Ukrainā gājuši bojā divi Krievijas žurnālisti • IR.lv

Ukrainā gājuši bojā divi Krievijas žurnālisti

50
Ceļš pie Ukrainas ciemata Metālists. Foto: ITAR-TASS/LETA

Ukraina: Krievijas žurnālisti Donbasā pavadīja teroristu grupu

Otrdien Ukrainas austrumu pilsētas Luganskas slimnīcā miris Krievijas žurnālists Igors Korneļuks, kurš guva ievainojumus no mīnmetēja šāviņa netālu no pilsētas, apliecināja slimnīcas galvenais ārsts.

Pēc kāda laika otrdien mediji ziņoja, ka gājis bojā vēl viens Krievijas žurnālists no telekompānijas „Rossija” uzņemšanas grupas – Antons Vološins, ziņo UNIAN. Žurnālista nāvi apstiprinājusi Luganskas pašpasludinātās republikas preses grupa.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins un Ukrainas prezidents Petro Porošenko otrdien telefonsarunā apsprieduši iespējamo pamieru Ukrainā un Porošenko apsolījis Putinam izmeklēt Krievijas žurnālistu nāvi Luganskā, ziņo LETA/AFP.

Porošenko solīja izmeklēt šo lietu un īstenot nepieciešamos pasākumus žurnālistu aizsardzībai, pēc sarunas paziņoja Kremlis.

Krievijas lielākā valsts mediju uzņēmuma preses dienests iepriekš ziņoja, ka tā žurnālists Korneļuks guvis smagus ievainojumus un atrodas vietējā slimnīcā. Ar viņu strādājošais operators esot dzīvs.

Korneļuks ievainojumus guvis no mīnmetēja šāviņa sprādziena Luganskas piepilsētā, kur kopš nakts notika smagas sadursmes starp Ukrainas armiju un kaujiniekiem.

Mīnmetēju apšaudē ciematā Metālists bojā gājis arī otrs žurnālists Vološins, ziņo „Interfaks”.

Kā telekanālā „Rossija 24″ stāstījis „LifeNews” žurnālists, traģēdija risinājusies kontrolpunktā pie ciemata Metālists. Divi mīnmetēja šāviņi trāpīja tieši cilvēku grupas, kurā bija trīs žurnālisti un septiņi kaujinieki, centrā. Korneļuks bija 37 gadus vecs, dzimis Zaporožjē un komandējumā Ukrainā atradās no 1.jūnija.

Trešdien abu bojāgājušo žurnālistu mirstīgās atliekas tikšot nogādātas radiniekiem. Krievijas telekompānijā ziņo, ka Vološinu atpazinis viņa kolēģis, filmēšanas grupas operators Oļegs Deņisovs, kurš arī bija iekļuvis tajā pašā apšaudē.

Ukrainas militāri politisko pētījumu centra vadītājs Dmitro Timčuks aģentūrai UNIAN pastāstījis, ka Krievijas telekanāla žurnālisti Ukrainā iekļuvuši nelegāli un nav bijuši akreditēti Ukrainas pretterorisma operāciju štābā.

„Atrodoties Ukrainas teritorijā, Krievijas žurnālisti Donbasā sniedza informatīvo atbalstu vienai no teroristu grupām. Turklāt kaujinieki žurnālistiem nebija izsnieguši pat individuālos aizsardzības līdzekļus – kaskas un bruņuvestes,” teica Timčuks.

Savukārt EDSO pārstāve Duņa Mijatoviča aicinājusi Ukrainas varasiestādes izmeklēt žurnālista Korneļuka nāves apstākļus. Prezidents Petro Porošenko to arī pieprasījis izmeklēšanai.

Krievijas diversanti, algotņi un vietējo separātistu kaujinieki kopš aprīļa vidus Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes izvērsušas pretterorisma operāciju.

Krievija februāra beigās okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, bet martā to anektēja. Starptautiskā sabiedrība nosodījusi Krimas okupāciju un tās aneksiju neatzīst. Sodot Krieviju par Krimas aneksiju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis jau noteikušas sankcijas vairākiem desmitiem Krievijas augstāko amatpersonu un Kremļa tuvākā loka cilvēku.

 

Komentāri (50)

ligakalnina 18.06.2014. 08.41

Tie “žurnalisti” veidoja tur pilnīgi melīgu propagandas filmu Krievijas TV., kopā ar vienu krievu teroristu grupu, un gribēja parādīt Ukrainas armijas zvērības, tāpēc lūdza teroristus atstāt ierakumus un it kā doties uzbrukumā, lai “atbrīvotu” kādu krievvalodīgo apdzīvoto teritoriju.

Pēdējo šo žurnalistu vārdi pirms bojāejas bija “Ukrainas armija izkāvusi pusi šī ciemata iedzīvotājus”.

Taisni tādu “žurnalistu” dēļ iet bojā simtiem nevainīgu cilvēku, un karš turpinās.

Protams, cilvēku dzīvība, blā, blā,blā, bet, brīžam jāsāk domāt, ka kāds taisnīgums, tomēr, pastāv, un, kaut reti, katrs saņem, ko pelnījis.

+18
0
Atbildēt

15

silvija_vitina 18.06.2014. 09.07

Ja žurnālists ir “nosūtīts komandējumā”, bet nav akreditējies, tad kādā statusā viņš vispār atrodas svešas valsts teritorijā?

Man domāt, tādā pašā statusā, kā tie pārējie no Krievijas iesūtītie “miera baloži”, par kuriem zināms vien tas, ka viņi fiziski tur ir, bet oficiālā Krievija par viņiem nezina neko. Astrālas būtnes, kas fizisku ķermeni iegūst vien tad, kad zārkā dodas “uz mājām”.

+17
-1
Atbildēt

1

    Inese > silvija_vitina 18.06.2014. 10.11

    traductrice Ja žurnālists ir “nosūtīts komandējumā”, bet nav akreditējies, tad kādā statusā viņš vispār atrodas svešas valsts teritorijā?

    ============================

    необходимость получения аккредитации МИД Украины для работы в стране была отменена еще в 2011 году.

    +1
    -6
    Atbildēt

    0

ligakalnina 18.06.2014. 08.47

Patreiz daļa krievu teroristu pārģērbjas Ukraiņu armijas formās, lai it kā nodemostrētu Ukrainas armijas zvērības, ko pēc tam var nofilmēt Krievijas pērkamās prostitūtes, kas sauc sevi par žurnalistiem.

Vistīrākā Hitlera taktika

+17
-1
Atbildēt

2

    Egitazz > ligakalnina 18.06.2014. 13.46

    Un vēl viņi lidmašīnas pārkrāsoja un paši uzbruka savām ēkām. Tikai ukraiņi to nezināja, un turpināja apgalvot, ka tas nebija lidmašīnas uzlidojums. Un tikai kad ES novērotāji apstiprināja, ka tas bija lidmašīnas uzlidojums, ukraini “pēkšņi” atcerējās, ka būs provokācijas ar lidmašīnām.

    Un Odesā ēku aizdedzināja no iekšpuses, bet visi video ir Maskavas montāža.

    Cik tev viegli dzīvot, kad 100%, kurš vainīgs, kurš nē.

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 18.06.2014. 15.17

    Jā, Odesas ēka aizdegās arī no iekšpuses, jo tur bija jau iepriekš sagatavoti maisījumi Molotova kokteiļiem, tas ir visiem zināms fakts.

    Vispār, Krievijas prese un MM tik daudz melojuši, ka neviens normāls cilvēks tai neticētu pat, ja tā kādreiz uzrakstītu patiesību.

    Acīmredzot, mācās no Putina, kuram mainijis, vismaz, divas versijas – pirmā bija, ka Ukrauinā Krievijas armijnieki nebija, otrā – ka bija, speciāli aizsūtītie, tagad att. cilvēki slepeni apbalvoti “par Krimu”.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu