Luganskas "republikas" kultūras ministre pieprasa nošaut rakstnieci par satīrisku filmu • IR.lv

Luganskas “republikas” kultūras ministre pieprasa nošaut rakstnieci par satīrisku filmu

33
Kadrs no multiplikācijas filmas.

Satīriskajā multiplikācijas filmā “Vatņica-mutanka” Filatovai veltītas tikai dažas sekundes

Pašpasludinātās Luganskas “tautas republikas” kultūras ministre Irina Filatova vērsusies Luganskas pilsētas Ļeņina rajona tiesā ar prasību piedzīt no Kijevā dzīvojošās ukraiņu rakstnieces Irēnas Karpas par satīriskas multiplikācijas filmas uzņemšanu 50 tūkstošus rubļu, kā arī piespriest viņai “pēc kara laika likumiem” nošaušanu, vēsta izdevums “Luganskij Radar”.

Ministres neapmierinātību izraisījusi satīriskā multiplikācijas filma “Vatņica-mutanka” (“Vatniece mutante”), kuru Karpa veidojusi kopīgi ar izdevumu “Podrobnosti.Ua”.

Filatovai filmā veltītas tikai dažas sekundes. Tajā redzamās karikatūras zīmētas pēc ministres profilā sociālajā tīklā “VKontakte” ievietoto fotogrāfiju motīviem, ziņo LETA/Grani.ru.

“Man ir stipras morālas ciešanas un nervu stress,” paziņojusi ministre. “Manas dzīves ritums ir izjaukts, jo es nezinu, kādus vēl melus izdomās atbildētājs un kur tos izplatīs. Man ir traucēts miegs un pasliktinājusies pašsajūta,” norādīja Filatova.

Ukrainas mediji Filatovas profilu sociālajā tīklā “VKontekte” pamanīja jau maijā.

Kā noskaidrojās, Luganskas “republikas” kultūras ministrei patīk fotografēties peldkostīmā vai kailām krūtīm visai atklātās pozās un tad ievietot savus fotouzņēmumus internetā.

Tiesa gan, mēģinot ministres profilam piekļūt 13.oktobrī, tika saņemts paziņojums, ka “diemžēl mums Irinas lapu nācās bloķēt vietnes noteikumu pārkāpumu dēļ”.

 

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu