Reģionu apvienība Kaimiņu par traci dzērumā nosoda, bet atkāpties neprasa (papild.) • IR.lv

Reģionu apvienība Kaimiņu par traci dzērumā nosoda, bet atkāpties neprasa (papild.)

11
Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš. Foto: Ieva Lūka, LETA

RPP: Deputātu Kaimiņu aizturēja “Rokkafejnīcas” pārstāvju ziņojumu dēļ; lieta tālāk nodota Valsts policijai

Saeimas deputāts Arturs Kaimiņš (LRA) atzīst, ka nedēļas nogalē dzērumā apmeklējis izklaides vietas Vecrīgā un iekļuvis konfliktā, taču neuzskata, ka notikušais būtu pietiekams pamats deputāta mandāta nolikšanai.

Arī Latvijas Reģionu apvienības (LRA) Saeimas frakcija pirmdien tikai nosodīja deputāta rīcību, bet atkāpties no mandāta vai kādiem amatiem neprasīja. Nosodījums izteikts par deputāta rīcību, kas neatbilst deputāta statusam. Vairāk komentāru no frakcijas nebūšot, norādīja politiskā spēka frakcijas priekšsēdētājs Dainis Liepiņš. Viņš aģentūrai LETA sacīja, ka frakcija uzskata, ka Kaimiņam nav nepieciešams nolikt mandātu.

Kaimiņš pirmdien atvainojās par savu “deputāta necienīgo rīcību un emocionālo nesavaldību” 13.decembra naktī. Deputāts atzina, ka bija lietojis alkoholu. Taujāts, kāpēc viņš iepriekš melojis, ka nav lietojis alkoholu, politiķis vēlreiz atvainojās. Viņš arī solīja darīt visu, lai turpmāk nesniegtu nepatiesas ziņas.

Kaimiņš norādīja, ka atvainojas visiem vēlētājiem un visiem, kas bijuši iesaistīti incidentā. Viņš skaidroja, ka ir emocionāls cilvēks un nekad nav solījis būt kā paraugbērns. Politiķis norādīja, ka nav pārkāpis likumu, savukārt policijas veikto aizturēšanu viņš skaidro kā pārpratumu. Policija darīja savu darbu un bija uzdevumu augstumos, norādīja deputāts.

Vaicāts, vai apzināti pretojies policijas veiktajai aizturēšanai, Kaimiņš atbildēja, ka tā nebija cīņa pret policistiem. Taujāts, vai ir apsvēris iespēju nolikt mandātu vai apturēt darbību politiskajā spēkā, politiķis šādas iespējas kategoriski noliedza.

Jau ziņots, ka Rīgas Pašvaldības policija (RPP) Saeimas deputātu Arturu Kaimiņu (LRA) 13.decembra naktī “Latvijas 1.rokkafejnīcā” aizturēja, pamatojoties uz izklaides vietas darbinieku ziņojumiem par sabiedriskās kārtības traucēšanu, aģentūru LETA informēja RPP.

Pēc Kaimiņa aizturēšanas noskaidrots, ka saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmi personas brīvība nav aprobežojama, līdz ar to deputāts nekavējoties atbrīvots.

Tā kā abām konfliktā iesaistītajām pusēm – gan deputātam, gan izklaides vietas pārstāvjiem – bija pretenzijas vienam pret otru, lietas apstākļu noskaidrošanai deputāts nogādāts Valsts policijā. Valsts policijai nodoti arī RPP rīcībā esošie lietas materiāli notikušā un arī abu notikumā iesaistīto pušu rīcības izvērtēšanai.

Detalizētāku informāciju par konflikta apstākļiem, piemēram, aizturētā deputāta reibuma stāvokli, RPP nesniedz.

Saeimas deputāts Kaimiņš piektdienas, 13.decembra, vakarā ap plkst.1.30 bijis iesaistīts konfliktā “Latvijas 1.rokkafejnīcā”. Notikuma vietā ieradusies arī RPP.

Pēc rokkafejnīcas dibinātāja Mareka Mediņa teiktā, deputāts bija stipri iereibis, stāvējis pie bāra letes un traucējis apkalpot citus klientus. Apsardzes darbinieks piegājis pie Kaimiņa un palūdzis paiet malā.

Tomēr Kaimiņš atteicies to darīt un kļuvis agresīvs, tāpēc izveidojies konflikts un apsardze palūgusi klientam atstāt kafejnīcas telpas. Ņemot vērā to, ka persona atteicās to darīt, apsardzes darbiniekiem nācās izvest agresīvo klientu ārā, aģentūrai LETA iepriekš paskaidroja Mediņš.

Pēc viņa stāstītā, ar izraidīšanu no rokkafejnīcas Kaimiņš nebija apmierināts un centās atkārtoti, ar spēku iekļūt telpās. To savukārt pamanījusi uz ielas patrulējošā RPP, kuras darbinieki Kaimiņu aizturējuši. Mediņš arī izteica pateicību gan apsardzes darbiniekiem par profesionālo situācijas risināšanu, gan pašvaldības policistiem, kuri nebija vienaldzīgi šajā situācijā.

Kaimiņš savukārt iepriekš apgalvoja, ka naktī uz sestdienu viņam uzbrucis “Latvijas 1.rokkafejnīcas” apsargs un esot pamats domāt, ka uzbrukums bijis saistīts ar parlamenta balsojumu, kurā politiķis iebildis pret “Saskaņas” ierosinājumu pareizticīgo Ziemassvētkus noteikt par brīvdienu.

Deputāts aģentūrai LETA iepriekš skaidroja, ka piektdien vakarā bija iegājis rokkafejnīcā satikt savu draudzeni. Politiķis pie bāra letes pasūtījis ēdienu, kad pie viņa pienākuši klāt cilvēki, kuri pauduši pozitīvu viedokli par deputāta darbu Saeimā. Kaimiņš fotografējies ar šiem cilvēkiem, kad kluba apsargs no aizmugures vai sāniem pēkšņi uzbrucis viņam. Politiķis esot nogrūsts zemē ar seju pret grīdu un viņam pārsists deguns.

Kaimiņš iepriekš uzsvēra, ka pirms negaidītā uzbrukuma apsargs krievu valodā viņam teicis: “Tas tev par mūsu svētkiem 7.janvārī!”

Saeima 4.decembrī balsoja par “Saskaņas” ierosinājumu Latvijā noteikt par brīvdienu 7.janvāri – dienu, kad pareizticīgie un vecticībnieki svin Ziemassvētkus. Par šī likumprojekta nodošanu komisijām nobalsoja 50 deputāti, kuri pārstāv gan opozīcijas, gan koalīcijas partijas, bet Kaimiņš bija viens no 19 parlamentāriešiem, kuri balsoja pret. Vēl 13 koalīcijas deputāti balsojumā atturējās, bet četri parlamentārieši no dažādām partijām balsojumā nepiedalījās.

(papildināta no sākuma)

Komentāri (11)

Bet 15.12.2014. 14.06

Vai tad Artuss zina kā uzvesties sabiedrībā, ja tik ilgi dzīvojis suņu būdā!

Pierada riet uz visiem saviem “viesiem” un tā turpina, kā izskatās!

+17
-3
Atbildēt

0

Andra Tallija 15.12.2014. 17.03

Ko uzskata par pozitīvo? No suņu būdas uz Saeimu? Neko citu gan vēl pozitīvu nav sasniedzis, tikai atrašanās vietu nomainījis…

+9
-1
Atbildēt

0

aivarsk 16.12.2014. 10.02

Dzert un sēsties pie stūres un bujanēt pa ielām ar auto, nu tas tā…

Dzert un bujanēt naktsklubā, tas gan ir šokējoši!

+2
-1
Atbildēt

1

    J.Biotops > aivarsk 16.12.2014. 11.22

    Baidīt apsargu, ka jāievēro „kas ES esmu!!!” un pēc tam melot, ka kāvienu dabūjis no krieva par patriotismu – tā gan ir īsta vīra un pavisam īsta politiķa rīcība.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu