Mazliet laimes garšā • IR.lv

Mazliet laimes garšā

8
Baltic Restaurants valdes priekšsēdētājs Aigars Kaugars.
Gunita Nagle

Uzņēmuma Baltic Restaurants 137 ēdināšanas vietās, ko pazīstam kā Daily kafejnīcas, pavāri nelieto garšas pastiprinātājus un sāli pieber nelielos daudzumos, tomēr gatavotās maltītes ir veselīgas un garšīgas. Ar godprātīgu darbu uzņēmuma īpašniekiem izdevies panākt, ka viņi strādā ar peļņu

Nauda nedara laimīgu. Tas nav pat jāskaidro. Runājot par laimes brīžiem, Baltic Restaurants valdes priekšsēdētājs Aigars Kaugars atceras kādu bērnības rītu. Viņš sēdēja pie brokastu galda un gardu muti tiesāja sviestmaizi ar siera šķēli. Mamma un vecāmamma ēda sviestmaizi bez siera, labāko pietaupīja puikam. Aigars joprojām atceras, cik torīt juties laimīgs, jo mamma un vecāmamma par viņu rūpējās, laikam jau lutināja. 

Tagad, kad Aigars kopā ar kolēģiem vada Daily, Daily Special, Daily Cafe un Take Off kafejnīcas, viņi gādā, lai ikviens no 40 000 klientu, kas diendienā tās apmeklē, justos ja ne mazliet laimīgs, tad vismaz apmierināts. Šajās kafejnīcās un ēdnīcās, kas lielākoties gādā par biroju darbinieku, studentu, bērnu un sociālās aprūpes namu ļaužu vēderiem, ēdiens ir veselīgs un garšīgs. Tāds, kādu savam bērnam labprāt celtu priekšā arī gādīga mamma vai ome. 

Šāda attieksme atpelnās. Kad pirms nepilniem pieciem gadiem, 2010.gada 4.maijā, Somijas uzņēmums Fazer piedāvāja saviem Latvijas un Igaunijas ēdināšanas uzņēmumu vadītājiem atpirkt Fazer Amica kafejnīcas, igauņi no darījuma atteicās. Aigars kopā ar Fazer kolēģiem Gunti Bredovski, Anitu Gleizdi un Kristīni Riemeri nolēma riskēt un pirkt ne tikai Latvijas, bet arī Igaunijas kafejnīcas. Naudas pašiem nebija, daļu piekrita aizdot SEB banka. Meklējot privātos investorus, viņi apzvanīja simtiem paziņu. Tie trīs privātie investori, kuri piekrita šajā biznesā ieguldīt naudu, darīja to, pat nepētot biznesa plānu. Aigars, Guntis, Anita un Kristīne nolēma šo uzticēšanos attaisnot ar godprātīgu darbu. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu