken 30.04.2015. 18.46

    +1
    -12
    Atbildēt

    0

    generalno4 > Awaken 30.04.2015. 15.34

    Pastāsti par valdošās šlakas rebēm! Gribās redzēt cik daudz vates Lato un viņa enģeļi (Margēviča, Jačevska, Rulle – pēdējā laikā mazāk) ir sabāzuši?

    +14
    -1
    Atbildēt

    0

angry 30.04.2015. 11.24

pirmkārt, nekur nav teikts, ka žurnālistus nedrīkst aizturēt. nav tā, ka visi dzīvnieki ir vienlīdzīgi, bet žurnālisti ir vienlīdzīgāki par citiem.

un otrkārt, Lapsa un Margēviča nav žurnālisti.

+20
-6
Atbildēt

7

    Ēriks > angry 30.04.2015. 11.31

    Kāds pamats tad teikt,ka viņi nav žurnālisti?Tāpēc,ka viņi neizdod žurnālus?

    +5
    -19
    Atbildēt

    0

    Ēriks > angry 30.04.2015. 11.27

    Tu gribi teikt,ka viņiem nav DP izdotas žurnālistu apliecības sarkanos vākos?

    +4
    -18
    Atbildēt

    0

    Ēriks > angry 30.04.2015. 12.20

    Bet manuprāt Citadeles pārdošanas noslepenošana ir tik aizdomīga,ka Margevičas vajāšana tikai pastiprina aizdomas.

    +3
    -15
    Atbildēt

    0

    v_rostins > angry 30.04.2015. 12.17

    angry

    kas pie velna ir žurnālistu apliecības sarkano vākos?

    ————–

    Krievijas FSB(SAB, DP, FP) akreditētie.

    +4
    -14
    Atbildēt

    0

    v_rostins > angry 30.04.2015. 12.48

    Ēriks

    Margevičas vajāšana tikai pastiprina aizdomas.

    ———–

    Kad visa afēra jau kā uz delnas(kalambūrs sanāca), vēl izteikt aizdomas jau ir nepiedienīgi

    +5
    -14
    Atbildēt

    0

    Bet > angry 30.04.2015. 12.10

    L. Lapsa, manuprāt, ir lēts populists un paparaci, kurš cenšas iedzīvoties iztaisot no nieka sensāciju! Un kāpēc ne, ja par to labi samaksā kādi oligarhi vai citas ieinteresētas personas, jo mūsmāju ļautiņiem tak traki patīk tādas sensācijas no mušas izpūšot ziloni, kā piemētam, uz vēlēšanām ar tām avīželēm. ja uzķeras, tad gaidām nākošos paparaci Lapsas leģendārās avīzītes, kas nes labus rezultātus oligarhiem ne mūsu aprobežotajiem vēlētājiem.

    +18
    -5
    Atbildēt

    0

    angry > angry 30.04.2015. 11.30

    kas pie velna ir žurnālistu apliecības sarkano vākos?

    +20
    -3
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu