Laikraksts: Sankciju dēļ "Rosņeft" lūdz palīdzēt atmaksāt parādsaistības • IR.lv

Laikraksts: Sankciju dēļ “Rosņeft” lūdz palīdzēt atmaksāt parādsaistības

20
Krievijas naftas uzņēmuma "Rosņeft" logo. Foto: EPA/LETA

Vairāk nekā pusi no šīm parādsaistībām nepieciešams atmaksāt līdz nākamā gada beigām

Krievijas lielākais naftas uzņēmums “Rosņeft”, kuru negatīvi ietekmējušas ASV pret Maskavu noteiktās sankcijas, lūdzis valdībai palīdzēt atmaksāt tā vērienīgās parādsaistības, ceturtdien vēsta laikraksts “Vedomosti”.

Laikraksts ziņo, ka “Rosņeft” vadītājs Igors Sečins valdībai nosūtījis vēstuli, kurā izklāstītas piecas iespējas, kā tā varētu palīdzēt atmaksāt uzņēmuma gandrīz 45 miljardu dolāru (34 miljardu eiro) parādsaistības, ziņo LETA/AFP. Vairāk nekā pusi no šīm parādsaistībām nepieciešams atmaksāt līdz nākamā gada beigām.

“Rosņeft” preses pārstāve komentārus šajā jautājumā pagaidām nesniedz.

“Vedomosti” raksta, ka Sečins lūdzis valdību izmantot vienu no diviem tās ārkārtas gadījumiem paredzētajiem fondiem, lai iegādātos 1,5 triljonus rubļu (30,9 miljardus eiro) īpaši emitētās “Rosņeft” obligācijās.

Tāpat ierosināts “Rosņeft” bez konkursa piešķirt tiesības iegūt kontroli pār jauniem Arktikas un piekrastes naftas ieguves laukiem.

ASV noteiktās sankcijas paredz, ka “Rosņeft” un “Novatek”, kas ir privāts gāzes uzņēmums, kuru vada prezidentam Vladimiram Putinam tuvi sabiedrotie, kā arī divas valstij piederošas bankas ASV tirgū var iegūt tikai īstermiņa aizdevumu, kuru nepieciešams atmaksāt 90 dienu laikā.

 

Komentāri (20)

andris902 14.08.2014. 12.25

…mjā…viena no bagātākajām Krievijas kompānijām – ar 45 miljardu kredīta saistībām…traki!…izrādās – naftas bizness ir tikai zaudējumus nesošs…

+14
-2
Atbildēt

0

dro 14.08.2014. 12.56

Negribas domāt ko darīs neadekvātais Putins, ja oligarhi neveiks apvērsumu, bet tādā gadījumā arī viņi var zaudēt visu…

+7
0
Atbildēt

1

    Ieva Priedenfelde > dro 14.08.2014. 17.21

    Rosņefķ ir valsts kompānija, oļigarhs jau savu atsēdēja.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

ligakalnina 14.08.2014. 12.46

Tagad šīs kompānijas parāds līdzinās visam Krievijas medicīnas un izglītības budžetam 2014 gadā, un sankcijas nogrieza “garos” kredītus, te nu ir – “smieklīgas” sankcijas.

Skaidrs, ka Putins, tik un tā, naudu viņam iedos, ja ne viņš, tad Ķīna, kura jau deva, bet, saprotams, uz nākamās naftas rēķina, ko dabūs, faktiski, zem pašizmaksas.

Cik tas izmaksās nodokļu maksātājam, kuram jāapmaksā arī tie 50 miljardi par Jukos sagraušanu un tā aktīvu piesavināšanos, ko veica Sečins ar Putina svētību, tas patreiz vēl maz kuru Krievijā intersē, bet, cik ilgi?

+10
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu