Ārzemniekiem vairs nebūs nepieciešams izsaukums termiņuzturēšanās atļaujas pieprasīšanai • IR.lv

Ārzemniekiem vairs nebūs nepieciešams izsaukums termiņuzturēšanās atļaujas pieprasīšanai

19
Iegādāties termiņuzturēšanās atļaujas aicina bankas.

Grozījumi Imigrācijas likumā spēkā stāsies 2015.gada 1.janvārī

Valdība atbalstīja grozījumus Uzturēšanās atļauju noteikumos, nosakot, ka ārzemniekiem nebūs nepieciešams izsaukums termiņuzturēšanās atļaujas pieprasīšanai, ziņo LETA.

Kā skaidro Iekšlietu ministrija, saistībā ar Saeimā maijā pieņemtajiem grozījumiem Imigrācijas likumā, kas paredz jaunu uzturēšanās atļaujas pieprasīšanas pamatu, nepieciešams grozīt arī Uzturēšanās atļauju noteikumus.

Grozījumi Imigrācijas likumā, kas spēkā stāsies 2015.gada 1.janvārī, paredz, ka uzturēšanās atļauju varēs pieprasīt ārzemnieki, kuri īpašam mērķim iegādājušies noteiktus bezprocentu valsts vērtspapīrus 250 000 eiro nominālvērtībā un samaksā valsts budžetā 25 000 eiro. Ar grozījumiem tiek izvirzīta prasība papildus nekustamā īpašuma iegādei un līguma slēgšanai ar kredītiestādi par pakārtotajām saistībām veikt noteikta apjoma iemaksu valsts budžetā.

Tiesību akta par Uzturēšanās atļauju noteikumiem projektā paredzēts atļaut ārzemniekiem, kuri pieprasa termiņuzturēšanās atļaujas, saskaņā ar Imigrācijas likumu iesniegt dokumentus termiņuzturēšanās atļaujas pieprasīšanai Latvijā. Tāpat noteikts, ka viņiem nav nepieciešams izsaukums termiņuzturēšanās atļaujas pieprasīšanai.

Noteikumu grozījumos precizēta izsaukumā norādāmā informācija, kad nodarbināto uzaicina darba devējs kā fiziska persona. Patlaban noteikumi paredz, ka darba devējs kā juridiska persona norāda reģistrācijas numuru. Vienlaikus ir nepieciešama informācija arī par to, ka fiziska persona ir reģistrējusies kā nodokļu maksātāja.

Savukārt izziņa, kas apliecina, ka ārzemnieka iegādātā īpašuma sastāvā nav lauksaimniecības vai mežu zemes, tiks pieprasīta tikai tad, kad iegādātais īpašums atradīsies ārpus pilsētu teritorijas, paredz noteikumu projekts. Tāpat paredzēts, ka noteiktā samaksa valsts budžetā jāveic pēc pozitīva lēmuma par termiņuzturēšanās atļaujas piešķiršanu pieņemšanas. Maksājuma atmaksa paredzēta tikai tajos gadījumos, ka ārzemnieks četru mēnešu laikā pēc pozitīva lēmuma pieņemšanas uzturēšanās atļauju nav saņēmis, bet ir iesniedzis pieprasījumu par atmaksu.

Noteikumu projektā norādīts, ka iepriekš Imigrācijas likumā nebija iekļauti saimnieciskās darbības kritēriji tām personām, kuras termiņuzturēšanās atļaujas saņēmuši, ieguldot kapitālsabiedrības pamatkapitālā 100 000 latu jeb 150 000 eiro, bet kopš 1.janvāra tādi ir noteikti. Tādējādi Uzturēšanās atļauju noteikumos nepieciešams norādīt arī, kādi dokumenti personām ir jāiesniedz, lai pierādītu atbilstību likumā noteiktajiem kritērijiem.

 

Komentāri (19)

locus 16.12.2014. 14.05

Nu tad ..līdz šim valsti pārdeva kreivam par nekustamā īpašuma iegādi, tagad – par valsts vērtspapīriem?

+3
0
Atbildēt

0

sniega_roze 17.12.2014. 16.55

Es tikai nesaprotu vai tad NA un Vienotība un ZZS atbalsta šo TUA tirdzniecību? Par spīti sabiedrības attieksmei…

0
0
Atbildēt

0

Neticis 16.12.2014. 16.56

Ja piensaimniekiem būtu tikpat liela teikšana kā banķieriem, uzturēšanās atļauju pārdotu arī par 100 000 litru piena nopirkšanu.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu