Islāmistu uzbrukumā Kenijas universitātei nogalināti vismaz 147 studenti • IR.lv

Islāmistu uzbrukumā Kenijas universitātei nogalināti vismaz 147 studenti

16
Kenijas karavīri palīdz evakuēt ievainotos studentus. Foto: AFP/LETA

Atbildību par uzbrukumu uzņēmies somāļu islāmistu teroristiskais grupējums “Shabaab”

Islāmistu uzbrukumā universitātes pilsētiņai Kenijas austrumos ceturtdien nogalināti vismaz 147 studenti, paziņojušas varasiestādes.

Drošības spēku operācija ir beigusies un visi četri teroristi nogalināti, paziņojis Nacionālais katastrofu centrs. Krīze ilga 16 stundas, ziņo LETA/AFP.

Kenijas iekšlietu ministrs Džozefs Nkaiserijs iepriekš paziņoja, ka vismaz 79 cilvēki ir ievainoti, tai skaitā  deviņi atrodas kritiskā stāvoklī.

Maskoti teroristi ceturtdien ap saullēktu iebruka Moi universitātes pilsētiņā Garisā, kas atrodas aptuveni 350 kilometrus uz austrumiem no Nairobi, sagrābjot nezināmu skaitu ķīlnieku.

Atbildību par uzbrukumu uzņēmies somāļu islāmistu teroristiskais grupējums “Shabaab”.

Raidorganizācija BBC, atsaucoties uz Kenijas amatpersonām, vēstīja, ka izglābti vairāk nekā 500 studenti.

Vairākās valsts daļās noteikta komandanta stunda.

Kenijas varasiestādes uzskata, ka uzbrukumu Moi Universitātei izplānojis “Shabaab” kaujinieks Muhameds Kuno, par kura notveršanu izsludināta 217 000 dolāru liela atlīdzība.

 

Komentāri (16)

traductrice 03.04.2015. 12.24

islāma teroristu zvērības ir tiktāl notrulinājušas visas pasaules uzmanību, ka 150 studentu nogalināšana ir tikai inforindiņa ziņu slejās. Tas ir biedējoši un traģiski. putlera aktivitātes daudzējādā ziņā tiek pielīdzinātas islāmistu rokrakstam – zaļie cilvēciņi vs džihādisti, lugodondija vs Islāma valsts utt. Tas ir tikai laika un taktikas jautājums, cik ātri putlers pieradinās pasauli pie domas, ka zaļo cilvēciņu aktivitātes ir vien lokālas problēmas, ar kurām katrs lai tiek galā pats.

PS. Mūsu bēe šodien darba kārtībā ir Lielā Piektdiena. Ne rindiņas par formāli izteiktu līdzjūtību vai nosodījumu, lai gan tas neprasa pat dibena pacelšanu no brokastu galda. Bet nav jau arī svarīgi. Šādi terorakti notiek praktiski katru dienu, te Jemenā, te Kenijā… neies jau piesārņot kancelejas mājas lapu ar līdzjūtību palagiem. Vien nebrīnīsimies, ka pārējai pasaulei mūsu problēmas, lai Dievs nedod, kas notiek, būs tikpat nesvarīgas!

+7
0
Atbildēt

3

    J.Biotops > traductrice 03.04.2015. 15.52

    Pravoslāviskās Krievijas ideja – graut rietumu civilizāciju sadarbībā ar islamu tika izstrādāta kopš 13.gadsimta sākuma, no jauna formulēta un modernizēta pēdējos 21.gadsimtā pavisam atklāti.

    Apzināts, ka šobrīd militārā spēka vēl nepietiek, tāpēc aktīvi tiek modernizēta krievu armija un strādāts pie trešā sabiedrotā – latinosu – piesaistīšanas. Ir arī cerības attiecībā uz Ķīnu un Indiju, vismaz labvēlīgas neitralitātes un politiska atbalsta līmenī.

    Jau paredzēts, ka pēc šo nosacījumu izpildes (tieši tad!) nelietīgi rietumi uzbruks svētajai Krievzemei un par to saņems pelnīto iznīcību. Teritorijas un cilvēku apvienotie resursi tik tālu pārsniegs plutokrātiem-liberastiem pieejamo, ka par nākošā pasaules kara iznākumu šaubu nevar būt.

    Protams, visādu grieķu, franču un citu progresīvo spēku labvēlība pasaules kara gatavošanai arī ir derīga un izmatojama. Par laimi, tās netrūkst.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    v_rostins > traductrice 03.04.2015. 16.20

    J.Biotops

    un strādāts pie trešā sabiedrotā – latinosu – piesaistīšanas. Ir arī cerības attiecībā uz Ķīnu un Indiju, vismaz labvēlīgas neitralitātes un politiska atbalsta līmenī.

    ____________

    Latonosus nekādās murgainas idejas nepiespiedīs liet asinis par krievu interesēm. No indusiem nekāda atbalsta nevar gaidīt, nu bet Ķīna to vien gaida, lai nopietna militāra konflikta gadījumā nekavētos īstenoti savas teritoriālās pretenzijas un pievienotu sev Dienvidsibīriju. Ķīnas un Rietumu, kuru imports pilnībā nodrošina tās ekonomisko izaugsmi, bet pats galvenais, tehnoloģijas ir neiespējams. Ja hipotētiski pieņemtu, ka apvienotie Ķīnas – Krievijas spēki varētu ieņemt ASV, nekādu tehnoloģiju vairs nebūtu un Ķīnai vajadzētu vismaz 20 gadus, lai saniegtu šodienas līmeni.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    canoss > traductrice 04.04.2015. 23.02

    Kāpēc peisauc latinos, cik saprotu te domā D-Amēriku. Varu tevi nomierināt, viņi ar KF militāri neko neveidos. Viņi KF vienkārši izsūkās un ispļaus. Pārāk naivi domā kad tur ir idioti. Nē tur idioti nav, piemēram Argentīna pasūtīja Putinu dir-st ar savām lidmašīnāk, kad šamais tur viesojās un cerēja atras noietu. To pašu izdarīja Brasilija. Bet Putins padzirdot kad Brasilija sadarbojoties ar 4 valstīm veido jaunu banku sistēmu, tad Putins ātri pievienojās, bet nedabūja sev tur pilnīgi nekādu teikšanu. Par Brick tālāko eksistenti lemj Brasil un Čīna. Pārējie spēlētāji ir tikai bandinieki, bet KF vispār malā stāv. Ja ko viņiem no KF vaig tad tikai noietu saviem auglīšiem, bet visādi citādi viņi uz KF nospļaujas ir tur tāda KF vai nav viss pie vienu vietu. Ja kur KF sabiedroto dabūs tad tikai z-Korejā. Čīna pie pirmās izdevības KF anektēs labu kumosu teritoriju. Brīvības ala ko KF tik naski cenšas pie sevis noturēt ar tūlīt būs malā, jo ASV atmaiga un tagad viņiem tie utainie KF nav vajadzīgi.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

fretka 04.04.2015. 08.24

Varēja jau vismaz Lieldienās curiku centrālais orgāns uzrakstīt taisnību – ka tas patiesībā bija kristiešu slepkavošanas pasākums. Teroristi apstaigāja universitāti un uz vietas nošāva katru, kurš atzinās vai tika uzrādīts, ka ir kristietis. Musulmaņus pārbaudīja, liekot citēt Korānu.

+5
0
Atbildēt

0

solono 03.04.2015. 15.00

Vai tiešām to būtu vēlējies viņu Allahs- nogalināt nevainīgus cilvēkus?

+2
0
Atbildēt

1

    J.Biotops > solono 03.04.2015. 15.54

    Par to, ko vēlējies Allahs. drošu ziņu trūkst, par pravieti Muhamedu šaubīties var tikai neticīgais.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu