Vidiņš: Manis izslēgšana var kļūt par kritisku punktu "Vienotībai" • IR.lv

Vidiņš: Manis izslēgšana var kļūt par kritisku punktu “Vienotībai”

156
Juris Vidiņš.

Par “Vienotības” saturu esot kļuvis uzstādījums “varu par varas makti”

Partijas “Vienotība” Viļānu novada nodaļas vadītājs Juris Vidiņš domā, ka viņu izslēgs no partijas, taču tas varot kļūt par kritisku punktu pašai “Vienotībai”, kuras rindās var briest partijas biedru neapmierinātība.

Vidiņš intervijā “Latvijas Avīzei” uzsvēris, ka joprojām atbalsta “Vienotības” programmu, tāpēc partiju pats pamest negrasās. “Man nav pieņemami, ka nesmukumus praktiskajā darbībā mēģina paslaucīt zem paklāja, ka nenotiek pašattīrīšanās no sasmērējušamies biedriem,” savas aktivitātes un vēršanos pret vienu no bijušajiem partijas līderiem Dzintaru Zaķi skaidrojis Vidiņš.

Pēc Vidiņa domām, pašlaik par “Vienotības” saturu esot kļuvis uzstādījums “varu par varas makti”. “Pat ne materiālā labuma dēļ, bet ilgi pie varas bijis cilvēks neiedomājas, ka vara viņam varētu zust! Lai varu noturētu, viens otrs ies pāri līķiem. Un tagad ir diktāts, kam jāpaklausa, kam nedrīkst iebilst, lai nezaudētu amatu, vietiņu varā vai kādas dividendes. (…) Galvenais, uz ko es aicinātu, – atsākt normāli, cilvēcīgi uzklausīt citus uzskatus, kādi neapšaubāmi var būt pat vienotākajā partijā. Nav taču viena uzskata partijas laiki. Te esam visi domājoši cilvēki, “Vienotība” nav arī kādam kabatas partija,” sacījis Vidiņš.

Vidiņš kritiski raugās uz “Vienotības” līderes Solvitas Āboltiņas darbību, kurai, lai arī esot organizatoriskās dotības, tomēr viņa nespējot ieklausīties citos viedokļos. “”Vienotības” kongresus vairs nemēdz rīkot ar lielām debatēm, lai apspriestu partijas un valsts lietas. Visu ātri nokārto, lai atklātu sarunu nebūtu, uz tribīni ir grūti izlauzties.”

“[Bijušais premjers Valdis] Dombrovskis vislabāk prata nogludināt pretrunu šķautnes, bet man nav grūti atzīt arī Āboltiņas organizatoriskās dotības. Piekrītu, ja viņa nebūtu bijusi vadībā, grūti paredzēt, vai “Vienotība” neizjuktu. Taču ir reizes, kad pienāk kritiskais punkts, katliņš vārās un sprāgst,” sacījis Vidiņš, “negribu sevi glorificēt un pacelt, taču viens no šiem kritiskiem punktiem var būt mana izslēgšana. Un domāju, ka mani izslēgs,” ziņo LETA.

“Manas darbības ir: lai “Vienotība” spētu mainīties un nevēlama pašpārliecinātība izzustu! Lai pie varas nebūtu varas dēļ, bet strādājot valsts labā. Lielākoties jau tiek strādāts valsts labā, un es negribu, ka “Vienotība” nogrimst kā tās citas. Gribu, lai partija kļūst stiprāka. Bet stiprums rodas no iekšējās diskusijas, atklātas viedokļu dažādības. Ja kādam piederēs viedokļu monopols, būs švaki. Es ar savu piemēru centos iedrošināt partijas biedrus, ka ir brīv izteikt domas un nekādas represijas nesekos,” piebildis Vidiņš.

“Vienotības” Rēzeknes pilsētas nodaļa lēmusi lūgt komisiju lemt par Vidiņa izslēgšanu no partijas par viņa izteikumiem un rīcību saistībā ar iespējamo balsu pirkšanu Latgalē Saeimas vēlēšanās par labu deputātam Dzintaram Zaķim.

 

Komentāri (156)

klejotājs 13.02.2015. 09.52

Pēc Vidiņa domām, pašlaik par “Vienotības” saturu esot kļuvis uzstādījums “varu par varas makti”. “Pat ne materiālā labuma dēļ, bet ilgi pie varas bijis cilvēks neiedomājas, ka vara viņam varētu zust!

Putins arī nevar iedomāties, ka varētu zaudēt varu. ASV prezidents nevar pēc likuma būt ilgāk kā 2 termiņus. ASV diplomāti arī tiek nomainīti pēc zināma gadu skaita, lai pārāk nesadraudzētos ar tās valsts politiķiem kurās strādā.

āboltiņa ar mahinācijām iespraudās atpakaļ tur kur vēlētāji viņu nevēlējās un gremdē partiju, vēlētāji visu atcerās. Redzējām Godmani, šlesru, baķku :))

+24
-12
Atbildēt

0

kristaps_freimanis 13.02.2015. 09.55

Būtībā jau tas vien, ka Vidiņam vispār tika izvirzītas kādas apsūdzības “neētiskā rīcībā” gadījumā, kad rīkoties citādi būtu pretlikumīgi un krimināli sodāmi, liek uzdot jautājumu par konkrētās V nodaļas biedru un lokālo varnešu saprātu un/vai piederību kriminālai organizētai organizācijai (cilvēku sodīšana par ziņošanu par likumpārkāpumiem, ko varētu būt veikusi šāda organizācija vai kas veikti tās interesēs).

===

Var jau būt, ka V joprojām, ņemot vērā pārējo fonu, ir saprātīgākā partija, bet šī jau nu ir pilnīga cūcība.

+24
-12
Atbildēt

0

rinķī apkārt 13.02.2015. 10.09

Neizbēgami pienāks laiks, kad Vienotība būs spiesta formulēt savu ideoloģiju, jo situācija, kad viena daļa Vienotības līderu definē savu partiju kā partiju, kura balstās uz konservatīvām vērtībām, bet tajā pašā laikā par Vienotību balso liberāli noskaņots vēlētājs, šāda situācija ilgi nevar turpināties.

Bet par Vidiņa paziņojumiem :) Es par tiem nebrīnos, dzirdēt kā Viņķeles tēvs lamā Āboltiņu, tas ir pavisam dabiski :) Tikai, nu – nevajadzētu pirms laika Vienotībai skalot pamatus ārā, ja galīgi nav skaidrs, kurš ieņems Vienotības nišu LR politikā. Pretendentu jau netrūkst, un tas var slikti beigties.

+15
-8
Atbildēt

14

    andrejs > rinķī apkārt 13.02.2015. 13.21

    dzīve iet uz priekšu, tikai algas un pensijas nav pieaugušas par 63%.

    +5
    -13
    Atbildēt

    0

    v_rostins > rinķī apkārt 13.02.2015. 14.38

    riņķi apkārt

    “Ja vienotības vietā nāks sirds latvieši”

    1. Nekādas vienotības jau sen nav, ir tikai ZRP(v) spitālīgo varza

    2. Vai tiešām iedomājies, ka par čekas kājslauķiem balsoja tikai tādi kā prātiņu zaudējusī ļaunā veča Bet, lētā autoostas zanE vai prostatas un hemoroīdu nomocītais dzēris? Bija taču arī normāli cilvēki, kas vienkārši neorientējas politikā, bet ir Latvijas patrioti. Neskrietu taču 70% saprātīgo cilvēku, uzzinājuši, ka Latvijas ārpolitiku noteiks pederasts, nobalsot par Sudrabu, drīzāk izvēlētos latviskās: NA, ZZS vai LRA

    +4
    -11
    Atbildēt

    0

    andrejs > rinķī apkārt 13.02.2015. 12.24

    Bet, pirms gadiem 4 Tu vaimanāji par augstajām elektrības cenām (tolaik cena bija 7,25 santīmi par kWh). Labi atceros savu diskusiju ar Tevi un TS. Kas tagad noticis, kāpēc tāds klusums??? :)

    +4
    -11
    Atbildēt

    0

    nomale > rinķī apkārt 13.02.2015. 10.42

    Bet. No vairākiem spārniem? Patiešām? Kāda atšķirība starp beigtas vistas labo un kreiso spārnu?

    Vienotības programma nestrādā. Viss tur ir pakļauts vienam mērķim – spices varas saglabāšanai. Šo spici absolūti nesatrauc Vienotības tēls un vēlēšanu rezultāti, ja vien tie nodrošina šīs spices iekļūšanu valdībā.

    Ko tie spārni līdz? Strausam arī ir spārni, bet diez vai tas kādreiz pacelsies debesīs!

    +10
    -16
    Atbildēt

    0

    nomale > rinķī apkārt 13.02.2015. 10.20

    Ja nebūs Vienotības (lasi Āboltiņas), tad Latvijai beigas!

    Kaut kur dzirdēts apgalvojums.

    +9
    -15
    Atbildēt

    0

    lno > rinķī apkārt 13.02.2015. 14.59

    rinķī apkārt. Vai tad valsts interešu vārdā mums būtu jāatbalsta balsu pirkšana? Lai V saglabātu savas pozicijas, aizstāvēsim arī TUA, Tevi apmierina arī tas, ka Āboltiņai SAB neizskatīja arī pielaidi? Mjaaa…

    +7
    -12
    Atbildēt

    0

    aivarsk > rinķī apkārt 13.02.2015. 14.50

    Bet varbūt sākt vaimanāt par gāzes cenām?

    ________________________

    Precīzi! Tieši vienotībnieki kampars un dombrovskis parakstīja TEC2 līgumu, kas paredz to kurīnāt ar gazproma gāzi, kad visi vadošie enerģētiķi Latvijā teica, ka jākurina ar vietējo atjaunojamo kurināmo!

    +9
    -13
    Atbildēt

    0

    aivarsk > rinķī apkārt 13.02.2015. 10.43

    Bet, Saeima, Latvija, rakstāmi ar lielo burtu!

    +9
    -13
    Atbildēt

    0

    Bet > rinķī apkārt 13.02.2015. 10.28

    Nu nezinu nezinu, jo sevi nepieskaitu pie liberāli noskaņotiem vēlētājiem, tāpat kā tos, kurus pazīstu un kuri tāpat balso par Vienotību. Kā zināms, tad Vienotība sastāv no vairākiem spārniem un varu izvēlēties par ko balsot un ko svītrot, un tā arī bija saeimas vēlēšanās.

    +13
    -12
    Atbildēt

    0

    nomale > rinķī apkārt 13.02.2015. 10.46

    riņķī apkārt. Nevis kādam jānāk Vienotības vietā, bet gan Vienotībai jāmainās – pilnībā. Ja nemainīsies, tad gan jādomā par ko nākamajās vēlēšanās balsot. Iepriekšējās vēlēšanās Vienotība jau dabūja pamatīgi pa muguru, it kā būtu jāizdara secinājumi.

    Tādu partiju Latvijā nav principā! Vieta joprojām stāv tukša!!!

    +8
    -5
    Atbildēt

    0

    Bet > rinķī apkārt 13.02.2015. 13.11

    andrej, dzīve iet uz priekšu un nevajg daudz vaimanāt!

    ak jā, varbūt sākt vaimanāt par gāzes cenām?

    Vai piefiksēsi ari to!

    +12
    -6
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > rinķī apkārt 13.02.2015. 10.44

    nomale. Un kurai šī brīža pozīcijas partijai ir abi spārni veseli, ja lieto Tavu alegoriju? :) Un, kuru opozīcijas partiju vajadzētu ievest valdošajā koalīcijā kā nākošo varas partiju? Tev ir idejas? Man nav….

    +10
    -3
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > rinķī apkārt 13.02.2015. 13.42

    Kas, tavā uztverē, ir tās “konservatīvās vērtības”?

    Acīmredzot, tās, pie kurām pieturas SC, ZZS un NA – homofibija un ksenofobija, cik varu spriest, taisni tas viss tevi briesmīgi satrauc, un tu te gribētu ko tādu, kā ir Krievijā, bet, ar “nacionālu” pieskaņu, tipa, visām minoritātēm tiesūibu nekādu, bet, toties “latviskā” mērecē, nu tad, vienreiz izdomā, mums te vajag dzīvot, kā Krievijā, vai, kā Rietumos?

    Jo ir tikai divi ceļi, kaut kāds monstrs no daļas Krievijas un daļas Rietumiem nesanāks, kaut, izņemot to “nacionālo”, tev protams, tuvāka Krievija, līdz ar to brīnos, kā tu vari pieciest to dzīvi Vācijā, kur seks. minoritātēm daudz lielāskas tiesības, kā Latvijā, kāpēc sen neesi emigrējis uz kādu valsti ar “konservatīvām” vērtībam – Baltkrieviju, Irānu, Krieviju, utt?

    +14
    -7
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > rinķī apkārt 13.02.2015. 10.38

    nomale. Jeb kurš normāls cilvēks, kurš gatavojas pamest savu maizes darbu (es te nerunāju par politiķiem šoreiz, bet gan par ierindas ļaužiem), vispirms atradīs sev jaunu nodarbošanos, un tad tikai pateiks vacajai darba vietai čau.

    Tā pat tas ir ar visām citām lietām, arī ar politiku. Ja Vienotības vietā nāk sirdslatvieši, vai vēl kāda kremlinu jaunizcepta partija, jeb, ja Vienotība kļūst tik vāja, ka ZZS to noliek pie vietas, tad es varētu arī piekrist tam, ka ar Latviju ir cauri.

    Kas attiecas uz Āboltiņu un Vienotību, un Vienotībā esošo Viņķeli, tad es jau situāciju formulēju – šīm abām dāmām ir jāšķiras. Lai Viņķeļe ņem savus gasmas nesējus un staigā uz vienu pusi, bet Āboltiņa ar saviem piekritējiem uz otru. Viņķeles aizstāvētās garīgās vērtības nav savienojamas ar konservatīvi orientētu politiku. Bet šādiem procesiem LR politikā ir jānotiek tā, lai tas viss neradītu risku valsts drošībai. Nav daudz valstu pasaulē , kur parlamentā sēž frakcija ar aptuveni 20 deputāiem,kam vienīgais mērķis ir iznīcināt valsti, kuru tie pārstāv, es šeit pieminu SC :)

    +18
    -3
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu