Straujuma: KNAB vadītāja nomaiņai Saeimā nav atbalsta (papild.) • IR.lv

Straujuma: KNAB vadītāja nomaiņai Saeimā nav atbalsta (papild.)

11
Valdības vadītāja Laimdota Straujuma. Foto: Evija Trifanova, LETA

Streļčenoka darbības termiņš beidzas nākamā gada beigās

Lai nomainītu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāju Jaroslavu Streļčenoku Saeimā nepietiek deputātu atbalsta, līdz ar to viņš turpinās vadīt biroju, ceturtdien par Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (“Vienotība”) teikto ziņo portāls “Delfi”.

Intervijā “Rīga TV24” Straujuma teica: “Cik es sapratu no Saeimas partiju frakcijām, Saeimā nav atbalsts [Jaroslava] Streļčenoka kunga nomaiņai. Līdz ar to Streļčenoka kungs strādās līdz viņa termiņš beigsies.”

Tomēr premjerministre jebkurā gadījumā plāno iepazīstināt parlamentu ar KNAB priekšnieka darba izpildes novērtēšanas komisijas rezultātiem, aģentūrai LETA sacīja valdības vadītājas preses sekretāre Aiva Rozenberga.

Straujuma uzsver, ka KNAB vadītāju šajā amatā apstiprina vai atbrīvo no tā Saeima, līdz ar to premjerministre informēs parlamentu par novērtēšanas rezultātiem.

Streļčenoks amatā tika apstiprināts 2011.gada novembrī. Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja likums paredz, ka KNAB vadītāju amatā apstiprina uz pieciem gadiem. Tātad Streļčenoks amatā varētu palikt līdz nākamā gada beigām.

Straujuma arī atzinusi – kad viņa kļuvusi par premjeri, šķitis, ka KNAB domstarpības starp biroja vadītāju un viņa vietnieci būs iespējams izrunāt. “Bet dažkārt personību konflikti ir tādi, kas nav pārvarami. Esmu tikusies ar Streļčenoka kungu, Strīķes kundzi vairākas reizes un teikusi: beidzam! Bet strīdi iet, tiesvedības iet,” noteica Straujuma. Viņa piebilda, ka “parasti cilvēki agrāk vai vēlāk atrod risinājumu, bet es pirmo reizi redzēju, ka tur nav risinājuma”.

Jau ziņots, ka Ministru prezidenta Laimdota Straujuma līdz 7.aprīlim pagarinājusi termiņu, līdz kuram KNAB priekšniekam jāiesniedz aizpildīta sava darba izpildes novērtēšanas veidlapa. Iepriekš Straujumas rīkojumā par KNAB priekšnieka darba izpildes novērtēšanas komisijas izveidi bija teikts, ka Streļčenokam aizpildīta darba izpildes novērtēšanas veidlapa “Novērtēšanas elektroniskās veidlapas informācijas sistēmā” jāiesniedz līdz 24.martam.

Straujuma 12.martā izdeva rīkojumu par KNAB priekšnieka darba izpildes novērtēšanas komisijas izveidi. Par nepieciešamību veidot šādu komisiju viņa paziņoja 5.janvārī pēc tikšanās ar ģenerālprokuroru. KNAB iesaistīšanās vairākos tiesvedības procesos nav uzskatāma par labas pārvaldības praksi, turklāt ir pagājis jau vairāk nekā gads kopš iepriekšējā novērtējuma veikšanas, teica Straujuma, skaidrojot iemeslus Streļčenoka darba novērtēšanas nepieciešamībai.

(papildināta no 3.rindkopas)

Komentāri (11)

lno 02.04.2015. 16.33

Sensacionāls atklājums:) Strelčenoks “strādās” ilgāk par Straujumu.

+9
0
Atbildēt

0

sniega_roze 02.04.2015. 20.58

Pirmais lielais ZZS vēlētaju piensums LR – Streļčenoks turpinās un novilks visu termiņu. Korupcijas apkarošana tāda kā ir.

+7
-1
Atbildēt

0

eltae 03.04.2015. 11.28

Kas gan tur būtu ko brīnīes, ja divas trešdaļās Saeimas deputātu ne tikai apmierina KNAB pilnīga nekompetence un garantija ka nevienu neuzaicinās vismaz uz pārunām, par nelikumīgu līdzekļu iegūšanu, vai apšaubāmā, nenosakamā kārtā iegūtu līdzekļu izlietošanu.

+4
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu