Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

6

Nedēļas notikumi Latvijā

Pagājušajā nedēļā 12.Saeima apstiprināja Ministru prezidenta amatam atkārtoti izvirzītās Laimdotas Straujumas (Vienotība) veidoto valdību. Par jauno valdību balsoja 61 Saeimas deputāts, pret bija 39, neviens neatturējās. Šī būs otrā Straujumas vadītā valdība.

Valdība no nākamā gada 1.janvāra palielinās minimālo algu no 320 eiro līdz 360 eiro mēnesī. Ienākumu nevienlīdzības risināšanai ar 2016.gadu plānots ieviest progresīvo iedzīvotāju ienākumu nodokļa neapliekamo minimumu, to paaugstinot mazo algu saņēmējiem, vidējo algu saņēmējiem saglabājot tuvu esošajam apmēram, savukārt algām, kas būtiski pārsniedz vidējo algu valstī, to nepiemērojot.

Maskavā Nāciju teātrī, piedaloties rakstnieka, režisora un aktiera Vasīlija Šukšina piemiņas vakarā, Krievijas prezidents Vladimirs Putins noskatījies fragmentu no latviešu režisora Alvja Hermaņa iestudētās izrādes Šukšina stāsti. Putins izteicis pateicību gan režisoram, gan aktieriem. Hermanis, kuram pirms mēneša Krievija liedza iebraukt valstī, Putina uzstāšanos nodēvēja par «necienīgu uzvedību publiskā vietā», Putins ar propagandisku runu «centās padarīt par savas ideoloģijas sabiedroto arī autoru Vasiliju Šukšinu, kurš jau sen vairs nav starp dzīvajiem un kuram ir liegta iespēja pretoties šai manipulācijai».

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu