Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

4

Nedēļas notikumi Latvijā

Valsts prezidents Andris Bērziņš iesniedzis Saeimā partiju likumdošanas grozījumus, rosinot palielināt valsts finansējumu politiskajām partijām, lai samazinātu to atkarību no privātajiem ziedotājiem. Lai paaugstinātu partiju leģitimitāti, tiek rosināts noteikt, ka partijām un partiju apvienībām, lai piedalītos Saeimas vai Eiropas Parlamenta vēlēšanās, jābūt ne mazāk kā 500 biedru. Tāpat priekšlikumos paredzēts, ka partijām, kuras vēlas piedalīties Saeimas vēlēšanās, jābūt dibinātām ne vēlāk kā vienu gadu pirms tām. Paredzēts arī, ka vēlētājam būtu jādod tiesības tam deputātu kandidātu sarakstam, par kuru vēlētājs balso Saeimas vēlēšanās, pievienot ne vairāk kā trīs citos sarakstos iekļautos kandidātus, ko vēlētājs īpaši atbalsta.

Valdība no 2015.gada 1.janvāra paaugstinājusi minimālo mēneša darba algu līdz 360 eiro. 

Tiesnešu disciplinārkolēģija nolēma ierosināt atcelt no amata Jūrmalas pilsētas tiesas tiesnesi Ilzi Freimani. Iepriekš pret Jūrmalas pilsētas tiesas tiesnesēm Freimani un Solvitu Glaudāni tika ierosinātas disciplinārlietas par bijušā Jūrmalas mēra Raimonda Munkevica kukuļdošanas krimināllietu. Tiesnese Freimane pārkāpusi tiesas apspriedes noslēpumu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu