Lietuva uz laiku aptur patvēruma piešķiršanu Ukrainas bēgļiem • IR.lv

Lietuva uz laiku aptur patvēruma piešķiršanu Ukrainas bēgļiem

36
Lietuvas maize un karogs. Foto: Ieva Čīka, LETA

Pēc bruņota konflikta sākuma Ukrainā pieaugusi patvēruma meklētāju plūsma uz kaimiņvalstīm

Karadarbības Ukrainā dēļ pērn palielinājies patvēruma meklētāju skaits Lietuvā, kā arī Latvijā. Taču Lietuva uz laiku apturējusi patvēruma piešķiršanu no Ukrainas izbraukušajiem, kamēr Ukraina neatrisinās patvēruma piešķiršanas jautājumu pati savā zemē.

Laikraksts “Lietuvos zinios” vēsta, ka Lietuvā patvērumu meklētāju skaits no Ukrainas ir pieaudzis no sākotnēji pieciem cilvēkiem līdz 70 pērn. Latvijā šis skaitlis ir izaudzis no 10 līdz 75, liecina jaunākā ES apkopotā statistika.

Lielākoties ukraiņi prasa viņiem piešķir pajumti, lai paglābtos no kara draudiem dzimtenē. Pērn Lietuvā 31 ukrainim piešķirta arī papildu apsardze, vēsta “Delfi.lt”.

Tomēr patlaban Lietuva ir uz laiku apturējusi patvēruma piešķiršanu no Ukrainas izbraukušajiem. Tas tiek darīts tāpēc, ka lietuvieši sagaida – Ukrainas varas iestādes saviem pavalstniekiem no kara darbības skartajiem rajoniem pašas nodrošinās iespējas pārcelties uz drošāku mājvietu citos valsts reģionos, portālam “Delfi.lt” teica Migrācijas lietu departamenta patvēruma meklētāju nodaļas vadītājs Viktors Ostrovnojs.

 

Komentāri (36)

latvijas_valsts 08.04.2015. 16.37

nevajag karot, vajag peace & love.

Pats karo, ja tik gudrs esi.

0
0
Atbildēt

0

v_rostins 08.04.2015. 15.49

Nekādu Ukrainas bēgļu nevar būt, jo Ukraina nav totalitāra valsts. Ir jāpalīdz bez vecākiem palikušiem bērniem, bet pieaugušiem vīriešiem jāuzmauc automāts un lai karo.

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu