NYT: Krievija uzbrūk Ukrainas Azovas piekrastei (papild.) • IR.lv

NYT: Krievija uzbrūk Ukrainas Azovas piekrastei (papild.)

83
Ukrainas karavīri ierakumos pie Luganskas. Foto: AFP/LETA

Tas tiek darīts, lai nodrošinātu sauszemes savienojumu ar Krimu

Rietumu amatpersonas pauž satraukumu, ka Krievija, izvēršot uzbrukumu Ukrainas Novoazovskas pilsētai, kas atrodas Azovas jūras krastā, ir sākusi operāciju, lai nodrošinātu sauszemes savienojumu ar februārī okupēto Ukrainas Krimas pussalu, trešdien vēsta laikraksts “The New York Times” (NYT).

Uzbrukums Ukrainas Azovas jūras piekrastei varētu būt daļa no šādas – plašākas – stratēģijas, skaidroja amatpersona, ziņo LETA. Cits izskaidrojums varētu būt, ka Krievija cenšas iekarot Ukrainas Azovas jūras piekrasti gadījumam, ja Krievija centīsies nodibināt Ukrainas austrumos separātistu anklāvu, sacīja Rietumu amatpersona.

Krievijas karaspēka iebrukums Ukrainā ir noticis un tas turpinās vairākos virzienos, trešdien vakarā telekanāla “Espreso.TV” ēterā paziņoja Ukrainas iekšlietu ministra Arsēnija Avakova padomnieks Zorjans Škirjaks. “Jānorāda, ka ir noticis Krievijas Federācijas Bruņoto spēku pilna apjoma iebrukums Ukrainas teritorijā. Tas notiek vairākos virzienos. Un šodien ar savām darbībām Krievijas ģenerālštābs cenšas sašķelt pretterorisma operācijas karavīru spēkus, lai Donbasā pakļautu savai kontrolei apdzīvotas vietas,” sacīja amatpersona.

Ukrainas austrumos Doņeckas apgabala Novoazovskas pilsētu ieņēmis Krievijas karaspēks, trešdien vakarā Ukrainas Piektā kanāla ēterā paziņoja Ukrainas armijas bataljona “Dņepra-1” 5.īpašās rotas “Doņecka” komandieris Volodimirs Šilovs.

Arī laikraksta “The New York Times” korespondents Novoazovskā Endrū Kreimers ziņo, ka Ukrainā iebrucis Krievijas karaspēks. Neizturot Krievijas tanku, artilērijas un kājnieku spiedienu, Ukrainas karavīri otrdien bijuši spiesti Novoazovsku pamest, vēsta izdevums.

ASV vēstnieks Ukrainā Džefrijs Peiets ceturtdien paziņoja, ka Krievijas karavīri ir nepastarpināti iesaistīti karadarbībā Ukrainā. “Tanku, bruņutehnikas, artilērijas un daudzstobru reaktīvās artilērijas sistēmu, ko piegādā Krievija, ir nepietiekami, lai uzvarētu Ukrainas Bruņotos spēkus. Tāpēc tagad arvien vairāk Krievijas karavīru ir nepastarpināti iesaistīti karadarbībā Ukrainas teritorijā,” tviterī paziņoja vēstnieks.

“Krievija ir nosūtījusi jaunākās pretraķešu aizsardzības sistēmas, arī “Pancir-S1″, uz Ukrainas austrumiem un tagad nepastarpināti ir iesaistīta karadarbībā,” uzsvēra vēstnieks.

Vašingtona: Austrumukrainā notiek Krievijas vadīts pretuzbrukums

Jauni militāri uzbrukumi Ukrainas robežai liecina, ka patlaban Austrumukrainā, pēc visa spriežot, notiek Krievijas vadīts pretuzbrukums, trešdien paziņoja ASV Valsts departamenta preses sekretāre Džena Psaki.

“Šie uzbrukumi norāda uz to, ka patlaban acīmredzot notiek Krievijas vadīts pretuzbrukums Doņeckas un Luganskas” apgabalos, preses brīfingā paziņoja Psaki. Abas pilsētas kontrolē prokremliskie teroristi, bet tās ielenkuši Ukrainas valdības spēki, ziņo LETA/Reuters.

Zviedrijas ārlietu ministrs Karls Bilts tviterī paziņojis, ka Austrumukrainā karo Ukrainas un Krievijas armiju karavīri, ziņo „Ukrainskaja pravda”. „Acīmredzot, patlaban mēs vērojam kaujas starp Ukrainas regulāro armiju un Krievijas regulāro armiju. Ir noteiktas pazīmes par to,” raksta Bilts.

Savukārt Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons un ES prezidents Hermanis van Rompejs ir vienisprātis, ka ES jāturpina spiediens uz Krievijas prezidentu. „Kas attiecas uz situāciju Ukrainā, abi līderi ir vienisprātis, ka ES jāturpina spiediens uz prezidentu Putinu, lai panāktu situācijas Ukrainā deeskalāciju,” teikts Lielbritānijas valdības mājas lapā ievietotajā paziņojumā ceturtdienas naktī.

Medijs: Atklāta trešā fronte Austrumukrainā

Ukraina vaino Krieviju militārā iebrukumā kaimiņvalsts teritorijā, vēsta BBC.

„Jāatzīst, ka noticis vispārējs militārs Krievijas bruņoto spēku iebrukums Ukrainas teritorijā. Tas notiek vairākos virzienos. Un šodien Krievijas ģenerālštābs ar savu darbību mēģina saskaldīt Ukrainas pretterorisma operācijās iesaistītos karavīrus, lai kontrolētu apdzīvotās vietas Donbasā,” paziņojis Ukrainas iekšlietu ministra vietnieks Zorjans Škirjaks.

Savukārt ASV avīze „New York Times” ziņo, ka tanki, artilērija un kājnieki no Krievijas puses pāri robežai iegājuši Ukrainas teritorijā, „uzbrūkot Ukrainas spēkiem un izprovocējot paniku un vispārēju atkāpšanos”.

Tādējādi, pēc medija domām, „atklāta jauna, trešā fronte Austrumukrainā, kurā iesaistīti Ukrainas valdības spēki un prokrieviskie separātisti”.

Bijušais Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili paziņoja, ka Krievija ir iebrukusi Ukrainā un patlaban notiek nepasludināts karš, vēsta UNIAN. Viņš arī aicināja pasaules sabiedrību saukt lietas īstajos vārdos un atzīt, ka Krievija ir iebrukusi Ukrainā.

“Tagad es dalīšos pieredzē ar ukraiņu brāļiem un māsām Kijevā par to, ko gruzīni zina ļoti labi – simtiem Krievijas tanku, bruņutransportieru un sistēmu “Grad” šķērso starptautisko robežu un uzbrūk ciematiem un pilsētām. Un pasaule nevar izlemt – kā gan to nosaukt,” sociālajā tīklā “Facebook” raksta eksprezidents.

To, ko dara krievi, nedrīkst nosaukt par separātisku konfliktu, teroristisku uzbrukumu vai “krievu pretuzbrukumu”, jo Ukraina taču nav uzbrukusi Krievijas teritorijai, skaidro Saakašvili. Eksprezidents to dēvē par karu un iebrukumu un aicina pasaules sabiedrību saukt lietas īstajos vārdos.

“Kāpēc gan pasaule nevarētu saukt lietas īstajos vārdos? Es uzskatu, ka šobrīd mūsu reģionā notiek krietni svarīgākas lietas par kāda cilvēka galvas apliešanu ar ledainu ūdeni. Ukrainas, Gruzijas un visu Krievijas kaimiņu liktenis ir apdraudēts Doņeckā, Luganskā un Mariupolē. Slava Ukrainai!” raksta Saakašvili.

Ukrainas austrumos Doņeckas apgabala Novoazovskas pilsētu ieņēmis Krievijas karaspēks, trešdien vakarā Ukrainas Piektā kanāla ēterā paziņoja Ukrainas armijas bataljona “Dņepra-1” 5.īpašās rotas “Doņecka” komandieris Volodimirs Šilovs.

Arī laikraksta “The New York Times” korespondents Novoazovskā Endrū Kreimers ziņo, ka Ukrainā iebrucis Krievijas karaspēks.

Neizturot Krievijas tanku, artilērijas un kājnieku spiedienu, Ukrainas karavīri otrdien bijuši spiesti Novoazovsku pamest, vēsta izdevums.

Tikmēr Vācijas kanclere Angela Merkele trešdien telefonsarunā Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam paziņojusi, ka ir nepieciešams izskaidrot ziņojumus par Krievijas karavīru parādīšanos Ukrainas teritorijā, teikts kancleres administrācijas paziņojumā.

“Ir jāsniedz paskaidrojumi par ziņojumiem par Krievijas karavīru klātbūtni Ukrainas teritorijā,” paziņoja Merkeles preses sekretārs Štefens Zeiberts. Uz Krieviju gulstas “galvenā atbildība Austrumukrainas konflikta deeskalācijas lietā, un tai ir jāievēro savas robežas”.

Ukraina pirmdien paziņoja, ka tā valsts austrumos sagūstījusi desmit Krievijas Bruņoto spēku karavīrus. Avots Krievijas Aizsardzības ministrijā vēlāk paskaidroja, ka desantnieki “nejauši” iemaldījušies Ukrainas teritorijā.

Putins otrdien žurnālistiem skaidroja, ka nav saņēmis oficiālu armijas ziņojumu par šo incidentu, bet ka karavīri varējuši nejauši nonākt kaimiņvalsts teritorijā, veicot robežas patrulēšanu.

Vairāki Krievijas opozīcijas mediji ziņojuši par Pleskavas apgabalā slepus sarīkotām divu desantnieku bērēm, minot, ka viņi nogalināti kaujās Ukrainas austrumos.

Krievija februāra beigās okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, bet martā to anektēja. Starptautiskā sabiedrība nosodījusi Krimas okupāciju un tās aneksiju neatzīst.

(papildināta no sākuma)

Komentāri (83)

ligakalnina 28.08.2014. 08.23

Man patīk tas apzīmējums “pretuzbrukums”, it kā Ukraina būtu uzbrukusi Krievijai, un tagad Krievijā dodas pretuzbrukumā.

Pie kam tas “pretuzbrukums” notiek pilnīgi citā vietā, nekā līdz šim notika karadarbība.

Intersanti, kad pienāks laiks, kad politiķi sāks notiekošo Ukrainā saukt īstajos vārdos, tas nav nekāds pretuzbrukums, bet, atklāts karš un Krievijas karaspēka iebrukums Ukrainā.

+26
-1
Atbildēt

1

    Dina > ligakalnina 28.08.2014. 09.44

    Nabadziņi. Vārds „pretuzbrukums” viņus izbrīnot … : )

    Nevajag dzīvot savu iedomu un fantāziju paralēlajā pasaulītē, tad arī mazāk būs jāpiedzīvo visādi pārsteigumi un izbrīni. Sāksim jau ar to, ka tie bija jeņķi un Eiropa, kuri melīgi, liekulīgi un slepus noorganizēja apvērsumu Kijevā. Pārkāpjot VISAS līdzšinējās oficiālās un neoficiālās vienošanās starp Krieviju un Rietumiem. A, ja tu spēlē kārtis ar blēžiem, kādi, kā viņi to praksē apliecināja, ir Rietumi, tad vienīgā cerība uzvarēt ir PIELĀGOTIES viņu spēles noteikumiem.

    Tā ka Rietumi šobrīd saņem tik vien to, ko paši nopelnījuši. Ar SAVU cūcisko rīcību. Uz Rietumu divkosību, Krievija atbild ar savējo. Uz Rietumu meliem – ar savējiem. Uz pučistu finansēšanu – ar separātistu atbalstīšanu. Ne Krievija to sāka. Tieši tāpat kā ar sankcijām.

    Un tā tas būs un turpināsies. Negribam spēlēt godīgi un atbilstoši starptautiskajiem likumiem. Būs prezpreģels. Un, kad Rietumi dabūs iekšās, tad varbūt viņiem pieleks, ka GODĪGA politika ir pirmām un galvenām kārtām viņu pašu interesēs. Un vēl skries uz Kremli lūgties, lai atgrieztos pie pirmskara (Ukrainas) lietu kārtības un attiecībām. Tāpēc arī nekāds NATO nekādas bāzes šeit nebūvēs, jo itin drīz tad tās tik un tā nāksies visas demontēt un čurātājus no šejienes aizvākt. Tā pilnīgi noteikti būs viena no pirmajām Krievijas prasībām Ukrainas krīzes noregulēšanā.

    Un konkrēti Latvijai vajadzētu lūgt Dievu, lai Krievija šajā Rietumu izprovocētā starptautiskās anarhijas perioda laikā neizdomā sarīkot arī kādu SAVU provokāciju Latvijā. Visi priekšnoteikumi tam ir.

    0
    -15
    Atbildēt

    0

ligakalnina 28.08.2014. 10.13

Putins, drīzāk, tēlo pērtiķi ar granātu, tādu neadekvātu “mačo”, kas, ja viņam pretosies, tūlīt tūlīt sāks ātomkaru, un to Rietumiem vajadzētu saprast.

Kaut, Rietumiem arī ir izdevīgi izlikties, ka viņi tam tic, lai varētu attaisnot savu bezdarbību ( ja mēs sāksim reāli palīdzēt Ukrainai, Puins var apvainoties, un sākt trešo pasaules karu).

Arī visa Kremļa elite, kurai ir bērni, utt., utt., diezin vai, gribēs piedzīvot ātomkaru, viņi grib labi dzīvot un baudīt visus Rietumu labumus, savu debilizēto tautu izmantojot kā lielgabalgaļu, un Rietumus, drīzāk, šantažē ar tiem “lielā kara” draudiem, ja Rietumi izdarītu visu, ko viņi var darīt, lai viņu apturētu, ieskaitot ekonomiskas sankcijas un militāru palīdzību UA, tas viss beigtos ļoti ātri, Krievijas potenciāls nesamērojams ar kopīgu ES un ASV potenciālu.

Tā ka, Rietumu bailes no Putina, drīzāk, merkantīlas un pārspīlētas, ja šim te napoleoniņam dotu kārtīgu pretestību, viņš, ātri vien, noplaktu.

Nav tik stiprs Putins un Krievija, cik gļēvi ir Rietumi, ko Kremļa banda izmanto, att. par Krieviju nekādu pārsteigumu, att. uz Rietumiem gan zināms šoks, tādu liekulību, tizlumu, un netālredzību, laikam, negaidīja neviens Latvijā.

+26
-1
Atbildēt

3

    Ojārs > ligakalnina 28.08.2014. 11.32

    att. uz Rietumiem gan zināms šoks, tādu liekulību, tizlumu, un netālredzību, laikam, negaidīja neviens Latvijā.

    ———————-

    mēs jau brīdinājām, ka būs kā ar Romu. Viss sākas ar izvirtības neslēptu propagandu, patēriņa kults, nespēja pieņemt lēmumus.

    +5
    -6
    Atbildēt

    0

    Mārtiņš > ligakalnina 28.08.2014. 11.19

    PIEVIENOJOS!

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Alise > ligakalnina 28.08.2014. 11.59

    Tieši tā Andrej. Rietumi ir nespējīgi pieņemt lēmumus šobrīd, jo jau pāris gadu desmitus tiek kultivētas nevis pamatvērtības, bet naudas, patēriņa, komforta un egoisma vērtības. Rietumiem priekšplānā nav bijis būtiskais, bet sekundārais – nemitīgs patēriņš, visādu margināļu tiesību pārspīlēta propagandēšana, un to, kuri tam visam iebilst, apsmiešana un marginalizēšana.

    +10
    -2
    Atbildēt

    0

andris902 28.08.2014. 11.32

…Krievijas rīcība ir pretīga, bet…daudzkārt pretīgāka šobrīd ir Rietumu pasaules liekulība un nespēja adekvāti reaģēt uz slepkavnieku ordas ņirgāšanos par rietumnieku diplomātijas šļupstiem…noslepkavoto ukraiņu dzīvības ir arī uz Merkeles, Olanda, Kamerūna, allaž “neitrālo” skandināvu sirdsapziņām….ar savu bezdarbību Rietumu pasaule ir tikpat atbildīga kā Putins…nožēlojamie gļēvuļi!…

+22
-2
Atbildēt

22

    sarmitelinde > andris902 28.08.2014. 11.41

    Es gan nedomāju,ka Rietumiem jāuzņemas lielāka atbildība par notikumiem Ukrainā , kā pašiem ukraiņiem.

    Latvija jau cik gadus ir neatkarīga valsts, mums joprojām ir nepilsoņi.

    Mums ir reemigrācijas plāns, bet nav emigrācijas apturēšanas plāns, par konkrētām rīcībām un rezultātiem nemaz nerunājot.

    Mēs Putina cilvēkiem tirgojam savus uzņēmumus, savu zemi, savas mājas un pilsonību un tad lādējam Merkeli , Obamu un Kamerūnu.

    Tā manā vērtējumā ir divkosīga un zemiska rīcība. Apmēam kā impotents vīrietis sāk lamāt un spārdīt sievieti, nenotikuša akta dēļ. Es no tā norobežojos. Savas utis no kažoka izlasiet.

    +2
    -10
    Atbildēt

    0

    sarmitelinde > andris902 28.08.2014. 11.54

    Mīļā, kā tu esi iedomājusies – dzīrojuši visi kopā, bet atbildību tagad gaida no vāciešiem un Merkeles?

    Tālāk – vācieši ir atcēluši biznesprojektus Krievijā ar simtiem miljoniem lieliem zaudējumiem, Tava mīļā Latvijas saeima – nav atcēluši pat uzturēšanās atļauju tirgošanu. Kas ir jaunie Liepājas uzņēmumu investori, Citadeles pircēji? Kas pretendē joprojām uz airbaltic?

    Piedod, bet es nemainu savu viedokli – lieciet man katrs simtss mīnusus, bet man no jūsu divkosības ir nelaba dūša. Pretīgi , ka no citiem gaidiet, bet paši tālāk par tukšrunāšanu netiekat.

    +1
    -8
    Atbildēt

    0

    sarmitelinde > andris902 28.08.2014. 11.57

    jā un kā ir ar Latvijas gāzes atkarību no Krievijas? Kā ir ar Lietuvu salīdzinājumā?

    Tev kauna pašai nav no savas divkosības ?

    +2
    -8
    Atbildēt

    0

    Ojārs > andris902 28.08.2014. 12.28

    Vai neesi pārlasījies Šķēles ilggadīgā pakalpiņa ozoliņa komentārus?

    ////////////////////////

    nomale: toni nosaka Putins, Latvijā – Lembergs. Pārējie bandīti tikai pieskaņojas viņu radītajai un uzturētajai sistēmai.

    0
    -6
    Atbildēt

    0

    ILZE > andris902 28.08.2014. 13.11

    SandraJ

    Tas morālais kroplis ir muļķis, līdzīgi Godmanim un Gailim, tomēr katra to nodarītā skāde valstij ir mērama desmitos miljardu.

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    ILZE > andris902 28.08.2014. 12.25

    nomale

    Vai tad Lembergs organizēja Dombrovska un paģeļņiku sarīkoto LM izlaupīšanu, vai Lembergs gatavoja “severstaļ”-CAF PV afēru, kurā aptaisījās Dombrovskis, Ronis un Freivalds, jo EK atteica afēristiem finansējumu, jeb tā bija čeka? Kā ar Dombrovska un Sprūdža valsts reketēšanu Rāvja interesēs?

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

    ILZE > andris902 28.08.2014. 12.18

    andrejs

    Tikai Lembergs? :)))

    ___________________

    Lembergs ir sliktais zaglis, dombrovski, pabriki, kampari un zatļeri, labie.

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

    ILZE > andris902 28.08.2014. 12.29

    SandraJ

    es gan domāju, ka mums ir triumvirāts – naskie AAA.

    ______________

    Kad sekoja RP/V uznāciens, bērnudārzs, AAA, atpūšas. Es domāju minētā trijotne bija uz pakaļas skaudībā noskatoties, kā čekistu piesmietais izdzimtenis, Dombrovskis, izvazā LM.

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    Alise > andris902 28.08.2014. 12.39

    nomale: Krievijā toni nosaka Putins, Latvijā – Lembergs

    _________________________

    Jūs tiešām nopietni tā domājat? Ka Lembergs Latvijā nosaka visu? Ka viņš ir pielīdzināms ietekmes un varas ziņā Putinam Krievijā?

    Pārprasīšu komentāra nobeigumā vēlreiz – jūs tiešām to pateicāt nopietni?!?!

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    Ojārs > andris902 28.08.2014. 12.05

    Tikai Lembergs? :)))

    ///////////////

    Jā Lembergs mani apzaga un turpina apzagt

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    sarmitelinde > andris902 28.08.2014. 12.02

    nu rostin, tu te ar saviem mazajiem karodziņiem nevicinies, tiem ir nulles vērtība.

    +5
    -5
    Atbildēt

    0

    dro > andris902 28.08.2014. 13.29

    zanE… allaž “neitrālo” skandināvu sirdsapziņām…

    _______________

    Nu Tu jau pārspēji Sandru. Apsveicu:) Starp citu Somija un Zviedrija slēdz vienošanos ar NATO, bet vai mūsu valdība ir apturējusi TUA tirgošanu? Paši lien Putina pakaļā, bet citus lamā par gļēvuļiem. SC vairs negribi koalīcijā?:):):)

    +6
    -5
    Atbildēt

    0

    sarmitelinde > andris902 28.08.2014. 12.27

    nu bet ne jau bez AAA ziņas Vienotība saimnieko un NA to uzmana un ievāc nodevas.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    sarmitelinde > andris902 28.08.2014. 12.23

    es gan domāju, ka mums ir triumvirāts – naskie AAA. Varbūt Aivars ir pats ārišķīgākais un mutīgākais, varbūt.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    andris902 > andris902 28.08.2014. 15.18

    …Sandra…ja Tu redzi slepkavību un ar savu bezdarbību to nenovērs, tad – esi tikpat līdzvainīga kā slepkava….

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    sarmitelinde > andris902 28.08.2014. 11.47

    Jā un vēl – nekur neesmu izlasījusi,ka valsts augstākās amatpersonas būtu skaidrojušas sabiedrības kas un kā katram darāms agresīvā kaimiņa uzbrukuma gadījumā.

    Ja pēkšņi Latvijā iebrūk Krievijas karaspēks ? Atkal sauksiet – maita Merkele?

    Neesmu lasījusi mūsu amatpersonu komentārus par Ilvesa aicinājumu gatavoties karam. Kas mēs esam par tautu un valsti ?

    +9
    -5
    Atbildēt

    0

    liepinsoskars > andris902 28.08.2014. 15.23

    SandraJ, Vai drīkst jautāt, kur Jūs dzīvojiet? Ja citur, nevis LV, tad tā ir tieši tāda pati tukšrunāšana…

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    sarmitelinde > andris902 28.08.2014. 12.35

    nu rostin, nu ko tu. Starp miljonāriem un uzdzīvotājiem ar ofšoriem tomēr Dombrovskis nav. Nu nevajag pārcensties.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    jmaklakovs > andris902 28.08.2014. 12.13

    andrejs. Krievijā toni nosaka Putins, Latvijā – Lembergs. Pārējie bandīti tikai pieskaņojas viņu radītajai un uzturētajai sistēmai.

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

    ILZE > andris902 28.08.2014. 11.57

    SandraJ

    Tikai pašsaglabāšanās instinkts. Rietumiem jāapzinās, ja nenobeigs agresīvo tumsonīgo un slimo sātana apsēsto krievu pasauli Ukrainā, tā atnāks pierīties viņu asinis.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    jmaklakovs > andris902 28.08.2014. 12.01

    SandraJ. Mana divkosība? Jā Lembergs mani apzaga un turpina apzagt, bet vai tāpēc esmu pelnījis, ka atnāk krievs un mani nošauj?

    +12
    -2
    Atbildēt

    0

    jmaklakovs > andris902 28.08.2014. 11.48

    SandraJ. Es gan nedomāju,ka Rietumiem jāuzņemas lielāka atbildība par notikumiem Ukrainā , kā pašiem ukraiņiem.

    ——————-

    Neviens Eiropai neliek uzņemties atbildību par ukraiņiem. Eiropai jāuzņemas atbildība par savām deklarētajām vērtībām. Šobrīd izskatās, ka šīs vērtības ir rēķināmas gāzes kubikmetros.

    +14
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu