Tatjana Felsberga, modelē suņiem • IR.lv

Tatjana Felsberga, modelē suņiem

4
«Tiem, kas dzīvo laukos, vajag praktisku apģērbu, lai suni aizsargātu. Pelēku, brūnu, tumši zilu, melnu kā Zviedrijā. Tiem, kas dzīvo Jūrmalā, vajag kaut ko košu, ar akmentiņiem, lai izrādītos. Pirms vasaras viņi pasūta suņu kleitas, iet staigāt pa Jomas ielu. Katram savs,» secina Tatjana Felsberga.
Ieva Puķe

 

Ai, ļoti daudz! Tatjana pat nesāk skaitīt, cik apģērba kārtu ir viņas divām Briseles grifona sugas kucītēm – deviņgadīgajai Goldī un tās meitiņai, divgadīgajai Orai. «Ziemas kombinezoni, pavasara lietusmētelīši, vestes, ar kurām var staigāt kādos +4 grādos. Ir arī izejamie kostīmi, zābaciņi visām astoņām kājām, kas aizsargā no sāls un netīrumiem,» viņa iezīmē situāciju. «Ir aizsargsvārciņi kritiskām dienām un speciālais aizsarghalāts māmiņai Goldī, kad viņai bija mazie. Ziniet, ir tāds brīdis, kad kucēniņiem vairs nevajag pienu, bet viņi visu laiku māmiņu moka.»

Tatjana parāda Goldī jauno, tumši zaļo ziemas kombinezonu ar mākslīgas ādas apdari. Tam pieskaņojusi koķetu, pār muguru pārmetamu somiņu un cepurīti, kas -20 grādos silda ausis.

Dāma, uz kuras nelielo, Zolitūdes daudzstāvu mājā iekārtoto salonu Aramis klienti brauc pat no Ventspils un Saldus, pirmā Latvijā nopietni pievērsusies suņu modei. Tas iznācis nejauši. 2001.gadā apģērbu dizainerei, kam tolaik bija tikai kaķis, draudzene lūdza uzšūt kažociņu Jorkšīras terjeram. Tūlīt uzradās vēl viens pasūtījums – sportisks kombinezons no ūdensizturīga auduma ar atstarojošiem elementiem amerikāņu buldogam. «Tas bija liels suns, nopietns. Šuvu, ārdīju… Kostīmu joka pēc uzvilka mugurā mans dēls Imants, viņam toreiz bija 15 gadu. Četrrāpus skraidīja pa istabu un rēja.» 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu