Replika pēc Edvīna Piliksera intervijas • IR.lv

Replika pēc Edvīna Piliksera intervijas

6

Pēc bijušā prokurora Edvīna Piliksera intervijas Ir lūdza ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru atbildēt uz izteikto kritiku


Kāpēc neatbalstījāt Piliksera kā konsultanta piesaistīšanu, lai viņš palīdzētu novest līdz galam apsūdzības uzturēšanu digitālās televīzijas lietā? Piliksers teic, ka virsprokurori Adlers un Kalniņš to atbalstījuši, kas vedina domāt, ka šādu iespēju varēja rast.
Kriminālprocesa likumā nav paredzēts konsultants. Valsts apsūdzības uzturēšanu veic tikai un vienīgi prokurors. Vairāk nekā 24 gadu pastāvēšanas laikā Latvijas Republikas prokuratūra vēl ne reizi nav slēgusi līgumu par konsultanta pieaicināšanu valsts apsūdzības uzturēšanai.

Vai laikā, kopš esat ģenerālprokurors, tiešām ne reizi ar Pilikseru neesat runājis, kā viņš sacīja intervijā? Vai neesat interesējies par digitālās lietas virzību, iespējami nepieciešamo palīdzību?
Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas virsprokurors gan mani, gan krimināltiesiskā departamenta virsprokuroru regulāri informē par visu kriminālprocesu norisi. Personiski Piliksera kungam neatskaitījos par katru gadījumu, kad minētie struktūrvienību vadītāji mani ir informējuši par kādu konkrētu kriminālprocesu.

Personiski ar Piliksera kungu pēdējo reizi runāju 2014.gada vasarā, kad īsi pirms viņa amata termiņa pēdējā pagarinājuma parakstīšanas jautāju par valsts apsūdzības uzturēšanas gaitu. Varu tikai atgādināt Piliksera kungam, ka saruna notika Kalpaka bulvāra 6 ēkas pirmajā stāvā, kad viņš, tāpat kā citi ap 17.00, beidzoties darba laikam, devās projām no prokuratūras ēkas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu