Kritusī pilsēta • IR.lv

Kritusī pilsēta

6
Ēģiptiešu kristiešu bēgle apraud savu tuvinieku — vienu no 21 vīrieša, kurus Lībijas pilsētā Sirtā nolaupīja Islāma valsts grupējums un nonāvēja Vidusjūras krastā, nofilmējot un sociālajos tīklos izplatot galvu nogriešanu.

Ekstrēmistu grupējuma Islāma valsts jaunākais cietoksnis ir bijušā Lībijas diktatora dzimtā pilsēta Sirta, un tas nozīmē, ka džihādisti vēl vairāk pietuvojušies Eiropai

Uz ēkas, kas savulaik bija ģenerāļa Muamara Kadafi prieks un lepnums, tagad uzkrāsots melnbaltais džihādistu karogs. Tuvējās ielās sieviešu apģērbu veikalu skatlogos manekeni ietērpti bezformīgos melnos uzsvārčos. Sieviešu frizētavas ir slēgtas.

Sirta ir Kadafi dzimtā vieta, kuras attīstībai viņš atvēlēja vairāk naudas nekā citām valsts pilsētām. Sirtā viņš arī gāja bojā, kad no galvaspilsētas aizbēgušo diktatoru 2011.gada oktobrī notvēra un nonāvēja režīma dumpinieki.

Tagad šī pilsēta pie Vidusjūras ar gandrīz 100 tūkstošiem iedzīvotāju ir kļuvusi par tā dēvētās Islāma valsts galveno nocietinājumu Lībijā. Līdz Itālijas krastiem ir nepilni 500 km. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu