Stājies spēkā priekšvēlēšanu aģitācijas aizliegums • IR.lv

Stājies spēkā priekšvēlēšanu aģitācijas aizliegums

21
Foto: Ieva Lūka, LETA

Par pārkāpumiem iedzīvotāji aicināti ziņot policijai

Šodien un rīt aizliegta priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošana radio programmās, publiskās lietošanas ārtelpās un iekštelpās, preses izdevumos un internetā.

Likums paredz, ka vēlēšanu dienā, kā arī dienu pirms vēlēšanām priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošana elektroniskā plašsaziņas līdzekļa radio programmās un raidījumos, publiskās lietošanas ārtelpās un iekštelpās, preses izdevumos, internetā, institūcijās un kapitālsabiedrībās ir aizliegta, izņemot tādu paziņojumu izvietošanu, kuri informē par partijas vai deputāta kandidāta tikšanos ar vēlētājiem.

Jau kopš 4.septembra ir spēkā priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanas aizliegums televīzijā. Oficiālais priekšvēlēšanu aģitācijas periods ir laiks no 7.jūnija līdz 4.oktobrim.

Priekšvēlēšanu aģitācijas kārtības un aģitācijas materiālu izvietošanas noteikumu ievērošanas kontroli veic Valsts policija un pašvaldības policija.

Līdz ar to gadījumā, ja iedzīvotāju rīcībā ir informācija par skrejlapām, kas tiek izplatītas, par laicīgi nenoņemtām priekšvēlēšanu reklāmām vai vēlētāju aģitēšanu pie iecirkņiem, iedzīvotāji aicināti vērsties Valsts policijā vai attiecīgās pilsētas pašvaldības policijā.

Par likumā noteiktās priekšvēlēšanu aģitācijas kārtības pārkāpšanu Administratīvo pārkāpumu kodekss fiziskajām personām paredz brīdinājumu vai naudas sodu, bet juridiskajām personām naudas sodu.

 

Komentāri (21)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu