Rīgas pils ugunsgrēka lietā pabeigta izmeklēšana • IR.lv

Rīgas pils ugunsgrēka lietā pabeigta izmeklēšana

30
Deg Rīgas pils. Foto: Egons Ansbergs, F64

Policija par aizdomās turamiem atzinusi trīs vīriešus

Valsts policija Rīgas pils ugunsgrēka lietu nodevusi Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai, līdz ar to izmeklēšana Rīgas pils lietā ir pabeigta, Ir.lv informēja Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Kriminālprocesā par aizdomās turētajiem atzīti trīs vīrieši, visi trīs tiek turēti aizdomās ugunsdrošības noteikumu pārkāpšana, ja ar to radīts būtisks kaitējums, taču vienam no aizdomās turētajiem papildus tiek inkriminēta mantas iznīcināšana vai bojāšana aiz neuzmanības, kuras rezultātā iestājušās smagas sekas.

Tagad prokuratūrai drīzumā būs jāizlemj, vai trijotnei uzrādīt apsūdzības. Aizdomās turētajiem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi. Policija neatklāj aizdomās turēto vārdus.

Iepriekš kriminālprocesa izmeklēšanas laikā policija arī bija sākusi procesus par piespiedu ietekmēšanas līdzekļu piemērošanu divām juridiskajām personām.

Rīgas pils ugunsgrēka lietā aizdomās tiek turēti atbildīgais būvdarbu vadītājs no pilnsabiedrības “SBRE”, kā arī apakšuzņēmēja “Fritex” strādnieks, kas neuzmanības dēļ izraisījis aizdegšanos. Patlaban nav zināms, kura ir trešā amatpersona, pret kuru varētu tikt celtas apsūdzības Rīgas pils ugunsgrēka lietā.

Ugunsgrēks Rīgas pilī naktī uz 2013.gada 21.jūniju izcēlies pils rekonstrukcijas darbos nodarbināto strādnieku bezatbildīgas rīcības rezultātā, uzskata izmeklētāji. Būvnieki 20.jūnija dienā bēniņos virs Rīgas pils Svētku zāles ar rokas slīpmašīnu griezuši vecās ventilācijas caurules. Īsi pirms darba laika beigām griešanas procesā radusies dzirkstele izraisījusi aizdegšanos, ko strādnieki, izmantojot divus ugunsdzēšanas aparātus, apdzēsuši.

Tomēr neviens neesot palicis uzraudzīt degšanas vietu, kas saskaņā ar normatīviem būtu bijis jādara 12 līdz 24 stundas. Tāpat par notikušo aizdegšanos neesot informēta Militārā policija, kurai pils telpu apsardze nodota pēc darba laika beigām.

Iepriekš kriminālprocesa izmeklēšanas laikā policija arī bija uzsākusi procesus par piespiedu ietekmēšanas līdzekļu piemērošanu divām būvdarbos iesaistītajām juridiskajām personām. Viena no šīm juridiskajām ir personām ir pilnsabiedrība “SBRE”.

 

 

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu