Šogad Baltijas Asamblejas balvu mākslā saņems Alvis Hermanis • IR.lv

Šogad Baltijas Asamblejas balvu mākslā saņems Alvis Hermanis

23
Režisors Alvis Hermanis. Foto: Ieva Lūka, LETA

Balva piešķirta par radošajiem sasniegumiem, uzvedot virkni izrāžu, jo īpaši par lugu „Oblomovs”

Starptautiska žūrija ceturtdien nolēmusi Baltijas Asamblejas (BA) balvu 2014.gada mākslā piešķirt Jaunā Rīgas teātra (JRT) režisoram Alvim Hermanim par radošajiem sasniegumiem, uzvedot virkni izrāžu, jo īpaši par lugu „Oblomovs”, informē Saeimas Preses centrs.

BA balvu literatūrā saņems igauņu rakstnieks Pēters Sauters (Peeter Sauter) par noveli „Neatstāj mani vienu” (2012).

Savukārt balva zinātnē tiks habilitētajam profesoram Dr.Jozam Vidam Gražulevičam no Lietuvas par augstiem sasniegumiem materiālķīmijā un inženierzinātnēs, kā arī par aktīvo sadarbību ar pārējo Baltijas valstu zinātniekiem izpētes projektu izstrādē un īstenošanā.

Plānots, ka balvas laureātiem pasniegs gadskārtējā BA sesijā, kas tiks 24. un 25.oktobrī Igaunijas galvaspilsētā Tallinā. Katras balvas apjoms ir 5000 eiro.

Žūrijas sastāvā bija deviņi literatūras, mākslas un zinātnes eksperti no Igaunijas, Lietuvas un Latvijas.

BA balvai šogad bija arī izvirzīti literatūrā rakstnieku grupa „Orbīta” (Latvija), prozaiķis, rakstnieks, dramaturgs Romualds Granausks (Lietuva), mākslā starpdisciplināra māksliniece Merike Estne (Igaunija) un diriģents Modests Pitrens (Lietuva). Zinātnē bija izvirzīts vēsturnieks Killo Arjakass (Igaunija) par monogrāfiju „Kad mazs bija liels. Baltijas ceļam 25″ („When Small Were Big.Baltic Way 25″ (2014).

BA balva ir dibināta 1994.gadā, un to ieguvuši daudzi pazīstami kultūras, zinātnes un mākslas jomas darbinieki. 2013.gada BA balvu zinātnē saņēma Renāte Blumberga no Latvijas.

Baltijas Asambleja ir Latvijas, Igaunijas un Lietuvas parlamentu sadarbības institūcija, kas izveidota 1991.gada 8.novembrī. Asamblejā katru Baltijas valstu parlamentu pārstāv 12-20 deputāti.

 

Komentāri (23)

dzintarz 26.09.2014. 11.32

Apsveicu!

+1
0
Atbildēt

0

alexander 26.09.2014. 16.08

Godam pelnīta balva, lai Alvim Hermanim izdodas!

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu