ES sankciju saraksts papildināts ar Kobzonu un Krievijas aizsardzības ministra vietnieku • IR.lv

ES sankciju saraksts papildināts ar Kobzonu un Krievijas aizsardzības ministra vietnieku

6
Krievijas Valsts domes deputāts un arī Latvijas melnajā sarakstā iekļautais dziedonis Josifs Kobzons pērn decembrī Krievijas parlamentā plivinās ar t.s. Novorossijas karoga apdruku uz krekliņa. Foto: ITAR-TASS/LETA

Stājas spēkā jaunās Krievijai noteiktās ES sankcijas

Eiropas Savienība (ES) paplašinājusi sankcijas, kas Krievijai noteiktas Ukrainas krīzes dēļ, un iekļāvusi tajā 19 fiziskās un deviņas juridiskās personas. Soda pasākumi stājušies spēkā ar brīdi, kad sankciju saraksta jaunā redakcija pirmdien tika publicēta ES oficiālajā žurnālā, ziņo LETA.

“Melnajā sarakstā” iekļauts Krievijas aizsardzības ministra vietnieks Anatolijs Antonovs, Valsts domes deputāts Josifs Kobzons, Valsts domes deputāts, kompartijas Maskavas nodaļas priekšnieks Valērijs Raškins. Sankcijas vērstas pret Krievijas armijas ģenerālštāba galvenās operatīvās pārvaldes priekšnieku Andreju Kartalovu un vēl vienu Krievijas pilsoni.

Sarakstā iekļautas arī 14 Austrumukrainas personas un deviņas teroristu noziedzīgas organizācijas.

Tā sankcijas vērstas pret kazaku atamanu Pāvelu Dremovu, kaujinieku grupējumua “Rucič” komandieri Alekseju Miļčakovu, sankcijas noteiktas arī prokremlisko teroristu grupējuma “Spartas bataljons” komandierim Arsēnijam Pavlovam, kurš ir pazīstams arī ar pseidonīmu Motorola un citiem kaujinieku komandieriem.

ES sankcijas vērstas pret tādām Austrumukrainas separātistu organizācijām kā Kazaku nacionālā gvarde, separātistu bataljoniem “Sparta”, “Somali”, “Prizrak” (Spoks), “Oplot”, “Kaļmius”, “Smertj” (Nāve), sabiedrisko organizāciju “Novorossija”.

Līdz ar jaunāko ierobežojošo pasākumu stāšanos spēkā ES “melnajā sarakstā” tagad ir 151 Krievijas un Ukrainas pilsonis, kā arī 37 organizācijas.

Krievija pagājušā gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luganskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

 

Komentāri (6)

Bet 16.02.2015. 13.24

Man izskatās, ka tās sankcijas , kuras te tagad pieņemtas ir tīrais sīkums, jo , kas Putinam Kobzons un vēl tur tie teroristu veči, kuri netiks uz ES un vēl laikam kādi nieka ierobežojumi!

Kurš tādu Kobsonu klausās ES- sēdēs Moskovā un dziedās padomju ļautiņiem, kuri kāri klausīsies padomju dziesmas un atcerēsies labos padomju laikus.

+2
0
Atbildēt

0

fretka 16.02.2015. 12.38

16. februāris, plkst 12.00 – krievu “pamiera” otrā diena

http://www.ukrinform.ua/upload/images/2015/February/16.02.15/16-02.jpg

+2
0
Atbildēt

0

valdemir 16.02.2015. 12.41

Jā, jābūt ļoti uzmanīgiem, lai nākošajās Minskas sarunās DCNS un Rheinmetall AG pārstāvjiem nepievienotos vēl kādas Eiropas valsts vadītājs.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu