Lūsis slazdā • IR.lv

Lūsis slazdā

3
Aizdomīgos darījumus un vairāku miljonu paņemšanu «no tumbočkas» Ir aprakstīja pērn oktobrī
Indra Sprance

Bijušajam maksātnespējas administratoram un vienam no NA spices vīriem Aigaram Lūsim –  kriminālprocess par darījumiem ar miljonus vērtu zemi

Vēl nesen Nacionālās apvienības (NA) valdes locekļi ik pa laikam uz sanāk-smēm pulcējās bijušā maksātnespējas administratora, advokāta Aigara Lūša biroja telpās Antonijas ielā 7, kamēr biroja saimnieks aktīvi iesaistījās partijas vadībā un piedalījās arī valdības veidošanas sarunās, kurās NA tradicionāli iedalīta atbildība par tieslietām. Tagad bijušais Tieslietu ministrijas (TM) parlamentārais sekretārs, pašlaik NA ģenerālsekretāra vietnieks Lūsis nonācis zem likumsargu lupas, liekot vaicāt – cik ilgi vēl tieslietu pārraudzība Latvijā tiks uzticēta partijai, kuras priekšgalā esošos apēno aizdomas par smagiem noziegumiem un kuras pārstāvjiem vairs neuztic valsts noslēpumus?

Vairāk nekā četri mēneši pagājuši, kopš Ir pērnā gada oktobra raksta, kurā informējām par neticamām lietām, kas kļūst iespējamas, ja tām pieķeras maksātnespējas profesionāļi Māris Sprūds un Aigars Lūsis. Mēnesis pagājis kopš janvāra, kad vēstījām par valsts iestāžu nespēcību, mēģinot atcelt no amata administratoru Sprūdu par konstatētajiem pārkāpumiem uzņēmuma Peltes īpašumi maksātnespējas lietā, kā arī par kriminālprocesa izbeigšanu lietā par nepatiesu ziņu sniegšanu Lūša valsts amatpersonas deklarācijā.

Taču februāra sākumā tiesībsargājošās iestādes beidzot sasparojušās – Lūša lietas uzraudzību pārņēmusi organizētās noziedzības apkarošanas specializētā prokuratūra. Tā ne tikai atjaunojusi Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas izbeigto kriminālprocesu par nepatiesu ziņu norādīšanu Lūša deklarācijā, bet pārkvalificējusi šo kriminālprocesu vēl pēc trim nopietniem pantiem – noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācija lielā apmērā vai grupā, izvairīšanās no nodokļu nomaksas lielā apmērā un dokumentu viltošana.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu