Sestdien un svētdien pie Nacionālās operas notiks koncerts "Dzimuši Rīgā" • IR.lv

Sestdien un svētdien pie Nacionālās operas notiks koncerts “Dzimuši Rīgā”

26
NULL

Nopērkamas biļetes gan uz ģenerālmēģinājumu sestdien, gan koncertu svētdienas vakarā

Vērienīgajā zvaigžņu koncertā, kas jau rīt, 5.jūlijā, plkst.22 (tas būs koncerta ģenerālmēģinājums) un 6.jūlijā plkst.22 notiks pie Latvijas Nacionālās operas uz īpaši izveidotas brīvdabas skatuves uzstāsies Maija Kovaļevska, Inese Galante, Aleksandrs Antoņenko, Egils Siliņš, Miša Maiskis, Ksenija Sidorova, Baiba Skride, Iveta Apkalna, Vestards Šimkus, Raimonds Pauls, Daniils Bulajevs un Laima Jansone, kā arī Latvijas Radio koris, Valsts akadēmiskais koris “Latvija” un diriģents Māris Sirmais, kamerorķestris “Kremerata Baltica”. Koncertā piedalīsies arī īpaši šim projektam izveidots orķestris, kurā apvienojušies mūziķi, kuri pašlaik spēlē ne tikai Latvijas, bet arī Eiropas orķestros. Orķestri diriģēs Andris Poga un Sirmais. 

Koncerta “Dzimuši Rīgā” idejas autore ir Daina Markova, režisors – Dāvis Sīmanis un scenogrāfs – Aigars Ozoliņš. Koncerta “Dzimuši Rīgā” programma aptver plašu mūzikas un mūziķu spektru, vienkopus prezentējot izcilāko Latvijā radīto mūziku un slavenākos Rīgā dzimušos mūziķus, – folklora, koris, simfoniskā mūzika, spožākie instrumentālisti un mūsu izcilās operzvaigznes. Koncertā skanēs Riharda Vāgnera, Pētera Čaikovska, Džuzepes Verdi, Džakomo Pučinī, Artura Maskata, Georga Pelēča un daudzu citu izcilu Latvijas un pasaules komponistu skaņdarbi. 

Savukārt 6.jūlija koncerts “Dzimuši Rīgā” tiešraidē būs skatāms LTV tiešraidē, kultūras portālā www.riga2014.org, tāpat tiešraidi būs iespējams vērot kultūras vasarnīcā “Esplanāde”.

Biļetes uz ģenerālmēģinājumu un koncertu nopērkamas www.bilesuserviss.lv , kultūras vasarnīcā “Esplanāde 2014”, un īpaši izveidotā koncerta kasē pie operas skvēra, kurai piekļūšana ir no Brīvības pieminekļa puses. 

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu