Lielbritānijas armijā izveidota vienība „cīņai” Facebook un Twitter • IR.lv

Lielbritānijas armijā izveidota vienība „cīņai” Facebook un Twitter

21
Iespējams, tādi izskatās "nākotnes" ieroči. Foto: EPA/LETA

Jaunā informācijas kara vienība darbu sāks aprīlī

Lielbritānijas armijā izveidota atsevišķa vienība, kas nodarbosies ar tā saucamajām neletālajām kara metodēm, vēsta britu izdevums „The Guardian“.

Šīs vienības, kas jau ieguvusi 77.brigādes nosaukumu, galvenais uzdevums būs īstenot psiholoģiskas operācijas sociālajos tīklos un izveidot nevardarbīgas kara vešanas metodes.

1500 cilvēku lielā brigāde, kas atradīsies Berkšīrā, tiks komplektēta no visu armijas vienību pārstāvjiem. Priekšroka tiks dota tiem karavīriem, kuriem ir žurnālistu iemaņas un kuri aktīvi izmanto sociālos tīklus „Facebook” un „Twitter”.

Lielbritānijas varas iestādes uzskata, ka informācijas laikmetā, kad ziņas ir pieejamas 24 stundas pēc kārtas, kad tiek lietoti viedtālruņi un sociālie tīkli, kā arī apstākļos, kad notiek hibrīdkarš, nepieciešams filtrēt saturu. Šis lēmums par īpašas vienības izveidošanu pieņemts, balstoties uz Afganistānas kara pieredzi, kā arī ņemta vērā Krievijas īstenotā Krimas aneksija pērn un „Islāma valsts” aktivitātes Irākā un Sīrijā.

Līdzīgas vienības jau darbojas ASV un Izraēlas armijās.

 

Komentāri (21)

Krotow 03.02.2015. 01.13

Interesanti, cik ātri šie iemācīsies nolikt pie vietas Putina troļļus. Ka tikai nav jāņem palīgā viņum mentalitāti parzinošos no Austrumeiropas :)

+2
0
Atbildēt

0

paresia 03.02.2015. 08.40

…ziņas ir pieejamas 24 stundas pēc kārtas…

Jūs tajā vienībā nepieņems…

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu