Trešdien sociālantropologs Klāvs Sedlenieks DDMDM komentēs mākslinieces "Orlan" izstādi • IR.lv

Trešdien sociālantropologs Klāvs Sedlenieks DDMDM komentēs mākslinieces “Orlan” izstādi

45
Sociālantropologs Klāvs Sedlenieks. Publicitātes foto

Sedlenieks kopā ar apmeklētājiem mēģinās izprast laikmetīgās mākslas daudzveidību

Trešdien, 7.janvārī, plkst.17 Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā paredzēta tikšanās ar sociālantropologu Klāvu Sedlenieku, kurš sniegs komentāru Eiropas kultūras galvaspilsētas izstādei “Orlan – Francijas laikmetīgās mākslas ikona. Le plan du film un citi scenāriji”, raksta aģentūra LETA.

“Orlan” ir viena no ievērojamākajām Francijas laikmetīgās mākslas pārstāvēm, kuras provokatīvo daiļradi pazīst pasaulē. Rīgā patlaban ir unikāla iespēja tuvplānā iepazīt šīs daudzpusīgās autores radošo sniegumu, kas atklājas projektā “Le plan du film un citi scenāriji”. Autore, veikli balansējot starp klasiskajām tradīcijām un novatoriskajiem izaicinājumiem, vēsturisko mantojumu un visjaunākajiem zinātnes sasniegumiem, vēlējusies, lai ekspozīcija rosinātu Latvijas sabiedrību uz diskusijām un pieņemto vērtību pārvērtēšanu. 

Ar lūgumu paust savu viedokli Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs vērsies pie Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) lektora Komunikācijas studiju nodaļā, Latvijas Antropologu biedrības biedra Sedlenieka, kurš arī piekritis dalīties sociālantropoloģiskās pārdomās par slaveno mākslinieci un viņas personālizstādē redzēto. Trešdien gaidāmajā sarunā Sedlenieks kopā ar apmeklētājiem mēģinās izprast laikmetīgās mākslas daudzveidīgo spektru, aicinot paraudzīties uz dzīvi no dažādiem skatupunktiem. 

1969.gadā dzimušais Sedlenieks ir latviešu sociālantopologs, lektors RSU Komunikācijas studiju nodaļā, RSU maģistrantūras programmas “Sociālā antropoloģija” autors, viens no Latvijas Antropologu biedrības dibinātājiem un patlaban arī šīs asociācijas valdes priekšsēdētājs, kā arī Eiropas Sociālantropologu biedrības biedrs. Sedlenieks 1993.gadā Vitauta Dižā universitātē Kauņā aizstāvējis bakalaura grādu socioloģijā, 1995.gadā stažējies Londonas Universitātes Slāvu un Austrumeiropas studiju skolā un 1998.gadā papildinājis zināšanas Kembridžas Universitātes Sociālās antropoloģijas nodaļā, kur 1999.gadā aizstāvējis filozofijas maģistra grādu. 2005.gadā Sedlenieks saņēmis ASV valdības Fulbraita stipendiju, lai stažētos Ņujorkas pilsētas universitātes Pēcdiploma centrā, bet 2013.gadā Tallinas Universitātē ieguvis filozofijas doktora grādu. Sedlenieka akadēmiskās intereses un ekspertīzes jomas ir ekonomikas antropoloģija, dāvanu apmaiņa, politikas un valsts antropoloģija, dzimtes studijas un miermīlības antropoloģija, bet reģionālā specializācija – Melnkalne, Rietumbalkāni un Latvija. 

Pasākuma apmeklējums maksās 2,85 eiro. Cenā iekļauta izstādes apskate. Izstāde “”Orlan” – Francijas laikmetīgās mākslas ikona. Le plan du film un citi scenāriji” Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā būs skatāma līdz 25.janvārim. Vairāk informācijas muzeja mājas lapā

Komentāri (45)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu