Liepājā izskanēs vērienīgs koncertuzvedums "Es esmu Liepāja" • IR.lv

Liepājā izskanēs vērienīgs koncertuzvedums “Es esmu Liepāja”

27
Koncerta īpašais numurs -pirmatskaņojums skaņdarbam, kas veltīts "Liepājas metalurgam". To izpildīs Liepājas ģitāristu un bundzinieku lielansamblis. Foto Edgars Pohevičš

 100 dalībnieku, četras stundas, īpaši šim notikumam radītas dziesmas

Piektdien, 20.martā un sestdien 21.martā Liepājā izskanēs koncertuzvedums “Es esmu Liepāja”, kas uz vienas skatuves pulcēs vairāk nekā 100 dalībnieku. Četru stundu garumā skanēs pavisam jaunas un īpaši šim notikumam radītas dziesmas, kā arī klausītājiem zināmas un iemīļotas dziesmas. 

Uz vienas skatuves kāps ievērojams skaits Liepājas mākslinieku – Austra Pumpure, Jēkabs Ozoliņš, Igo, Uldis Marhilēvičs, Guntars Račs, Zigfrīds Muktupāvels, Emīls Balceris, Ieva Akuratere, Aivars Hermanis, Ainars Virga, Elviss Grodums, Fēlikss Ķiģelis, Ivo Fomins, Juris Pavītols, Andris Ērglis, Tomass Kleins, Mārtiņš Vilsons, Normunds Kalniņš, Jānis Strazds, Roberts Dinters, Edijs Šnipke, Emīls Dreiblats, Edgars Silacērps, Vilnis Krieviņš, Māris Kupčs, Aivars Meijers, Ivars Kalniņš, Juris Kristons, Ieva Dreimane, Laura Bluķe, tautas deju ansamblis “Rucavietis”, koris “Laiks”, postfolkgrupa “Zari”, Liepājas ģitāristu lielansamblis un citi. 

Koncertuzvedumā būs dzirdams pirmatskaņojums skaņdarbam, kas veltīts “Liepājas metalurgam”. Autordarbu radījuši 16 Liepājas ģitāristi un bundzinieki. “Šis skaņdarbs ir veltījums visiem ļaudīm, kuri laiku laikos ik dienas veic šo īpašo, bet ļoti smago darbu. Viņu darbs ir pelnījis arī šāda veida novērtējumu, un mūsu autordarbs ir tieši tāds. Protams, “Liepājas metalurgam” ir bijusi īpaša loma arī Liepājas rokmūzikas vēsturē. Visi minētie iemesli ir atbilde uz jautājumu, kāpēc mēs no visa plašā tēmu loka, ko mūsu pilsēta piedāvā, izvēlējāmies radīt skaņdarbu tieši “Liepājas metalurgam,” savu izvēli skaidro lielansambļa dalībnieki. Liepājas ģitāristu un bundzinieku lielansamblis darbojas kopš 2012.gada, kad vairāki ģitārspēles meistari un bundzinieki apvienojās vienā kolektīvā. Viņu atraktīvie un muzikālie priekšnesumi iepriecinājuši klausītājus dažādos pasākumos ne tikai Liepājā, bet visā Latvijā. Ansamblī apvienojušies gan pieredzes bagāti ģitārspēles un ritma meistari, gan jaunieši, kuriem šis ansamblis ir lieliska izaugsmes iespēja. 

Koncertuzvedumā viņu izpildījumā būs dzirdams arī Liepājas leģendārās grupas “Līvi” dziesmu popūrijs.

Biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu