Operas Jaunajā zālē koncertuzveduma "Kartupeļu opera" pirmizrāde • IR.lv

Operas Jaunajā zālē koncertuzveduma “Kartupeļu opera” pirmizrāde

39
Publicitātes attēls

Dzejnieces Ineses Zanderes librets, sešu latviešu komponistu mūzika

Pirmdien, 24.novembrī plkst.19 Latvijas Nacionālās operas Jaunajā zālē notiks Ineses Zanderes un sešu latviešu komponistu kopīgi radītā koncertuzveduma “Kartupeļu opera” pirmizrāde, raksta aģentūra LETA. Seši latviešu komponisti – Lolita Ritmane, Evija Skuķe, Rihards Dubra, Līga Celma-Kursiete, Mārtiņš Brauns un Andris Sējāns – radījuši “Kartupeļu operu” – unikālu, krāsainu un daudzveidīgu jaundarbu bērniem, mūzikā atveidojot vēstures faktos balstītu Zanderes pasaku par kartupeļu ceļojumu. 

Muzikālo stāstu izpildīs īpaši šim koncertuzvedumam aicināta komanda – solisti Evita Zālīte, Juris Vizbulis, Annija Putniņa, Ivars Cinkuss, Jānis Strazdiņš un citi, Rīgas Doma meiteņu koris “TIARA” un Kartupeļu operas orķestris.

“Kartupeļu opera” stāsta par Mazā kartupeļa aizraujošo un nedaudz baismīgo ceļojumu no Andu kalniem Dienvidamerikā caur Eiropas karaļnamiem uz laukiem Latvijā. Kondors, Hercogs Jēkabs, mūks Jeronīms, Kurmis, žurkas, Stērķeles jaunkundze un Ķīseļa kungs – tie ir tikai daži no personāžiem, kurus savā ceļā sastop Mazais kartupelis. Īpaša loma izrādē būs arī nazītim. Galvenais jautājums izrādē ir – kāds ir Mazā kartupeļa lielais dzīves uzdevums? Uz izrādēm skatītāji aicināti ņemt līdzi kartupeli, kuru varēs ziedot pārtikas bankai “Paēdušai Latvijai”. “Kartupeļu operas” režisore ir Margo Zālīte, scenogrāfi – Ineta Sipunova un Oskars Dreģis, tērpu māksliniece – Liene Dobrāja, horeogrāfs – Alberts Kivlenieks un diriģente – Aira Birziņa. 

Vēlāk “Kartupeļu operas” izrādes būs skatāmas koncertzālē “Rīga” – 3.decembrī un 7.decembrī. Iestudējumu būs iespējams noskatīties arī citviet Latvijā – 31.janvārī Ventspilī, 5.februārī Rēzeknē, 19.februārī Liepājā un 19.aprīlī Cēsīs. Uz “Kartupeļu operas” izrādēm gaidītas ģimenes ar skolas vecuma bērniem. Koncertuzvedums “Kartupeļu opera” ir daļa no projekta “Kartupeļu opera”, kas norisinās Eiropas kultūras galvaspilsētas programmā. Piedaloties interaktīvajā spēlē “Draugs podā jeb Kartupeļa dienasgrāmata”, 1849 jaunāko klašu skolēni visā Latvijā mācījās labas uzvedības principus virtuālajā vidē un apguva bioloģiskās saimniekošanas pamatus, izaudzējot podā savu kartupeli un uzzinot daudz jauna par kartupeļiem.

Uz operas pirmizrādi visas biļetes pārdotas. Biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv

Komentāri (39)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu