Zviedrijas militāristi apzināti dezinformējuši par zemūdeni (papild.) • IR.lv

Zviedrijas militāristi apzināti dezinformējuši par zemūdeni (papild.)

22
Foto no tīmekļa vietnes VÄSTERÅS, kas publicējusi it kā tūristu nejauši uzņemtas fotogrāfijas ar noslēpumaino zemūdeni pie Zviedrijas arhipelāga Haseles salas.

Tas darīts, lai neiedotu pretiniekam rokās visus trumpjus

Zviedrijas Aizsardzības ministrija apzināti sniegusi dezinformāciju par it kā liecinieku pamanīto nezināmo zemūdeni. Tas darīts, lai maldinātu pretinieku, vēsta Dw.de.

Zviedrijas Aizsardzības ministrijas preses konferencē 19.oktobrī demonstrētie fotoattēli ar it kā pamanīto nezināmas izcelsmes zemūdens objektu ir tapuši citā vietā Stokholmas šērās. Lai neiedotu pretiniekam rokās visus trumpjus, nevar teikt, ka mēs zinām objekta patieso atrašanās vietu, teikts ministrijas publicētajā paziņojumā mājas lapā.

Krievijas zemūdenes meklēšanas operācijas vadītājs Anderss Grenstads, pēc DPA ziņām, svētdien preses konferencē parādījis karti, kurā bijušas atzīmētas trīs vietas ar novērotu zemūdens darbības aktivitāti. Viņš arī parādīja fotogrāfiju, ko it kā uzņēmis kāds liecinieks netālu no viena fjorda.

Pirmdien, 20.oktobrī, Zviedrijas televīzijas SVT žurnālisti mēģināja atrast to vietu, kur varētu būt uzņemta šī fotogrāfija, un secināja, ka militārpersonu sniegtā informācija neatbilst patiesībai.

Galu galā Aizsardzības ministrijai nācās oficiāli atzīt, ka tā bijusi dezinformācija.

Tikmēr zviedru tīmekļa vietnē VÄSTERÅS publicēti it kā kāda tūrista uzņemti fotoattēli, kuros redzama zemūdene Zviedrijas teritoriālajos ūdeņos, ziņo UNIAN.

Pēc VÄSTERÅS ziņām, tūristi, kuri nejauši uzņēmuši šīs fotogrāfijas, atradušies Zviedrijas arhipelāga Haseles salā. Zemūdene bija izcēlusies virs ūdens aptuveni 70 metru no krasta, un to nofotografējuši tūristi.

Jau ziņots, ka Zviedrijas militāristi, iespējams, pagājušā nedēļā pārtvēruši SOS jeb palīgā saucienu no Krievijas zemūdenes, vēsta zviedru mediji. Zviedrijas Aizsardzības ministrija atteikusies apstiprināt, bet arī nav noliegusi informāciju, ka tiek meklēta Krievijas zemūdene.

(papildināta ar priekšpēdējām 2 rindkopām)

Komentāri (22)

J.Biotops 21.10.2014. 09.18

Laba ziņa – pat zviedri novērtējuši situāciju un saprot, kā tādā jāstrādā ar presi.(Ko visrūpīgāk lasa tie, kas tuvu pie lietas)

+11
-5
Atbildēt

0

lama 21.10.2014. 12.56

Zviedrijas militāristi …

_________________ Vot, vot!

Stokholmas hunta!!!

+1
0
Atbildēt

1

    v_rostins > lama 21.10.2014. 15.26

    Židobenderovieši

    0
    0
    Atbildēt

    0

Ločmelis 21.10.2014. 09.23

Zviedri pavisam aizmelojušies ;)

+4
-7
Atbildēt

2

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu