Ukrainā valdības sēdes laikā arestē ārkārtas situāciju dienesta vadītāju un viņa vietnieku • IR.lv

Ukrainā valdības sēdes laikā arestē ārkārtas situāciju dienesta vadītāju un viņa vietnieku

18
Ukrainas Ārkārtas situāciju dienesta vadītājs Sergijs Bočkovskis (pa kreisi) tiek aizturēts valdības sēdes laikā. Foto no UNIAN

Viņi sēžu zālē tika saslēgti roku dzelžos un aizvesti

Ukrainas valdības sēdes laikā arestētas divas augsta ranga amatpersonas, kuras tiek apsūdzētas korupcijā, ziņo LETA/AFP.

Aizturētie – Ārkārtas situāciju dienesta vadītājs Sergijs Bočkovskis un viņa pirmais vietnieks Vasils Stojeckis – valdības sēžu zālē tika saslēgti roku dzelžos un aizvesti. Abu arestā noraudzījās valdības locekļi.

Amatpersonu aizturēšanas videoieraksts nodots arī medijiem.

Premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks, komentējot notikušo, brīdināja, ka “tas notiks ar ikvienu, kas pārkāpj likumu”. “Kad valsts karo un mēs skaitām katru kapeiku, viņi apzog tautu un valsti,” piebilda valdības vadītājs.

Iekšlietu ministrs Arsēns Avakovs paskaidroja, ka arestētie tiek turēti aizdomās par līdzekļu nopludināšanu uz ārzonām.

Savukārt Iekšlietu ministrijas preses dienests aģentūrai UNIAN pavēstīja, ka Bočkovskim un Stojeckim tiek inkriminēta noziedzīgu shēmu izstrādāšana, lai iepirktu degvielu no privātiem uzņēmējiem par paaugstinātām cenām.

Avakovs lūdzis valdību aizturētos atcelt no ieņemamiem amatiem, kā arī atbrīvot visus Ārkārtas situāciju dienesta reģionālos vadītājus.

Bočkovskis par Ārkārtas situāciju dienesta vadītāju tika iecelts 2014.gada aprīlī pēc bijušā prezidenta Viktora Janukoviča gāšanas.

 

Komentāri (18)

Ebenemezers-3 25.03.2015. 17.00

vot šitaa muusu deputaatus ar vajag sašņoreet par stipendiju saņemšanu .

+5
0
Atbildēt

2

klusais 25.03.2015. 18.02

Kādus pāris mēnešus atpakaļ bija saruna ar paziņu , kuram piedāvāja piegādāt bruņuvestes ukraiņiem . Sarunas beidzās ,kad ukraiņu pircēji gribēja noslēgt līgumu , kur vajadzēja paredzēt 2 maksājumus – pusi pārskaitījumā , kas atbilda reālajai cenai un vēl vajadzēja apstiprināt , ka tik pat daudz jāmaksā kešā … džeks protams atteicās , bet viedoklis par ukraiņu attieksmi pret valsts līdzekļiem lika aizdomāties pat situācijā kad valstij jau tā mēsli vairāk kā vajag , bet tomēr ir kadri ,kas pat tādos apstākļos grib nopelnīt.

+4
0
Atbildēt

3

    edge_indran > klusais 25.03.2015. 20.15

    ——–

    Ukraina tak’ ar vēlas iekļauties Rietum-krātijā, tāpēc par džeku vēlmi kļūt par rokfelleriem var tikai “sovoks” nesaprast:

    “Rockefeller’s commodity business profited handsomely from the Civil War and provided the necessary capital for his entrance into the oil business.”

    http://www.history.com/news/10-things-you-may-not-know-about-john-d-rockefeller

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    edge_indran > klusais 25.03.2015. 20.27

    ——–

    Oligarhiem “galvas ripos” – ne visiem, tikai “nepareizajiem”:

    В.В. Покуса, “В армии Украины революционная ситуация”

    Полковник Покуса В.В., 43 года, отслужил в украинской армии 22 года. Принимал участие в миротворческой миссии в Боснии и Герцеговине, позднее закончил Национальную академию обороны Украины, служил в морской пехоте в Крыму, в управлении Южного оперативного командования и в штабе 6-го армейского корпуса. Ныне начальник штаба 20-го батальона территориальной обороны.

    http://www.solonin.org/other_vv-pokusa-v-armii-ukrainyi

    0
    0
    Atbildēt

    0

    aivarsk > klusais 25.03.2015. 20.20

    Tā nav “rietumkrātijas” tradīcija, bet gan tavējo, mr 20% stils.

    Redzi, esam tikuši vaļā no saviem mr 100%, drīz tiksim vaļā arī no tevis un mistera dvacatņika!

    +3
    0
    Atbildēt

    0

lno 25.03.2015. 22.13

Čečenija noteiks, kas notiks Ukrainā:

Поставка вооружения Украине будет нами воспринята как сигнал к адекватным действиям – мы начнем поставки новейших вооружений Мексике для возобновления споров о правовом статусе аннексированных США территорий, где сейчас находятся американские штаты Калифорния, Нью-Мексико, Аризона, Невада, Юта, Колорадо и часть Вайоминга.

Мы оставляем за собой право проведения в России, Мексике, Америке конференций с поднятием вопроса об отделении вышеназванных штатов от США и поставки туда вооружения для партизан.

http://parlamentchr.ru/press-centre/news/1924-454-50

+1
0
Atbildēt

1

    J.Biotops > lno 26.03.2015. 05.33

    Nez’ kas pēc tādas formulas paliktu pāri no Moskovijas? Varbūt tagadējā „oblasķ” sanāktu, bet diez vai kas vairāk. Brīvību Suzdaļai!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu