Ušakovs Maskavā pierunā saglabāt Latvijas preču stendus veikalos • IR.lv

Ušakovs Maskavā pierunā saglabāt Latvijas preču stendus veikalos

25
Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs pēc diennakts basketbola turnīra "Krastu mačs". Foto: Ieva Čīka, LETA

Krievija esot gatava atbalstīt Latvijas eksportu tajās jomās, kas nav pakļautas sankcijām

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) ceturtdien Maskavā tikās ar Krievijas vicepremjeru Arkādiju Dvorkoviču, kurš izteicis solījumu atbalstīt Latvijas eksportu tajās jomās, kas nav pakļautas sankcijām, vispirms paplašinot to pieejamību Maskavas tirdzniecības tīklos.

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā pastāstīja, ka Rīgas domes priekšsēdētājs notikušo sarunu novērtē kā ļoti konstruktīvu un lietišķu, ziņo LETA. “Kamēr turpinās sankciju karš, mēs nevaram Krievijā pārdot, piemēram, mūsu piena produktus. Bet mēs varam palielināt eksportu tādās preču grupās kā zivju konservi, saldumi vai maizes izstrādājumi un nostiprināt savas pozīcijas šajos virzienos,” norādīja Ušakovs.

Piektdien Rīgas domes priekšsēdētājam plānotas tikšanās ar tirdzniecības tīklu pārstāvjiem – gan ar tradicionālajiem partneriem no tirdzniecības tīkla “Alije parusa”, gan potenciāli jauniem, piemēram, veikalu ķēdes „Azbuka vkusa” pārstāvjiem.

Ušakovs no šodienas līdz 6.septembrim uzturēsies darba vizītē Maskavā. Vizītes mērķis ir tikties ar Krievijas un galvaspilsētas Maskavas amatpersonām, kā arī tirdzniecības tīklu vadītājiem, lai pārrunātu iespējas Krievijas galvaspilsētas lielveikalos saglabāt Latvijas ražotāju produkcijas stendus “Rižskij dvorik”. Šie stendi pašlaik ir paputējuši Krievijas ieviesto sankciju dēļ pret Eiropas Savienības pārtikas ražotājiem.

Rīgas mēram plānotas tikšanās ar Maskavas mēru Sergeju Sobjaņinu, Krievijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Sergeju Katirinu, Kontinentālās hokeja līgas (KHL) prezidentu Aleksandru Medvedjevu, tirdzniecības tīkla “Alije parusa” prezidenti Olgu Blažko, tirdzniecības tīkla “Azbuka vkusa” komercdirektori Natāliju Markičevu un citiem.

Savukārt Čehijas galvaspilsētas Prāgas mērs šonedēļ paziņoja, ka pilsētas dome pieņēmusi lēmumu pārtraukt sadraudzību ar Krievijas pilsētām Maskavu un Sanktpēterburgu, jo čehi iebilst pret Krievijas agresiju Ukrainā.

 

Komentāri (25)

Anonīms 04.09.2014. 12.05

Cik mīlīgi! Vēlētāju balsu makšķerēšana, kuri gatavi par šproti valsti pārdot.

+18
0
Atbildēt

0

Aivars Krauklis 04.09.2014. 12.39

Iestudējuma viens cēliens nospēlēts. Gaidām nākošo.

+18
-1
Atbildēt

0

martinsonei 04.09.2014. 12.25

Suns aizbrauca saimniekiem rokas laizīt…

+17
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu