Lietuvā izmeklēšana par TUA izsniegšanu Krievijas zaglim • IR.lv

Lietuvā izmeklēšana par TUA izsniegšanu Krievijas zaglim

13
Foto: Ieva Čīka, LETA

Lai arī bijis negatīvs lēmums par uzturēšanās atļaujas piešķiršanu Krievijas “likumīgajam zaglim”, viņš tomēr to saņēmis

Izmeklēšana noskaidros, kā Krievijas noziedzīgās pasaules pārstāvis Ahmeds Jevlojevs pat pēc varas iestāžu atteikuma tomēr saņēmis Lietuvas uzturēšanās atļauju, otrdien teicis Lietuvas premjerministrs Aļģirds Butkēvičs.

“Pēc izmeklēšanas būs skaidrs, kuram jāuzņemas atbildība par to – Pilsonības un migrācijas lietu departamentam vai Viļņas policijai,” teica valdības vadītājs. Viņš aicināja pagaidīt izmeklēšanas rezultātus, kad arī varēs precīzi nosaukt vainīgos, kuri pārkāpuši Lietuvas likumus, Butkēviča teikto citē “Delfi.lt”.

Šogad janvārī Pilsonības un migrācijas lietu departaments nolēma, ka divi Krievijas pilsoņi – Ahmeds Jevlojevs un Oļegs Šamaņins – nesaņems uzturēšanās atļaujas Lietuvā. Tomēr aptuveni pirms nedēļas kļuva skaidrs, ka Jevlojevs uzturēšanās atļauju tomēr ir saņēmis.

Lietuvas Iekšlietu ministrija noskaidro, kas šādu lēmumu ir pieņēmis. Ministra vietnieks Elvīns Jankjavičs teica, ka Jevlojeva uzturēšanās atļaujas darbība ir apturēta, tomēr šis incidents ir vai nu kļūda, vai ļaunprātīgs likumpārkāpums.

Tā saucamajam “likumīgajam zaglim” Jevlojevam uzturēšanās atļauju Viļņas Galvenās policijas pārvaldes pārstāvji piešķīra 29.janvārī. “Delfi.lt” raksta, ka tāda pati uzturēšanās atļauja bija paredzēta citam noziedzniekam Šamaņinam, bet pēc policijas ģenerālkomisariāta un ministrijas iejaukšanās šis process tika apturēts.

Lietuvas prezidente parlamentā ir iesniegusi likumgrozījumus, kuru mērķis ir novērst iespēju iegūt Lietuvas uzturēšanās atļauju cilvēkiem, kuri valstij var radīt draudus.

Priekšlikumi paredz, ka policijai, robežsardzei un valsts drošības departamentam 14 dienu laikā Pilsonības un migrācijas lietu departamentam ir jāsniedz savi secinājumi par to cilvēku kriminālo pagātni, kuri vērsušies pie Lietuvas varas iestādēm pēc uzturēšanās atļaujām.

 

Komentāri (13)

Edmunds Zālīte 10.02.2015. 15.19

Latvijaa policija un prokuratura biezji skjiet esam prokremliskaas noziedziigaas pasaules paarstaavji jo pie mums spiegi u.c. zveeri netiek kjerti, bet tiek terorizeeti zurnaalisti, TV operatori un pat vienkaarshi pilsonji kuri uzdrosinaas apsaubiit policijas pilnvaras.

vieniigais risinaajums ir veikt policijas reformu kaa paveica Gruzijaa un paslaik veic Kijevaa.

+15
0
Atbildēt

0

traductrice 10.02.2015. 15.20

toties pie mums TUA izsniedz tikai godīgiem “investoriem” un nekādas šmaukšanās un sarunāšanas nav iespējamas principā, vai ne?

+12
-5
Atbildēt

2

    andrejs > traductrice 10.02.2015. 15.27

    nevar būt, ka TU esi pret tua? Tas taču ir Vienotības valsts ekonomiskās attīstības perpetuum mobile

    +6
    -7
    Atbildēt

    0

    Normunds > traductrice 10.02.2015. 17.02

    TUA – Vienotības Nokia.

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

aivarsk 10.02.2015. 18.24

Mūsu vara gudrāka – arī no zagļa tak ekonomisks uzplaukums, ka tik investors labs…

+5
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu