Latvijas IT uzņēmumu iegādājas viena no lielākajām IT kompānijām Ziemeļvalstīs • IR.lv

Latvijas IT uzņēmumu iegādājas viena no lielākajām IT kompānijām Ziemeļvalstīs

33
"FMS" valdes priekšsēdētājs Jānis Bergs. Foto: Evija Trifanova, LETA

Biznesa tehnoloģiju izstrādātāju “FMS” nopērk “Visma Group”

Resursu vadības programmas “Horizon” un citu biznesa informācijas tehnoloģiju (IT) risinājumu izstrādātājs SIA “FMS” ir kļuvis par vienas no lielākajām Ziemeļvalstu IT kompānijām – “Visma Group” daļu, kas ir iegādājusies visas SIA “FMS” un SIA “FMS Software” akcijas.

“Mēs jau kādu laiku meklējām investoru, kas uzņēmumam palīdzētu attīstīties, nodrošinot pieeju jaunām tehnoloģijām, zināšanām un plašākam tirgum. Tāpēc sākām sarunas ar Norvēģijas uzņēmumu “Visma Group” un beidzot varam ar prieku paziņot, ka darījums ir noslēgts,” stāsta SIA “FMS” izpilddirektors Jānis Bergs.

Darījuma, kura summa pagaidām atklāta netiek, mērķis “FMS” bijis vieglāka produkta virzīšana eksporta tirgos, kamēr “Visma Group” ieguvis vērtīgu intelektuālo īpašumu, tirgus daļu Latvijā, kā arī izstrādātājus nākotnes risinājumu uzturēšanai un izveidei.

Kā norādīja “FMS” vadītājs, “Visma Group” esošajā produktu piedāvājumā vājā vieta bijusi biznesa inteliģences programmatūra, ko latviešu izveidotais risinājums veiksmīgi aizpildīšot. “Visma Group” pārstāvji arī apstiprināja, ka tuvākajā laikā pārskatīšot savu programmatūras piedāvājumu, lai veiksmīgāk tajā iekļautu “FMS” risinājumus.

“Visma Group” ir resursu vadības (ERP) programmatūras tirgus līderis Ziemeļvalstīs. Uzņēmuma produktus un pakalpojumus izmanto ap 340 000 klientu visā Ziemeļeiropā, vēl 330 000 klientu sadarbojas ar “Visma Group” kā ar programmatūras uzturēšanas partneri. Grupā strādā 5600 darbinieku, tās apgrozījums 2013.gadā pārsniedza 800 miljonus eiro.

SIA “FMS” ir vadošais resursu vadības, biznesa inteliģences un programmatūras konsultāciju uzņēmums Latvijā. Tā klientu lokā ir Finanšu ministrija, Rīgas dome, Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca, Jāņa Rozes grāmatnīcas un daudzi citi. SIA “FMS” strādā 197 darbinieki, uzņēmuma apgrozījums 2013.gadā bija 8 miljoni eiro. Uzņēmumam ir daudzu gadu pieredze resursu vadības sistēmu un biznesa inteliģences risinājumu jomā. Tā pazīstamākais produkts ir resursu vadības sistēma “Horizon”, ko izmanto daudzas valsts iestādes, pašvaldības, kā arī lielie un vidējie uzņēmumi.

 

Komentāri (33)

Inese 18.06.2014. 14.00

Latviešiem ka tik kādam pārdoties.

0
-2
Atbildēt

1

    jmaklakovs > Inese 18.06.2014. 16.12

    Nu ja, kāds pārdodas arī par naudu nevis par semočkām! Jūtu līdz!

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu