Zatlers uzrakstījis grāmatu “visiem diviem miljoniem” • IR.lv

Zatlers uzrakstījis grāmatu “visiem diviem miljoniem”

41
Valdis Zatlers. Foto: Edijs Pālens, LETA

Bijušais prezidents aicina cilvēkus vairāk domāt par nākotni

Bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers uzrakstījis grāmatu par savu dzīvi un politiku. Tā klajā nāks 21.martā – dienu pirms Zatlera dzimšanas dienas.

Par to Zatlers pastāstīja otrdien intervijā Latvijas Radio.

Zatlers nekandidēja 12.Saeimas vēlēšanās un aizgāja no aktīvās politikas. Uz radio jautājumu, ko viņš dara tagad, Zatlers atbildēja, ka ir savu dzīvi sakārtojis tā, lai aizietu no politikas, un ir uzrakstījis grāmatu.

Grāmata būšot par Zatlera dzīvi un politiku, cik tā ir cilvēciska un ciniska. “Cenšos rakstīt visiem diviem miljoniem, nevis tikai tiem dažiem simtiem politikā,” teica Zatlers. Grāmata būšot kā pateicība visiem cilvēkiem, “ar kuriem mūsu ceļi ir krustojušies šajā dzīvē”.

Zatlers ar šo grāmatu vēlas, lai jaunieši un ikviens, kas to lasīs, sāktu domāt. Tā nebūšot tikai reflektēšana par notikušo un varas dalīšanu, bet par to, “kā mēs dzīvojam laikā un attīstāmies”. Lielākā kļūda, ko mēs darām, mēs dzīvojam pagātnē, tāpat kā liela daļa eiropiešu, teica Zatlers. Mums ir jādomā par nākotni, – tā bijušais valsts galva.

Grāmatā viņš raksta arī par to, kā mērīt tautas noskaņojumu – proti, tas ir jādara vienā dienā un vienā laikā katru gadu. Viņam šāda diena ir bijusi 25.marts – tautas sēru diena, kad viņš savulaik izjutis briesmīgu negāciju.

Zatlers radio intervijā saka, ka valstsvīrs nevar būt reitingu vergs, viņam ir jādara tas, kas ir nepieciešams valstij.

 

Komentāri (41)

traductrice 03.02.2015. 16.43

Zatlers manuprāt bija un ir godavīrs, varbūt ne pārāk piemērots politiķa karjerai, jo pārmēru labticīgs – daži viņam tuvu stāvošie bābieši tina viņu ap pirkstu pēc sirds patikas. Un, lai arī nācis no zoodārza, ir bijis spējīgs skolnieks, un otrajā termiņā noteikti varētu izdarīt būtiskas lietas. Tāpēc arī noņemts no trases.

+17
-6
Atbildēt

5

    betijacelmale > traductrice 04.02.2015. 01.18

    dzeri, es tevi nepazīstu. Kādas pārmaiņas:):):)

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    Vita > traductrice 03.02.2015. 18.42

    Godavīrs, kad netraucē personīgām interesēm? Nu nezinu.

    Kas attiecas uz sliktiem padomdevējiem, atceros Jane Austen varoņa Mr.Knightley:”There is one thing, Emma, which a man can always do, if he chooses, and that is, his duty; not by maneuvering and finessing, but by vigor and resolution.”

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    betijacelmale > traductrice 04.02.2015. 15.40

    Man Zatlera intervija beidzās, kad viņš pasniedza Ušakova frāzi par padomju okupāciju, ko tas angliski izteica Rīgas Drošības foruma laikā, kā personīgo sasniegumu pēc frāzes par tankiem, ar kuriem taisās aizstāvēt SP uzaicinājumu valdības koalīcijā. Tas tak patiešām ir tāds sīkums, ka hronoloģiski Ušakova frāze izskanēja stipri pirms Zatlera tankiem. Tā konference notika 2011.gada septembra sākumā, bet Zatlers ar tankiem mūs aplaimoja ne agrāk par oktobri.

    Kapēc gan man būtu jāklausās tie izdomājumi?

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    locus > traductrice 04.02.2015. 12.41

    Man Zatlers šķiet visnotaļ jauks cilvēks. Taču – viņš mīl šovus (braukšana ar gaudojošām mašīnām, “Jaunā viļņa” kobzonveidīgo pieņemšana Rīgas pilī, gozēšanās Viļņas modes šovā “Maximas” traģēdijas sēru dienā utml.). Un vakar radio, kad Zatlers viedi norādīja, ka vajagot bezmaz vai pieraksīt Putina runas, jo pēc gadiem precīzi piepildoties tas, ko viņš saka (laikam tieši Krievijas politisko utml. notikumu ziņā) – es padomāju – sēdi Zatler um pieraksti šī plukatas-imperatora domu graudus! Un ierāmē un pieliec pie sienas! Bet es to nelasīšu. Ja drošības iestādes vēlas, lai lasa un analizē. Vēl – gribētos pateikt Zatlera kundzei – atdodiet Latvijas valstij brošu, ko dāvināja Spānijas karaliene – ne jau personīgā naktskrekla izdaiļošanai Jums viņa to iedeva.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > traductrice 03.02.2015. 17.48

    To “godavīrs”, iespējams, var attiecināt uz viņa politisko darbību, visumā, viņš izdarīja vairāk pozitīva, toties Audera iznīcināšanā, ar TP atbalstu, kurš kaut ko, vismaz, gribēja sakārtot, un traucēja Zatlera pāra biznesam, viņam ir stipri negatīva loma.

    +15
    -5
    Atbildēt

    0

nomale 03.02.2015. 16.41

Lēmums par saeimas atlaišanu bija vienreizējs. Biju gatavs pat piedot aploksnes, bet tad, manuprāt, tika pieļautas divas milzīgas kļūdas. Pirmā pirms vēlēšanām nosaucot Reformu partiju par Zatlera reformu partiju, līdz ar to pārvēršot cīņu par tiesiskumu lētā pašreklāmā, otrā – slavenie tanki pēc vēlēšanām.

+15
-6
Atbildēt

1

    traductrice > 03.02.2015. 17.27

    tika pieļautas divas milzīgas kļūdas

    Piekrītu. 2 fatālas kļūdas, kas iznīcināja partiju būtībā augļa stadijā. Mana intuīcija saka – cherchez la femme. Nedomāju, ka konkrēti Zatlers gribēja, lai partiju nosauc viņa vārdā un lai partija veidotu koalīciju ar SC, taču čūska azotē čukstēja, ka “nado, vasja, nado”, un ko tad vīrietis var izdarīt pret vājo dzimumu?

    +13
    -4
    Atbildēt

    0

Ebenemezers-3 03.02.2015. 17.44

ne visi klausiijušies interviju , nu nopeerciet graamatu , izlasiet un Jums buus cits secinaajums par Zatleru kaa cilveeku.

+8
-2
Atbildēt

4

    v_rostins > 03.02.2015. 23.07

    Ebenemezers

    izlasiet un Jums buus cits secinaajums par Zatleru kaa cilveeku.

    _______________

    Kam vēl līdz šim nebija skaidrs, tam arī nebūs.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    lno > 04.02.2015. 16.39

    Austras koks Tas, ka Zatlers ir stipri antilemberģiski noskaņots…

    _____________

    Ne jau tūlīt pēc dzimšanas, tikai pēc ZZS balsokjuma par Bērziņu:)

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > 03.02.2015. 18.29

    Un ar ko tad brāļojas Lembergs ar savu ZZS, ar kura palīdzību tiek savēlēti visodiozākie cilvēki un tiek degradētas visās valsts struktūrās, ieskaitot prezidentu Bērziņu, ja ne SC?

    Lembergam ar SC ir daudz ciešāki un reālāki sakari, nekā, jebkad bijuši Zatlerim un RP.

    Kur nu vēl abu nemīlestība pret demokrātiju, NATO, utt., Zatlerim, šinī ziņā, nav nekas kopējs ne ar SC, ne ar Lemberga ZZS.

    +11
    -6
    Atbildēt

    0

    Austras koks > 03.02.2015. 18.08

    Tas, ka Zatlers ir stipri antilemberģiski noskaņots, nenozīmē, ka viņš ir uzreiz kaut kāds pozitīvais tēls. Vēlme brāļoties ar saskaņiešiem-vatņikiem-okupantiem ir daudz lielāka nodevība pret Latviju nekā brāļošanās ar kaut kādu vietējo oligarhu.

    +11
    -6
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu