FOTO: Viena diena Ukrainā, 7.augusts • IR.lv

FOTO: Viena diena Ukrainā, 7.augusts

10
Maidana aktīvisti pretojas barikāžu nojaukšanai Kijevas centrā - aizdedzina riepas. Foto: ITAR-TASS/LETA

Fotogrāfijās 7.augusta notikumi Ukrainā 

* Kijevā dedzina Neatkarības laukuma teltis un riepas, pretojoties Kijevas mērijas nodomam novākt barikādes, kas tur atrodas kopš februāra notikumiem. Ukrainas drošībnieki aizturējuši divus diversantu grupējumus ar granātām, ieročiem, vēsta UNIAN.

* Ļvovā apglabā virsnieku Kirilu Andrijenko, kurš gāja bojā preterorisma operācijā Austrumukrainā. Rietumukrainas dēli cīnās par UKrainas vienotību.

* Ukrainā atgriežas autobuss ar ukraiņu karavīriem, kuri pirms dažām dienām kauju laikā, iztērējuši munīciju, atkāpās pāri robežai uz Krieviju.

* Ukrainas Drošības dienesta rīcībā nonākuši audioieraksti, kuri liecina, ka Krievijas specdienesti sākuši likvidēt vairāku teroristu grupējumu vadītājus. Doņeckas pašpasludinātās republikas līderis Aleksandrs Borodajs tviterī paziņojis, ka ir “noguris no premjerministra amata” un to pamet.

* Nīderlandes tiesu medicīnas eksperti, kas strādāja Malaizijas lidmašīnas nogāšanās vietā Austrumukrainā un centās atrast vēl neapzināto upuru mirstīgās atliekas, pārtraukuši darbu, saasinoties drošības situācijai šajā apvidū.

* Austrālijā ceturtdien karogi bija nolaisti pusmastā, jo valstī izsludināta sēru diena, pieminot tos līdzpilsoņus, kas gāja bojā Austrumukrainā notriektās Malaizijas lidmašīnas katastrofā. No 298 cilvēkiem, kas gāja bijā 17.jūlijā, kad Ukrainas austrumos raķete, kuru, domājams, izšāva Maskavas atbalstītās krievu algotņu bandas, notrieca “Malaysia Airlines” pasažieru lidmašīnu, 38 bija Austrālijas pilsoņi vai rezidenti. Viņu vidū bija arī bērni.

* NATO pārtrauc sadarbību ar Krieviju, ceturtdien vizītes laikā Ukrainā paziņoja alianses ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens.

Komentāri (10)

Janka, Janic 07.08.2014. 18.55

noziedznieki vienkaarši notin sieru , jaamuuk , jo noziegumi sastraadaati starptautiskaa meerogaa , Ukraina nav Čečeenija , taa ir neatkariiga suvereena valsts , krievijas ķeizars pūķins apkakaajies nepajokam , apšaudiijis lielgabaliem suvereenas valsts teritoriju , piedevaam veel pa pjanku teju 300 nogaleetu nevainiigu cilveeku 10 km augstumaa , Hāgas tiesas priekšaa buus jaastaajas grib vai negrib .

+8
-1
Atbildēt

1

Jolanta Švābe (Stalidzāne) 07.08.2014. 21.40

Borodajs izskatās diezgan saskumis. Var jau saprast – ieildzis trīsdiennieks un ziņas, ka konkurenti un mafijas dons viņu jau “pasūtījuši” liek sevi manīt.

+5
0
Atbildēt

0

nefratete 07.08.2014. 19.16

Plakātiņš simptomātisks. Uzreiz atcerējos “Gott mit Uns” :) Vēl par attiecīgajiem kadriem mēdz teikt “pravoslavije golovnogo mozga”.

+1
0
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu