Čečenu līderis: Pēc Ukrainas par nākamo var kļūt Baltija • IR.lv

Čečenu līderis: Pēc Ukrainas par nākamo var kļūt Baltija

26
Ahmeds Zakajevs. Foto no video

Līdzīgs scenārijs tam, kas notiek Ukrainā, var notikt arī Kazahstānā

Par nākamo Krievijas agresijas upuri pēc Ukrainas var kļūt Baltijas valstis, intervijā, kas svētdien pārraidīta Ukrainas telekanāla “1+1” ēterā, brīdināja čečenu trimdas līderis Ahmeds Zakajevs.

Londonā atbildot uz ukraiņu žurnālista jautājumu par nākamajiem Krievijas agresijas plāniem, Čečenijas trimdas valdības vadītājs Zakajevs sacīja: “Tā ir Baltija. Ja šodien atļaus aprīt Ukrainu, nākamās būs Baltijas valstis. Rietumos to jau ir ļoti konkrēti sapratuši un noteikuši – nākamie mēģinājumi būs tur.”

Čečenu līderis arī pieļāva, ka līdzīgi scenāriji tam, kas patlaban tiek pieredzēts Ukrainā, var notikt arī Kazahstānā, vēsta LETA/UNIAN.

“Kamēr tur [Kazahstānā] ir [prezidents Nursultans] Nazarbajevs, nekādu ekscesu nebūs, bet pēc Nazarbajeva aiziešanas, ja pie varas nāks prokazahu politiskie spēki, Kazahstānā sāksies sava Luganska, sava Doņecka un sava Krima,” brīdināja Zakajevs.

“Krimu atdeva bez neviena šāviena,” atgādināja čečenu līderis. “Domāja, ka viņš [Putins] tur apstāsies, bet viņš neapstājās, viņš gāja jums pakaļ tālāk uz Ukrainas austrumiem.”

“Ja šodien neizrādīsiet pretestību, viņš aizies līdz Kijevai, es jums to garantēju,” ukraiņu žurnālistam sacīja Zakajevs. “Tāpēc šādos jautājumos nedrīkstat būt mazdūšīgi. Ja ienaidnieks ir uzbrucis, ir jākaujas. Bet jums tāds potenciāls ir.”

Konflikts Ukrainā sākās februārī, kad Krievija okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luganskas un Doņeckas apgabalos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

 

Komentāri (26)

sniega_roze 03.11.2014. 13.45

Nu, jo ātrāk LV būs 2 % aizsardzībai, jo labāk. Tas ir fakts. Tad jau būs mūsu ieguldījums NATO kaut cik būtisks. Kas ir tie politiķi, kas bremzē, lai skaļi pasaka un gaida nākamās vēlēšanas.

Bet otrs fakts ir, ka šodien 1 dolāru biržā var nopirkt par 43 rubļiem un 58 kapeikām, bet EUR 1 = RUR 54,31.

Tas neskatoties uz 31.10.2014. veikto Krievijas Centrālās bankas bāzes likmju bezprecedenta paaugstināšanu uz 9,5 %.

Proti, valūtas rezerves iztek caur pirkstiem, inflācijas drauds kļūst par realitāti un cenas augs, bet kapitāls bēg un naftas cena zema.

Nu tur pēc tādas reālas posta ainas sāk izskatīties. Nebrīnīšos, ka arī izies no Ukrainas (un Krimas), citādi par ko maksās pensijas un pirks maizi.

+4
0
Atbildēt

1

    Pelēkais Vilks > sniega_roze 05.11.2014. 15.55

    sniega_roze..tie politiķi, kas bremzē, lai skaļi pasaka un gaida nākamās vēlēšanas.

    =====

    Lai cik skaļi ar’ nerunātu, latvju “dulburelektorāts” būs aizsamirsis jau pēc gada vai diviem…

    PS. IR muduratoriem iesaku šo tēmu/nozarojumu slēgt – ķurmji, avotinģi, doveiķi u.c. troļļi jau “tēmu apsēduši”.

    0
    0
    Atbildēt

    0

Edgars Avotiņš 03.11.2014. 13.48

Nav jau tik traki.

Pirmkārt jau ilgs laiks paies, kamēr Putins Ukrainu sagremos.

Otrkārt – Baltkrievija gan militarajā aizsardzībā ir iekšā, bet pēdēja laika Lukašenko diezgan aktīvi pret Krievijas iebrukumu Ukrainā izsakās. Nazarbajevs (Kazahija) vispār piedraudēja izstaties no Muitas savienības.

Kamēr Punins nevar būt pilnība drošs par šiem, viņam būs pagrūti konfliktēt ar NATO.

Nu tikai tad mēs. Nu un tad tas jau ir totals konflikts ar ES un NATO.

Krievijai bruņojuma modernizācijas programma paredzēta pabeigt ap 2018. gadu. Orientējosi tas ir mūsu gads. Tāka – valdības superplāns, pacelt aizsardzības finansējumu uz 2% līdz 2020. ir pilnīgi garām.

Mums 2015. gadā jāizdara viss, kas mums pietrūkst kā uzņemošajai valstij – štābs, noliktavas, NATO tehnikas vajadzētu operatīvām kravāt – nevis ar ceļamkrāniem(jāuzbūvē speciāli peroni, kur var uzbrauk un nobraukt no dzelzceļa platformām. Utt.

Un uz 2016-17. gadu jau vajag finansējumu, lai var iepirkt trūkstošo bruņojumu un ekipejumu armijai un zemessardzei, lai līdz 2018. gadam Latvija spēj nodrošināt MINIMALĀS aizsardzības spējas (rupji izsakoties – lai spētu sevi aizsargāt 2-3 dienas.)

JO – NATO jau varbūt gribēs atnākt palīgā, bet ja būsim jau okupēti, tad vienkārši nebūs iespējams atnākt palīgā.

+5
-1
Atbildēt

4

    Kurmītis > Edgars Avotiņš 03.11.2014. 15.43

    1. nav gan. Taču ne jau krievu gremošanas traucējumu dēļ, bet gan tāpēc, ka viņiem tādi sūda latvieši 100 gadu nav vajadzīgi. Uzturēt un barot šo liekuļu un papīra smērētāju baru, par ko Latvija pašlaik ir pārvērtusies – kam tas vajadzīgs? Mēs neko vajadzīgu vairs neražojam. Mēs esam par 30% no Eiropas fondiem pārtiekoši liekēži, kuri Eiropai kalpo par viņu nelikvīdu noieta tirgu. Līdzko izbeigsies fondi, tā valsts bankrotēs.

    2. Par Ukrainu. Tur tūlīt iestāsies smagākā pakaļa. Ukrīši aizrautīgi „karo”, pie tam tā dīvaini – pirmām kārtām cenšoties iznīcināt jebkādu Doņeckas infrastruktūru un industriju. Pēc tipiskā hoholu principa – не зъим так понадкусываю.

    Kamēr Eiropa dod naudu un ziema nav iestājusies, izklaidējas. Bet īstā jautrība vēl tikai sāksies ar sala atnākšanu.

    Krievija ir pateikusi, ka par ukru izklaidēm un nozagto gāzi nemaksās. Kā rezultātā ES maksā par visu. Gan par maidanu, gan „reformām”, gan par ukru armijas apbruņošanu, pašu karu, gan par sankcijām un antisankcijām un tikko kā vēl iedeva banderām naudu, lai tie varētu samaksāt Krievijai parādu – 3.1 miljardu līdz janvārim par nozagto gāzi, uz ko krievi vairs pat necerēja. Krieviem tagad ir nauda – Eiropas nauda !!, ko iedot savukārt doņeckiešiem un tai pašai savai armijai … Vienu vārdu sakot – stulbā Eiropa šobrīd maksā ABĀM karojošajām pusēm par karu, kuru pati arī izprovocēja un pasūtīja un lien arvien dziļāk iekšā kredītu bedrē kamēr krievi tieši pretēji – savus parādus dabon atpakaļ … : )

    Un tūlīt Eiropa dabūs vēl papildus maksāt par ukru ierēdņu zādzībām, oligarhu mahinācijām un vēl pensijas penionāriem … Ja ne – būs Maidans Nr.3 un tad nu pavisam noteikti tāāāāāds spēriens ar kāju pa pakaļu „Rietumu vērtībām”, kādu Eiropa sen nav saņēmusi … Tā ka krieviem tagad pat neko vairs nevajag darīt. Visu viņu vietā izdarīs paši hoholi un „ģenerālis Ziema” … Putins ir spīdoši izmantojis šobrīd gan militāros, gan nemilitāros ietekmes līdzekļus, lai savus oponentus noliktu četrrāpus … Par to viņam tiešām respekts ! … : )))

    P.S. Un starp citu. Ja TAGAD krievi ievestu savu armiju Ukrainā, nekas, pilnīgi un absolīti nekas nenotiks! Deram? Stāsts no sērijas par puisīti, kurš izklaidējās, kliedzot „vilks aitās !” … :)

    Ko, vēl kādas „sankcijas” izfantazēs un ieviesīs? Smieklīgi. Gan ES, gan NATO jau šobrīd ir nodemonstrējuši karstu vēlmi pakāpties atpakaļ, distancēties no Ukrainas. Viņi NAV gatavi karot, atšķirībā no krieviem, kurus Rietumu liekulība un zemiskums ir pamatīgi saniknojusi.

    Krievus apturēt varēs tikai un vienīgi ar militāru spēku. Uz sankcijām viņiem ir dziļi uzspļaut.

    Rietumiem beidzot sāk pielekt, kādos sūdos viņi ir iekāpuši, bet nu ir par vēlu. Lācis ir uzmodināts no ziemas miega un tik ātri atpakaļ alā nenolīdīs. A varbūt pat nekad vairs nenoīdīs …

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Andris Doveiks > Edgars Avotiņš 03.11.2014. 18.13

    Edgar, šitas labs! … jāuzbūvē speciāli peroni, kur var uzbrauk un nobraukt no dzelzceļa platformām.

    Pagaidām es zinu tikai vienu pusi, no kuras tankus pa dzelceļu var atvest :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    sniega_roze > Edgars Avotiņš 03.11.2014. 16.45

    Kā tur skolā teica – kas pats saka, tāds ir.

    Tas nu par kurmīti un vienlīdzību sūda pazīmēm.

    Bez kas attiecas uz ekonomiku, tad ir pilnīgi garām vērtēts. Latvijas kopprodukts nekad nav bijis tik augsts un eksports tik liels. Arī vidējā alga ir salīdzinoši liela. tas vēl ņemot vērā, ka jorpojām ir ekonomikas segmenti, kuri daļēji ir pēlēki.

    Tie ir visiem pieejami statistikas dati. Pieņemu gan, ka vatņiku-tv cietus datus nerāda. Bet varbūt ir vērts pašam pasekot pirms ko publiski saka.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Edgars Avotiņš > Edgars Avotiņš 04.11.2014. 11.40

    Doveik – būtu Tu redzējis, kā ASV tankus no Ventspils ostas uz Ādažiem veda, tad nevīpsnātu.

    Tur jau neko pārgudru nevajag – tikai uzmūrēt peronu vienā augstumā ar dzelzceļa platformu Garkalnē un varbūt vēl šur tur.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Anti Vatņiks 03.11.2014. 15.42

Baltija ir pārāk mazs kumoss lai tā dēļ nokļūtu pilnīgā izolācijā.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu