„Mistral” Krievijas karavīru apkalpes Franciju pametīs Ziemassvētkos • IR.lv

„Mistral” Krievijas karavīru apkalpes Franciju pametīs Ziemassvētkos

20
Ekrānšāviņš no ouest-france

Četrsimt Krievijas jūrnieku Sentnazāras ostu atstās kuģī ‘Smoļnij”

Krievijas karavīri, kuri tika apmācīti darbam uz diviem Francijā izgatavotajiem jaunajiem „Mistral” tipa karakuģiem, Franciju atstās līdz 25.decembrim, ziņo mediji.

„Četrsimt Krievijas jūrnieku Sentnazāras ostu atstās 25.decembrī kopā ar kuģi „Smoļnij”, ar kuru viņi Francijā ieradās 30.jūnijā. Jauno gadu viņi sagaidīs jau Krievijā,” raksta Francijas avīze „Ouest-France”.

Avīze arī vēsta, ka pirmā no „Mistral” tipa kuģiem – ‘Vladivostok” – piegāde Krievijai tika apturēta. Par to lēmumu pieņēma Francijas prezidents Fransuā Olands, pamatojot to, ka piegādei „nav attiecīgo nepieciešamo apstākļu”.

Jau ziņots, ka „Mistral” kuģus Francijas ostā apsargāt apņēmušies Krievijas jūras kājnieki. Šie karavīri Francijā ieradās septembrī un gaida lēmumu, kad „Mistral” kuģi tiks nodoti Krievijai. Bijušais Krievijas Jūras spēku komandiera vietnieks Vladimirs Masorins skaidrojis, ka jūras kājnieki ieradušies, lai apsargātu karakuģi no uzbrukumiem, kas varētu notikt kuģa nodošanas brīdī Krievijai.

Kā zināms, starptautiska spiediena rezultātā Francija ir apturējusi jauno karakuģu nodošanu Krievijai, kaut arī starp abām valstīm noslēgts līgums un Krievijai Francijai piedraudējusi ar lielām soda sankcijām.

 

Komentāri (20)

Pelēkais Vilks 17.12.2014. 09.27

Četrsimt Krievijas jūrnieku Sentnazāras ostu atstās kuģī

==============

Nabaga krievnieki. Jāpamet geiropa.

Leģitīmā dusma par šo nekrietno tiesībpārkāpumu liks krievnieku jūŗniekiem pievienoties Lugandonas un Dumbassa cīnītājiem.

+2
0
Atbildēt

0

dzeris49 17.12.2014. 13.54

No rītdienas Krievijai jāsāk maksāt JUKOS akcionāriem 2 miljardus dolāru, ja to nedarīs, varēs arestēt tās īpašumus.

Un tas, nerunājot par tiem desmitiem miljardu kā kompensāciju par JUKOS sagrābšanu.

Laikam, tāpēc Lavrovs jau ierāvis asti kājstarpē, un intervijā Francijas TV teicis, ka NATO par ienaidniekiem neuzskata, un, vairāk par visu, grib mieru Ukrainā un draudzību ar ES.

Tā ka, tos Mistra’lus, drīz vien, varēs pilnīgi likumīgi arestēt, pat, ja Krievija samaksājusi par to naudu.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu